Борисов с план Б: Предлагам кабинет и който иска, да подкрепя

"Реформаторите искат от мен да стана Ратко Младич"
Обновена: 16 окт 2014 14:27 | 16 окт 2014 10:22,
236
Борисов с план Б: Предлагам кабинет и който иска, да подкрепя
Снимка: архив БТА

Бойко Борисов лансира нов вариант за съставяне на правителство. Пред вестник „Преса“ той обяви, че ако ГЕРБ не се разберат с Реформаторите, за да няма нови избори, може да предложи правителство, което да бъде подкрепено от който иска. Борисов обяви и че в понеделник ще свика целия актив на партията, за да се вземе решение как да се постъпи.

Още по темата
Късно снощи ГЕРБ обяви след дълги разговори с Реформаторите, че Блокът не е надежден партньор и повече няма да преговарят с него. Хората на Борисов обявиха, че съюзът няма легитимен лидер, не е ясно колко са партиите в него и как се взимат решенията. Реформаторите обаче потвърдиха желанието си за продължаване на преговори. Затова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов снощи обяви в профила си във „Фейсбук“, че ще им даде още един шанс, макар да е разочарован от тях.

„Ще им дам възможност и ще направим още един кръг на преговори, но ако не настъпи промяна в поведението към в посока на стабилност и отговорност, отиваме на избори!“, обявява Борисов пред „Преса“ и допълва: „Другият вариант е да предложа в парламента правителство на ГЕРБ, пък който го подкрепи, подкрепи. Смятам, че достатъчно демократично и отговорно се отнасям в момента към този въпрос, който касае цялата държава“.

Лидерът на ГЕРБ допълва и че в понеделник ще свика съвещание на целия актив на ГЕРБ. „Изпълнителната комисия, депутатите, евродепутатите, кметовете, председателите на общинските съвети и областните лидери на партията. Ще ги информирам за преговорите и ще ги попитам как да продължим нататък. Искам да чуя мнението на партията. Тогава ще взема окончателно решение“, съобщава Борисов.

Той показва и колко е разочарован от Реформаторите. „Поставят условия, които биха предизвикали етническо напрежение в страната, което аз няма да допусна. Искат от мен да стана Ратко Младич! Това е крайно несериозно, да не кажа опасно. Няма да го направя! Всички видяхме какво се случи в Сърбия“, казва той.

В платформата си, с която влязоха на преговорите с ГЕРБ, Реформаторите записаха като едно от условията, по които искат съгласие за кабинет – противопоставяне на „всякакви прояви на националпопулизъм, ксенофобия, расизъм, религиозен фундаментализъм и нарушение на човешките права“.

Борисов обяви и че е разочарован от несериозното отношение на Реформаторите към преговорите. „Те говорят за мнозинство, а с техните гласове мнозинство няма. Искат реформа в съдебната система, но във вида, в който я предлагат, тя не може да се осъществи заради конституционното изискване за разделение на трите власти. По тази тема Конституционният съд се е произнесъл още по времето на Никoла Филчев“, казва той.

Лидерът на ГЕРБ критикува и неизясненото отношение на Реформаторите към бъдещия премиер. „До вчера говореха едно, днес се отмятат от думите си. Може ли да се вярва на такива хора?“, пита той. През август Блокът обяви, че не иска Борисов да е следващият премиер. В нощта на изборите лидерът на СДС Божидар Лукарски съобщи, че това е било предизборен трик, а преди дни шефът на ДСБ Радан Кънев призна, че ултиматумът е бил грешка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
19
 
! Отговори
345 преди 9 години
Нещата са нагласени ... ясно е кои ще подкрепи правителството
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
tozi site e turski
96
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 108: Пич, не знам защо правиш обобщението. На мене, лично ми стига закона да е един за всички, хората да имат равен старт и политици и администраторите да осъзнаят, че са служители, а не властелини. Борисов е неук и ограничен човек, който не е в състояние дори да осъзнае комплексността на проблемите, пред които сме изправени, а те не са само икономически. Тоя работи само с аритметика- делене и събиране. Откъде ти хрумна, че той може нещо полезно? Понеже ти го повтаря многократно?
95
1
 
24
 
! Отговори
Его и пак его преди 9 години
Ако това е изхода на Борисов, по-добре да покажем на Борисов изхода.
94
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бургии чЕкат отстрани...
93
1
 
5
 
! Отговори
stam преди 9 години
Entelegenta predlaga...na prolet novi izbori...plana boko....choko...i ludite jabi....
92
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами то само ДПС заявиха, че дават безусловната си подкрепа и не 100, а 300 дни толеранс, ако Герб предложи правителство. Всичките тия уж "преговори" сега с другите партии, на които Боце все нещо не харесва, са само прахоляк в очите на избирателите. Ха, ха... "Правителство, което да бъде подкрепено от който иска". ДПС много иска и ти искаш ДПС, Боцко, кажи си!!!
91
0
 
1
 
! Отговори
Сапарев преди 9 години
SPENS feat. SANTRA - ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯНа фона на "преговорите" трябва да звучи това! :) Браво, Спенс!
90
5
 
20
 
! Отговори
без пардон преди 9 години
Пожелавам на народа на България едно безборисово правителство!
89
3
 
16
 
! Отговори
666 преди 9 години
План В: Няма да направите правителство, защото сте алчни ***, затова планът е нови избори, на които ГЕРБ получава 20%, БСП около 10%, националистическите партии печелят по-големи проценти и се обединяват за да направят правителство, защитаващо националните ни интереси. Ето това предстои!!!!
88
4
 
14
 
! Отговори
не е важно преди 9 години
Не е важно, какво правителство иска народът на България! Правителството ще бъде такова, каквото назначат от американското посолство!
87
1
 
14
 
! Отговори
с твърда увереност преди 9 години
Борисов с/без план Б/В,Г,Д...: Предлагам/не предлагам кабинет/без кабинет и който иска/не иска, да подкрепя/да не подкрепя!
86
0
 
11
 
! Отговори
реалиста преди 9 години
Народа не се интересува от неговите претенции, а иска да работят и да усещат, че мислят за тях, а не за себе си. Идва зима, хората ще узлобея, защото им писна от лицемерия и глезотите на политиците.Да се стягат и да работят. Аз да не работя ли, че не ми харесва някой колега? да стискат зъби и да мислят за България.
85
1
 
7
 
! Отговори
Агроном Земеделски преди 9 години
Абе дайте да си караме със служебното правителство , вече почваме да свикваме с дивотиите , които предлагат и правят. Сега ще дойде ново и пак ще сменяме люцерната. И я мога и тате може , ама козата си сака пръч!!!
84
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повечето от тези които пишат АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ тука също не знаят какво искат !Искат ако може да живеят добре и да им плащат големи заплати ама да може и далаверка някоя да направят и закона да заобиколят някакси -- е няма такъв филм ! Затова пищят против Бойко --щото искат да си я карат по комунистически. Нещата са ИЛИ - ИЛИ среден път няма !!!
83
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Демек резервният вариант представлява,съставяне на правителство на всяка цена,а посля ще якараме както дойде.Тоест,безпринципни договорки, с който падне и без значение на кава цена! Важното е да сме във играта!
82
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жестока късопаметност има у нас! Три седмици преди изборите Б.Б. каза - Ако стана премиер ще назнача поне 10 мюсюлмани за заместник-министри в министерствата!Като декларира такива намерения Боко да ни беше казал поне тия мюсюлмани откъде ще кацнат? Това е въпрос, чийто отговор е от голямо значение, защото има два варианта:1. Да паднат от небето2. Да дойдат от сараите на Доган
81
2
 
12
 
! Отговори
за урок преди 9 години
Искам ДПСна Борисовда го натресес ДДС!
80
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ako ГЕРБ не направи отстъпки и продължава да се прави, че преговаря за правителство с този или онзи, ще последват нови избори с много по-малък процент за тях и това ще е лебедовата песен на тази партия. Вразумете се! Може да сте първи, но по-слаб резултат не сте имали до сега.
79
1
 
29
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
Борисов като е решил да прави правителство с подкрепата на ДПС, защо ни занимава с глупости ?Да си го прави и да му сърба попарата ! Доган от кога го е забелил и чака само Борисов да му седне...