Ще има ли още преговори? ГЕРБ на среща за бъдещото управление

След заседанието Бойко Борисов ще представи плановете си за кабинет
Обновена: 20 окт 2014 12:33 | 20 окт 2014 12:32, Камелия Цветанова
123
Ще има ли още преговори? ГЕРБ на среща за бъдещото управление
Архив: Булфото

Точно в 12.00 часа днес започна разширеното заседание новоизбраните депутати от ГЕРБ, местните лидери от цялата страна, евродепутатите, както и кметовете от партията.

На срещата ще бъдат обсъдени политическите консултации между ГЕРБ и останалите парламентарно представени политически сили, които се проведоха през миналата седмица.

Още по темата

Тогава ГЕРБ се срещна с БСП, ДПС, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, ББЦ, АБВ, а „Атака“ отказа да разговаря с преговорния екип на партията на Бойко Борисов.

Предварителните планове на ГЕРБ бяха вторият тур от преговорите за коалиционни партньори да се проведе с лидерите на партиите.

Очаква се след края на партийното съвещание днес лидерът Бойко Борисов да представи и пред медиите политическите си планове за съставяне на правителство, след като в края на миналата седмица заяви, че може и да състави правителство на малцинството.

БСП вече обяви, че не иска да управлява с ГЕРБ, но все пак склони да се срещне отново с най-голямата партия.

ДПС пък заявиха желание да подкрепят правителство на малцинството, но от ГЕРБ не срещнаха съгласие в тази идея.

Разговорите при Реформаторския блок продължиха около седем часа, но без особен резултат, въпреки голямото сходство в програмите на техните партии и коалиции. Основният мотив на ГЕРБ беше, че не е ясно кой взема решението в обединението.

Известно съгласие се постигна с Патриотичния фронт.

С ББЦ разговорите приключиха много бързо, тъй като те, според ГЕРБ, не са представили ясна политическа позиция, а по-скоро лични мнения, АБВ и ГЕРБ се разбраха по 14 от от общо 18 точки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СТАНИ СТАНИ ЮНАК БЪЛКАНСКИ ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ .ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА *** ДОКОГА.....
7
1
 
17
 
! Отговори
ekonarcis преди 9 години
Това не е ПОЛИТИКА,а ПОЛИТИЧЕСКИ ФАРС който отново ще доведе до ПОЛИТИЧЕСКОТО РОБСТВО и народа ще СТРАДА така както винаги го е правил,отново ще бъдем гладни,бедни и ще си броим стотинките за да си купим дом,кола и най вече ХРАНА за оцеляване !!!!!!
6
21
 
9
 
! Отговори
родолюбец преди 9 години
До АТАКАПлатени протестъри бяха тези на хАтака. Нали ги даваха по телевизията как за една пица и бира ходеха да подкрепят малоумния си лидер, който се криеше под маса. Това да гласуваш за хАтака е най-голямата малоумщина, която може да съществува. Уж националисти, а за пари подкрепяха правителството на ДПС. Хайде пред сараите хАтакисчета, че спонсора ви е приготвил по един фес и ще има сюнет за вас без пари. Изберете си и по-звучни арабски имена, за да се влеете в еничарските редици!
5
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Maчкай, Мутра, мачкай кумунизите
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На това боковителство му давам половин година!
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разговорите при Реформаторския блок продължиха около седем часа...................леле ... за какво са говорили 7 часа бе ... тая работа с реформаторите май само с говорене и ще приключи.
2
15
 
30
 
! Отговори
АТАКА преди 9 години
Ще сформират кабинет ,колкото да изтеглят 5те милиарда от МВФ!!!!!После ще си ги поделят соросоидната *** и ще напуснат страната!!!!Дано поне платените "протестъри" са си взели парите че от заема и стотинка няма да видят!!!!
1
26
 
9
 
! Отговори
УРААА преди 9 години
ДА ЖИВЕЕ ГОСПОДИН БОРИСОВ !