ГЕРБ се ядоса на Радан Кънев, действал безотговорно

От партията на Борисов настояват да "ревизира поведението си"
Обновена: 16 окт 2014 12:44 | 16 окт 2014 12:44, Веселина Йорданова
155
ГЕРБ се ядоса на Радан Кънев, действал безотговорно
Радан Кънев. Снимка: БТА, архив

От ГЕРБ скочиха срещу Радан Кънев и остро настояха той да „ревизира поведението си“. От партията на Бойко Борисов са недоволни от изявления на „говорителя в оставка“, който по-рано днес обяви, че вчерашните преговори с Реформаторите са били прекъснати, защото ГЕРБ иска да работи с ББЦ и ДПС.

От поведението на г-н Кънев разбираме, че той още не е разбрал, че изборите са минали и вече се водят преговори между ГЕРБ и РБ. Триковете на РБ от цялата им предизборна кампания, че ГЕРБ искал да управлява с ББЦ и ДПС, показват, че г-н Кънев все още не е осъзнал важността на разговорите между ГЕРБ и РБ, ядосват се от партията на Борисов.

Още по темата
От ГЕРБ канят Радан Кънев да присъства на евентуални следващи преговори, за да не се опитва „да пресъздава разговори, на които не е присъствал, обикаляйки националните медии“ и напомнят, че във вторник преговорният екип на ГЕРБ отхвърли предварително декларираната безрезервна подкрепа на ДПС.

Опитите от страна на Радан Кънев да се оневинят парламентарните групи и лидерите, които гласуваха назначението на Делян Пеевски, са изключително притеснителни за ГЕРБ, допълват от партията и посочват, че той „действа деструктивно по отношение на всички възможности за съставянето на правителство“.

От партията на Борисов издават, че получили информация от представители на други партии в РБ, които не знаят за преговорите и не са били поканени от ръководството на Блока да се включат в тях. Това според ГЕРБ показва още веднъж, че РБ е нестабилен политически субект, който трудно може да гарантира политическата стабилност, нужна на едно коалиционно управление.

„Настояваме Радан Кънев да ревизира поведението си, тъй като председателят на ГЕРБ, въпреки решението на преговорния екип на партията да прекрати преговорите с РБ, настоява да направим всичко възможно да убедим обществото, че РБ е стабилен и единен политически субект“, изтъкват от ГЕРБ.

Според тях това е необходимо, за да може следващата седмица на нова среща да се изчистят всички теми и въпроси, тъй като обществото очаква отговор дали може да бъде формирано стабилно българско правителство.

„Безотговорното поведение на Радан Кънев по медиите обаче не помага на преговорите. Освен това, от изявленията на РБ вчера и днес разбираме, че имаме съвпадения по 95% от програмите ни. Това за пореден път доказва, че говоренето от тяхна страна по време на предизборната кампания, че сме много различни, е поредният политически трик“, коментират от партията на Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко депутати от Герб са бивши комунисти който са се облагодеталствали по времето на Тодор Живков
117
0
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
До въпросче 124Сигурно им липсват оправдателните мантри на Борисов, че те другите са му виновни за всичко и рязането на лентички "на всеки километър, от тук до края на света".Аз още преди изборите исках феновете на ГЕРБ да ми кажат едно нещо, което са направили ГЕРБ и то е подобрило начина им на живот в България, ама отговор така и не получих.
116
0
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 9 години
До Иво 108,Драги ми Иво, ако държавните предприятия работеха добре, държавата нямаше да фалира при Виденов. Проблемът беше, че през 1997 държавните предприятия вече бяха източени чрез посреднически фирми на входа и изхода по линия на БКП и ДС. Колко от съвременните български мултимилионери и милиардери имат нещо общо с тогавашното СДС ? А колко са бивши директори на държавни предприятия от соца, агенти на държавна сигурност и бивши партийни секретари?
115
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До въпросче Ами бил е в таратора и е напълнил яко гуша. Това не е ли достатъчна причина отново да гласува за герберугите. По същата причина пък други гласуват за БСП или за ДПС.
114
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иван Пушкаров. 1991 Г. Първата работа на МС беше да научи от финансовия министър Иван Костов колко е държавният резерв. - И колко беше той? - 60 милиона!? Цялата държава беше оглозгана до 60 милиона, дори за аспирин нямаше. Направо ни се разтрепераха краката. А само преди година резервът е бил 4 милиарда. След обявения от Луканов мораториум по дълга бяхме в пълна изолация, никоя държава не искаше да преговаря с нас. Андрей Карлович Луканов, бог да го прости, беше наистина гениален злодей със Иван Костов.
113
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Туй Радан е изпразнен *** държанка на Костов.
112
4
 
6
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Как така принципната позиция и истината станаха неудобни?
111
6
 
10
 
! Отговори
TPE3BEH преди 9 години
Протежето на Костов продължава неговата политика на разкъсване на дясното про-западно пространство в България и осигоряване на спокойна среда за доминиране на парти като БСП, ДПС, Атака и БЦ, от бившите кръгове на ДС.
110
6
 
10
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 9 години
ВИДЯХМЕ КОЛКО ОТГОВОРНО ДЕЙСТВАШЕ БУДА МУТРАГЕНОВ ДОКАТО УПРАВЛЯВАШЕ. КОЙ ЛИ ВДИГАШЕ ЦЕНИТЕ НА ТОКА, ГОРИВАТА, ДАНЪЦИТЕ? КОЙ ЛИ СЪСИПА ПОЧТИ ВСИЧКИ МАЛКИ И СРЕДНИ ФИРМИ И ОТКРАДНА БИЗНЕСА НА ГОЛЕМИТЕ И ПЕЧЕЛИВШИ? КОЙ ЛИ ПОДСЛУШВАШЕ ПОГОЛОВНО В ДЪРЖАВАТА? ОТГОВОРА Е *** - МАФИЯТА ГЕРБ.
109
3
 
8
 
! Отговори
факт преди 9 години
ГЕРБ само на ДПС не се ядосват!
108
11
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
БРАВО НА РАДАН КЪНЕВ.
107
13
 
14
 
! Отговори
Димитров преди 9 години
Радан въпреки че е млад е РОДЕН за политик.Кой друг в този момент каза на Бойко истината че не е харесван заради мутренските му години..Правителство с този непостоянен човек Борисов е пагубно за България.
106
12
 
16
 
! Отговори
въпросче преди 9 години
Може ли някой от привържениците на ГЕРБ (без ***,мутри,котараци и свързаните с тях) да напише какво му е харесало по времето на ГЕРБ?Кое е онова нещо,което го кара сега пак да иска те да дойдат?И моля без неща от типа-по-малкото зло,защото няма алтернатива и т.н.Мерси!
105
4
 
3
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
до ОлегНа мен нямат право да ми се бъркат, дори да дойдат да ме смажат от бой пак няма да имат право!----------------------Тук не става въпрос за бой! А за "поведение на свекърва" /условно казано/! Става дума за простотия, ниска култура, несъобразителност, неуважение, незачитене, преминаване на всякакви граници на благоприличие, ....! Какъв е Тиквунии/герб на реформаторите, м?
104
2
 
1
 
! Отговори
Олег преди 9 години
До Хм...Ама то дразнещо е не, че се бъркат в РБ, ми се бъркат на избирателите на РБ, че ни харесва това , което е!На мен нямат право да ми се бъркат, дори да дойдат да ме смажат от бой пак няма да имат право!
103
16
 
17
 
! Отговори
Хм... преди 9 години
ГЕРБ се ядоса на Радан Кънев, действал безотговорноОт партията на Борисов настояват да "ревизира поведението си"---------------------------Егати простотията тиквена! Да не би Радан да е пряко подчинен на ГЕРБ та да са му гневни и да имат някакви претенции за права върху реформаторите! Ало простаците от ГЕРБ защо се мешате в чужди организации? Гледайте си своята паничка! Герберите имат ли някакви граници докъде се простират правомощията им и от къде започват чужди/не техните отговорности!
102
8
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА преди 9 години
ГЕРБ "отхвърлили безрезервната подкрепа на ДПС ". Е да тя няма да е такава. Ще има нови назначения на активисти на ДПС. Първото ,което се канят да направят е това на КАЗАК от ДПС като посланик в КАТАР.
101
2
 
1
 
! Отговори
Олег преди 9 години
До Анонимен СЪщо така виждам, че мечтата Ви е да сте сами в НС! По твоите думи до тоя извод стигам!
100
3
 
2
 
! Отговори
Олег преди 9 години
До АнонименТо ВИе ако оставите хората и най-вече майките гладни още един път ще видите първо място при задължително гласуване, само ако искат да ви съберат на едно място в НС за да ви пребият по-лесно!
99
14
 
23
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
Реформаторския блок се оказа едно НЕДОНОСЧЕ, което първо трябва да РЕФОРМИРА СЕБЕ СИ!