РБ отказаха коалиция само с ГЕРБ, искат и Патриотите в кабинета

Според тях само така ще се формира стабилно мнозинство
Обновена: 28 окт 2014 17:46 | 28 окт 2014 14:09,
116
РБ отказаха коалиция само с ГЕРБ, искат и Патриотите в кабинета
Снимка: БТА

Реформаторският блок отказа на ГЕРБ двупартийна коалиция на малцинството и поиска и Патриотичният фронт да подпише коалиционно споразумение за влизане в бъдещото правителство. Това обявиха Радан Кънев и Меглена Кунева след двучасово заседание на съюза в парламента.

Още по темата
Според тях само така ще се формира стабилно мнозинство.

По-рано след разговори с лидерите на всички групи в Народното събрание без „Атака” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че единственият вариант за съставяне на кабинет е правителство на малцинството с коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок.

След срещата Патриотите обявиха, че остават на старата си позиция – не искат участие в кабинета, но са готови да го подкрепят отстрани чрез подпис под програма за стабилно управление. 

Реформаторският блок поддържа усилието за сформиране на мнозинство и управление в трипартиен формат – ГЕРБ, Реформаторският блок и ПФ, обяви след срещата Радан Кънев. Групата на Реформаторите се е обединила единодушно около това становище. Блокът настоява и за трипартийни преговори, защото разговорите в днешния 7-членен формат били само консултативни. Реформаторите изразиха и готовност да проведат поотделно преговори с ГЕРБ и с Патриотичния фронт.

Меглена Кунева обяви, че решението за коалиция между ГЕРБ и Реформаторите не отговаря на това, към което се стреми Блокът – дясноцентристко мнозинство. „Реформаторският блок няма да е пречка за съставяне на дясноцентристко правителство, но смята, че то трябва да е достатъчно стабилно”, каза лидерът на ДБГ.

И Кунева, и Кънев бяха категорични, че позицията на Реформаторите не е променена, и дадоха да се разбере, че има проблеми в отношенията между ГЕРБ и Патриотичния фронт.  Меглена Кунева обясни, че след последната среща на лидерите на РБ и Бойко Борисов миналата седмица в Блока са живели с идеята, че са част от мнозинство.  „Днес ситуацията беше различна и не заради нас. Ние държим на позицията си и искаме да я доведем докрай. Промяната беше настъпила в Патриотичния фронт и ГЕРБ, не зная защо се е случило”, каза тя.

„Очевидно е, че има известно изостряне на отношенията между ГЕРБ и Патриотичния фронт”, каза и Радан Кънев. Той се пошегува и че богатата вътрешна коалиционна култура на Реформаторите може да е много полезна в настоящия момент.

„Това, което казваме, е, че най вероятно ще има трипартийно правителство”, отвърна Кънев на въпроса позицията им означава ли, че кабинет няма да има.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: Bulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
8
 
! Отговори
ПРАВИЛНО преди 9 години
Радан Кънев обясни пред медиите в кулоарите на парламента какъв сигнал е искал да изпрати към ГЕРБ чрез своя вот "въздържал се" . Наистина, няма разумна причина уж иначе партньорски настроеният Патриотичен фронт да се посуква. Ако има воля за гарантиране на стабилност на управлението, той също би трябвало да подпише споразумението за коалиционно управление. Това не задължава Каракачанов и Симеонов непременно да стават министри. Обратното би означавало, че зад ГЕРБ ще стои мафиотската "подкрепа" на ДПС, която, както знаем, съвсем не е безкористна. Ако искаме да се случат реални оздравителни реф
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кеф, кеф, кеф. Много ти е кеф, че държавата загива, така ли ? Аман от кр_тени като теб, които като бай *** щели да се кефят, ако самолетът падне.
27
6
 
9
 
! Отговори
Ева преди 9 години
Сега ваче цъфна истината - всички са комунистически производни на БСП и ДПС. Защо иначе ще са против да участват в управление с ГЕРБ? Нима са мислили, че ще спечелят изборите и ще управляват сами? Кого биха подкрепили след като се кълнеха, че са против БСП и ДПС?
26
0
 
9
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Ние нямаме политици, имаме п_овци.
25
1
 
21
 
! Отговори
Бат Петко преди 9 години
Май че единственото смислено нещо, което може да направи този парламент е да назначи избори за Велико народно събрание, което да промени сериозно Конституцията - тук имам много идеи, които сигурно са спорни - но например искам пряк избор от народа на главен прокурор, на върховните съдии, искам задължителни референдуми за важните неща, искам и президента да назначава правителството (и за това референдум, защото е спорна тема) и т.н
24
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА ГЕРБ ОТ ВАРНА,ДО ВСИЧКИ ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА КОМИСИИ ,УТРЕ ОТ 17,30 ВЪВ ОФИСА НА ГЕРБ ВЛАДИСЛАВОВО ЩЕ СЕ РАЗДАВАТ НЕ РЕГЛАМЕНТИРАНИТЕ ПАРИ,НА ЧЛЕН ПО 55 ЛВ А НА ПРЕДСЕДАТЕЛ 85,ЗАПОВЯДАЙТЕ ДА СИ ПОЛУЧИТЕ ИЗРАБОТЕНОТО
23
8
 
7
 
! Отговори
без майтап преди 9 години
РБ настоя за триперен кабинет с ГЕРБ и ПФ
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТЕЗИ КОИТО НЕ СМЕ ГЛАСУВАЛИ ЩЕ ПАТИМЕ ЗАРАДИ ТЕЗИ КОИТО СА ГЛАСУВАЛИ. ЕТО ТОВА Е ДЕМОХРАЦИЯТА ДРУГАРКИ ДРУГАРИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА. ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАХТЕ ХАРЕСВАЛИ ВИ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ ОТ СЕДЕНКИТЕ? Е ЩОМ ВИ ХАРЕСВА ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ В СЪЩИЯТ ДУХ. РАЗБИРАМ ГИ САМО ТЕЗИ КОИТО СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ДА ЗАПАЗЯТ БЛАГОСЪСТОЯНИЕТО СИ. ЗАЩОТО ГИ Е СТРАХ ДА НЕ ДОЙДАТ НА ВЛАСТ ТАКИВА КАТО ЛУДИЯТ И ДА ИМ ОТНЕМАТ НЕЗАКОННО ПРИДОБИТИТЕ БОГАТСТВА. НО ЗА ДРУГИТЕ НЯМАМ НИКАКВА ПРЕДСТАВА ЗАЩО ГЛАСУВАТ.
21
4
 
5
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Честита демокрация преди Станишеви ни пуснаха, а сега Живкови и Пръмови ще ни управляват. Защо Живкови ли?? Ами представител на Живкови е Б.Б. не си ли спомняте как Жени Живкова се отегли през 2009 г. според нейните приказки да не пречи на Б.Б. Найдене, приятелю къде си тръгнал с тези комунисти, не разбра ли ,че България е болна от комунизъм??
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
някой трябва да е пълен *** за да се хване заедно да прави нещо с тия *** от деформяторския блок
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРБ+РБ+ДПС ! Това е формулата на Борисов за кабинет, но умишлено премълчава ДПС от схемата, за да не ядосва народонаселението.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
..при всеки дъжд. Всички водни ресурси - на концесия за без пари, правителството се изнася в Анкара ама тоя път за постоянно. Правим конгреси на мюсюмански братя всяка година, купуваме летящ скрап под формата са самолети, забравяме за пенсии,мин раб заплата, чат пат някой терористичен акт ама какво толкоз-обвиняваме Хизбула и готово. И най важното - чуждестранните "инвеститори" каквото поискат-това. До президентските избори все ще изкараме някак. Малко ли е като програма пък и вече сме я виждали
17
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даваи избори до дупка Боико какво им се церемони6,на реформатори на догановци,пак сме с теб.Избори до дупка и товае..
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много и е кисела усмивката на леля тетка.
15
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То се видяха нещата, че не стават. Нови избори, това е. Реформаторите да се взимат в ръце и да готвят някаква форма на дясно обединение за новата кампания. Най - малкото ще си разменят резултатите с ГЕРБ при новите избори. Сега това е мъка.
14
6
 
9
 
! Отговори
Долу ДПС и НПСД !!! преди 9 години
РБ са турци, не гласувайте повече за тях поне докато не се махне от РБ противоконституционната и етническа партия НПСД. Касим Дал, Корман Исмаилов и тяхната партия нямат място в РБ. Долу турците, долу ДПС, долу НПСД!
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Още по-голам кеф !Споко бе аракадаш - програма има - скок на тока, купуваме пак руски газ само че от турция скъпо и прескъпо, ВЕИ та, американски ТЕЦ ове, Белене ще си го платим, ще платим и неустойка и няма да го имаме, още бежанци и още пари за тях, още джамии, още джихадисти, дрънкаме оръжие срещу Русия, още ам. бази и то безплатно, още пушечно месо за "мисии", подаряваме бдж, подаряваме каквото е останало от ВПК, утилизираме боеприпаси в мазета и гаражи, язовирите - да се изпускат....
12
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на патриотите за твърдата им позиция.А реформаторите стига са се клатушкали,че вече много започнаха да ни дразнят.Там не може да се разбере кой какво иска.Като едни орел,рак и щука са.Меглена напира да е в управлението и да ни залива отново с *** си изказвания,Радан се опитва да отстоява някакви принципи,но не получава подкрепа,останалите какво мислят никой не ги слуша,и това ако е стабилна подкрепа,здраве му кажи.Да отиваме на нови избори,пък каквото сабя покаже.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА ИМЕТ Е НЕ ЛИГИТИМНА ,ИМАТ 8% КУПЕН РОМСКИ ВОТ,БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ТЕЗЕ,ИДЕТЕ СИ С МИР
10
4
 
9
 
! Отговори
Така,така... преди 9 години
Тоя път Радан обърка сметките на крадливите политици . Иска да ги накара да направят нещо и за народа .Май няма измъкване .