Без Реформаторите не може да се състави кабинет!

Юлий Павлов: Европа няма да погледне с добро на ПФ в управлението
103
Без Реформаторите не може да се състави кабинет!
Преговорите РБ - ГЕРБ завършиха без резултат. Снимка: БТА

Управление не може да се състави без Реформаторския блок, смята Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг.

Според социолога, ако се гледат програмите, пречка за договорка между РБ и ГЕРБ няма, но от Блока трябва да престанат да поставят цял куп условия.

Още по темата
Поставянето на толкова много условия от партньор, който е четири пъти по-малък, също поставя определени пречки, коментира той.

Павлов заяви, че има резерви по отношение на бъдещ съюз между ГЕРБ и Патриотичния фронт, след като вчера стана ясно, че двете формации са постигнали съгласие за подписване на общо споразумение.

В програмата на Патриотичния фронт има доста смущаващи моменти, като премахването на ромските гета. Не е ясно как Европа ще погледне на една определено националистическа формация в управлението, смята Павлов.

Той изтъкна, че отношението на Брюксел е било доста негативно към предишния кабинет заради парламентарната подкрепа на „Атака“, а какво остава за директно участие на националисти в правителство.

Павлов заяви още, че не знае защо АБВ са изключени от партиите, подкрепящи предишното управление. През цялата минала година те бяха част от БСП и подкрепяха това управление. Чисто аритметически, ако не е РБ, а друга политическа сила, нито една от по-малките сама не стига, трябват две от тях. Така че най-естествено остава Реформаторският блок, но там също има доста проблеми в отношенията с Патриотичния фронт, допълни той.

По думите му представителите на ДСБ се държат по доста арогантен начин, като се има предвид колко депутати имат.

Реформаторският блок представлява проблем и заради това, че партиите, които са в него, нямат виждания като един политически субект. В Патриотичния фронт това го има и затова преговорите стартираха по-лесно, но са далеч от финализиране. А с Реформаторския блок на практика ще трябва да започнат отново, подчерта той.

Юлий Павлов изключи възможността да се стигне до споразумение с "България без цензура".

Макар да остава евродепутат, Николай Бареков все пак е лидер на коалицията. Такова съгласие е по-неестествено, отколкото между ГЕРБ и БСП например, смята анализаторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
оооооо
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма един читав. И при нови изори ще е същата жалка картинка. крайно време е да спреме да гласуваме всички
27
5
 
16
 
! Отговори
Поп Андрей преди 9 години
Това е твърдение на някой си Юлий Павлов от някакъв си Център за анализи и маркетинг. С една деума- поредният *** от поредното NGO на ционистите.Анатема за вас, НЕбългари!
26
0
 
7
 
! Отговори
Bubbles преди 9 години
До Иглата и БалонаНе знам от кого или какво съм по-умен, но не може вечно да гледаме интересите на другите, а нашите никога да не ги поглеждаме.
25
2
 
15
 
! Отговори
33333 преди 9 години
ЗНАЧИ ЛОГИКАТА Е, ЧЕ ЕВРОПА НЕ ОБИЧА ПАТРИОТИЗМА И ИСКА ДА УНИЩОЖИ НАЦИОНАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕВРОПА. ТОГАВА ЗАЩО НИЕ СЕ НАТИСКАМЕ ТАМ? ИСКАМЕ ДА ИЗЧЕЗНЕМ ОКОНЧАТЕЛНО КАТО НАРОД ЛИ? ЯВНО.
24
6
 
8
 
! Отговори
Кити преди 9 години
РБ не разбират ли, че се показват публично колко са жалки, смешни и алчни, как нямат представа за собствената си пълна нищожност и несъстоятелност. Направо на мен ми става срамно за тях, не знам те как не се срамуват от себе си и не се усещат, че се излагат.
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде бе, сформирайте го най-после тоя кабинет, колко време ще ви чакаме да се въртите на лево и на десно и да си правите договрките, дакато народа мизерства! Айде, че ви чакаме скоро на площада!
22
5
 
8
 
! Отговори
Деформи до край преди 9 години
Тия от Деформаторския блок се помислиха за незаменими. Това или е наглост или нарцисизъм, а най-вероятно е и двете.
21
0
 
3
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
NA FONA NA POLITICESKOTO SASTOIANIE NA PARTIITE TAKA SITUIRAN BALGARSKIAT PARLAMENT NE MOGE DA RABOTI.NEVAZMOGNOSTTA NA GERB DA NAPRAVI NOVA KOALIZIA S PARTIINITE DGUDGETA SAZDAVA EDINSTVENOTO RESHENIE,KOETO TRIABVA DA VZEME GERB.NAZNACAVANETO NA NOVO EKSPERTNO SLUGEBNO PRAVITELSTVO NEZAVISIMO OT POLITICESKITE PARTII,KOETO TRIABVA DA VZEME MNOGO SERIZNI MERKI ZA SPASIAVANETO NA STRANATA OT NOVATA KRIZA,KOIATO VECE SE ZADAVA-KRIZATA NA VZAIMOOTNOSHENIATA NA IKONOMICESKI SILNITE DARGAVI.
20
1
 
11
 
! Отговори
Диляна преди 9 години
Върви по дяволите ПАВЛОВ!!! И аз не харесвам ГЕРБ, защото Цветанов прикри един престъпен ОД наМВР, но невиждам как може да управляват и сами ПФ! Не искам и БСП, ББЦ ит.п, но , като народа се е пръснал , като пилци, така ще е! ДА ИМА ОТГОВОРНОСТ ВСЕКИ С УПРАВЛЕНСКА ФИГУРА , ОТ ВСИЧКИТЕ ПАРТИИ, ЗА ДА ГИ ВИДИМ ТОГАВА, КАКВИ *НА СА! ПЪК И НЕ СЪМ СЪГЛАСНА ДА СА УПРАВЛЕНЦИ САМО ТЕЗИ, КОИТО СЕ КОАЛИРАТ! ТА НИЕ ОСТАНАЛИТЕ НЕ СМЕ ЛИ ГРАЖДАНИ НА ТАЯ ЖАЛКА ДЪРЖАВА, НАЛИ И НИЕ СМЕ ДАЛИ ВОТ!!
19
2
 
3
 
! Отговори
до 23 преди 9 години
До Анонимен.... И да влезе в която си иска азиатска мафия, излизайки от ЕС....Ех, азиатска мафия, ех кеф.
18
1
 
1
 
! Отговори
Иглата и Балона преди 9 години
До BubblesБъбъл, явно е, ти си по-умен от кучетата и кучките в Европа, САЩ и НАТО взети заедно. Признавам ти това! Можеш да пишеееееш.
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ЛИСАБОНСКИЯТ ДОГОВОР ИМА ЯСНА КЛАЗУА В КОЯТО Е ЗАПИСАНО,ЧЕ ВСЯКА ДЪРЖАВА МОЖЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ-ЕС
16
1
 
9
 
! Отговори
Бакал Петко преди 9 години
Може. Като ги напълним в кофите за смет-както украинците.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТОЗИ ТАКА НАРЕЧЕН СОЦИОЛОГ ЮЛИИ ПАВЛОВ Е БРАТ НА НЕБЕЗИЗВЕСТНИЯ ЛЮБОМИР ПАВЛОВ ПОЗНАТ С ПРЯКОРА ПЪПКАТА ,КОЙТО ОКРАДЕ МАСА ПАРИ ЧРЕЗ ФИРМА СОФИЙСКИ ИМОТИ И ЗАВЛЕЧЕ ОБЩИНСКА БАНКА-СОФИЯ ,ДНЕС БРАТЧЕТО НА ПЪПКАТА ЮЛИИ ПАВЛОВ Е НА ХРАНИЛКА В ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО И КАТО ТАКЪВ РЕДОВНО ОБИКАЛЯ МЕДИИТЕ ДА ПРОКАРВА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ ,КОИТО СА ВЪВ ВРЕДА НА БЪЛГАРИЯ ,НА ТАКЪВ НИКАКВА ВЯРА.
14
1
 
3
 
! Отговори
Seyfula преди 9 години
Koyto iska da si pravi pravitelstvo men ne mi puka.Az glasuvah I vece se opivam na divana I cakam rabota.Po skoro da ima pravitelstvo pik kvoto stane.Cao
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бареков и естественост! Бареков се върти накъдето е кокала! Прегръщаше се с Бойко, посел го плю сега пак ще се целуват! новоот Яне!
12
4
 
6
 
! Отговори
Анестезия преди 9 години
Стабилен кабинет може да се състави от ГЕРБ само без участието на нестабилните: и организационно нестабилните и ... психически нестабилните и програмно неясните и нестабилните, РБ (ако изобщо са и Р и Б). Тия РБ са като Туйн пийкс, бе хора.Това е ясно и на децата.
11
3
 
4
 
! Отговори
може може преди 9 години
Толкова ли не разбрахте как да победите евротиранията? С пряка демокрация, естествено. Управлявате държавата по региони, без централна власт. Не се съобразявайте със столичните политици, не им плащайте данъци, водете местни дебати, пишете регионални закони, свиквайте местни милиции и опълчения за самоотбрана. Така може без тикви, псевдопатриоти и реформатори.
10
3
 
5
 
! Отговори
Бостанджи Йово преди 9 години
РБ единсвени могат да извадят хората на улицата. Избирателите на останалите са ниско-интелигентни нагаждачи и гербо-администрация, а те без заплащане няма да се мръднат от ***. Лошото е, че лидерите на РБ са алчни за власт, както и всички останали политици. Това ще ги погуби за пореден път.