Ще има ли още преговори? ГЕРБ на среща за бъдещото управление

След заседанието Бойко Борисов ще представи плановете си за кабинет
Обновена: 20 окт 2014 12:33 | 20 окт 2014 12:32, Камелия Цветанова
123
Ще има ли още преговори? ГЕРБ на среща за бъдещото управление
Архив: Булфото

Точно в 12.00 часа днес започна разширеното заседание новоизбраните депутати от ГЕРБ, местните лидери от цялата страна, евродепутатите, както и кметовете от партията.

На срещата ще бъдат обсъдени политическите консултации между ГЕРБ и останалите парламентарно представени политически сили, които се проведоха през миналата седмица.

Още по темата

Тогава ГЕРБ се срещна с БСП, ДПС, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, ББЦ, АБВ, а „Атака“ отказа да разговаря с преговорния екип на партията на Бойко Борисов.

Предварителните планове на ГЕРБ бяха вторият тур от преговорите за коалиционни партньори да се проведе с лидерите на партиите.

Очаква се след края на партийното съвещание днес лидерът Бойко Борисов да представи и пред медиите политическите си планове за съставяне на правителство, след като в края на миналата седмица заяви, че може и да състави правителство на малцинството.

БСП вече обяви, че не иска да управлява с ГЕРБ, но все пак склони да се срещне отново с най-голямата партия.

ДПС пък заявиха желание да подкрепят правителство на малцинството, но от ГЕРБ не срещнаха съгласие в тази идея.

Разговорите при Реформаторския блок продължиха около седем часа, но без особен резултат, въпреки голямото сходство в програмите на техните партии и коалиции. Основният мотив на ГЕРБ беше, че не е ясно кой взема решението в обединението.

Известно съгласие се постигна с Патриотичния фронт.

С ББЦ разговорите приключиха много бързо, тъй като те, според ГЕРБ, не са представили ясна политическа позиция, а по-скоро лични мнения, АБВ и ГЕРБ се разбраха по 14 от от общо 18 точки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
12
 
! Отговори
фирмаджия преди 9 години
Нима не съм достоен:Гласувах за ГЕРБ и Цв.Цв, който вече е ясно на трезвите, че поръча програмиста Николай Младенов, който възстановяваше или вече го беше направил изтрите незаконни подслушвания от Цв.Цв и остналите подсъдими шефове на СДОТО!Гласувах за Б.Б.,който бе осъден в Страсбург за убийството на Чакъра, но разбирасе плати държавата!Тези хора се доказаха, като опитни агенти и лостове на мафията. Вдухват доверие и са стабилни!Защо да не гласувам за тях?Искам някой бедняк да ми отговори
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В този сайт всяко мнение засягащо хомосапиенса на снимкато, осбено ако е правдиво се изтрива. Предполагам причините са финансови. Но...и това е начин да се оцелява.
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ББ НЕ ИСКА НОВИ ИЗБОРИ, ЗАЩОТО ДОСТАТЪЧНО СЕ ОХАРЧИ ЗА ГЛАСОВЕ ! ВЕЧЕ НЯМА ПАРИ ЗА НОВИ ИЗБОРИ !!! НАЯСНО Е, ЧЕ ЩЕ ГИ ЗАЖУБИ КАТАСТРОФАЛНО !
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както са тръгнали нещата май ще преговарят повече време, отколкото ще управляват!
24
2
 
4
 
! Отговори
До №26-ти преди 9 години
Колега, не подменяй имената на анатомичните форми "лице", стоящо отпред и отгоре и това, което е показано на снимката!
23
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе не разбрахте ли че стабилния българин не иска Бойко Борисов
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки който вярва на лицето на снимката след като то някак си ще сглоби правителство ще си къса ....от яд! Прочетохте ли какво придлага лицето, напомня ми "тезисите" на Бай Тошо, празни приказки. Тези които сте гласували за това лице, да не плачете? Приготвил ви е толкова изненади, че ще ви идва.....но нали сте гласували, както той обича да казва, "Ще търпите"! Но другите няма защото ще е геноцид!
21
0
 
14
 
! Отговори
бай Курти преди 9 години
АБЕ ДОКОГА ЩЕ СИ ИГРАЕТЕ СЪС СЪДБИТЕ НА БЕДНИЯ И ОГРАБЕН БЪЛГАРИН ОТ 24 ГОДИШЕН КРИМИНАЛЕН ПРЕХОД,ВИДЯЛО СЕ Е ЧЕ ЩЕ ИГРАЕЕ МАЙДАНА ААААААА
20
14
 
4
 
! Отговори
искрен преди 9 години
доверието ми не е" на сляпо" Доверявам се на Азът на Бойко ,защото това е поета еднолично отговорност!!!Сега Генерал Бойко Борисов още повече ме убеди ,че е най- стойностния държавник.Ще вземе окончателно решение след като чуе избралите го!!И това е Демокрация в действие!
19
2
 
20
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
От днес нов сезон на сериала "Страстите Борисови" с главен герой заслужил артист Тиквун!
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 8Другарят ти Станишев, вече го построи АЕЦ-а, даже му останаха стотинки и за един замък в Брюксел !
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 14За целта 20лв = 1евро, и ще цъфнеш, но се работи по въпроса, не случайно крадат КТБ и ще сринат валутния борд ! Нали 40 млрд лв спестявания трябва да се откраднат от правилните хора ?
16
5
 
10
 
! Отговори
макето преди 9 години
правителство нема да има вчера сънувах дека ке има нови избори на които ке спечели бугарската работническа партия
15
7
 
15
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Единственият вариант Боко да се спаси от линч е да сложи драгалевския Отело за премиер. Костов знае и може, пфу!
14
1
 
13
 
! Отговори
честен преди 9 години
Предaтел !!
13
2
 
10
 
! Отговори
Боко преди 9 години
се разбра с открития *** Първанов, ама с реформаторите гьостерица... После само храна по тях... явно може и да имат някаква свястна идея да се случи нещо, щом толкова им се нахвърлиха... Но има ли значение, всичко почва като страшен цирк, кой знае как ще свърши...
12
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Реаниматорите за пореден път доказват за кого работят. Нямат сметка завалиите да има обединено дясно, а само поставят неизпълними условия, а след като не им ги приемат се оправдават, че ГЕРБ не ги искали за партньори. Смешни са а най-смешен е паляка, говорител на Драгалевския Рамадан Кънев. Само той мъти водата в блока и ако не поемат протегнатата ръка на ГЕРБ ще се разпаднат за което пак Борисов ще обвинят. Помнете ми думата!
11
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АТАКАНови избори са кошмар за Атака, а за ГЕРБ ще са добре, защото ако не мнозинство ще спечелят поне още няколко депутата.
10
4
 
27
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
На снимката - баш Герболан, който ще отвори чувала с лъжите!
9
3
 
25
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Ще сглобят някакво пародийно правителство начело с Вожда на команчите, което ще изкара до зимните сметки за ток