БСП дава на съд новите правила в НС, запушвали й устата

Манолова към властта: Когато полетят яйца към парламента, няма да изляза вместо вас
Обновена: 14 ное 2014 14:05 | 14 ное 2014 13:14,
119
БСП дава на съд новите правила в НС, запушвали й устата
Мая Манолова. Снимка: БулФото, архив

БСП ще сезира Конституционния съд заради готвените от мнозинството нови текстове в правилника на Народното събрание. Това обяви соцдепутатката Мая Манолова. Тя обвини ГЕРБ и другите партии в управляващото мнозинство, че се опитват да ограничат конституционни правомощия на Народното събрание.

Още по темата
Социалистите ще атакуват пред съда идеята на управляващите министрите да отговарят предимно писмено на депутатите и по-рядко от трибуната на парламента.

„Посегателството на това основно правомощие ще отнесем към КС, защото министрите са длъжни да отговарят пред гражданите от парламентарната трибуна и ние ще им го осигурим“, каза Манолова.

Тя обясни, че сред новите правила има такива, които ограничават правото на депутатите да внасят закони, както и други, с които се ограничава правото им на изказване, тъй като времето за това се намалява.

„Така ли ще работите за имиджа на парламента? Като посягате на установени парламентарни правила и се опитвате да запушите устата на опозицията?“, попита Манолова.

Соцдепутатката обясни и че в новия правилник се предвиждат парични санкции за депутати, които обиждат премиера и министрите, и обвини ГЕРБ, че ги брани.

„От какво се боите вие от четворната коалиция, от какво ги пазите?“, попита още Манолова и продължи: „От аргументи, от дебати, или от това, че ще се държим като вас в предишния парламент - че ще бойкотираме, че ще бягаме от работа и ще рушим доверието“.

Според Манолова маските бързо са паднали и ГЕРБ отново са се показали същите.

„Всички помним как изглеждаше деспотизмът в първия мандат на Бойко Борисов, но се надявам да помните и как свърши. Защото когато полетят яйцата към парламента, не ме викайте, няма да изляза вместо вас“, каза още тя.

Мартин Димитров от Реформаторския блок репликира Манолова, обвинявайки бившите управляващи за дефицита в бюджета, КТБ, и най-вече в липса на прозрачност по проекти като „Южен поток“.

Те издънили бюджета, едва ли не те не знаели кой е Орешарски и не носели никаква отговорност, ядоса се той.

На тезата за четворна коалиция Димитров отговори с думите, че се вижда тройна опозиция, която е много по-притеснителна.

ДПС, БСП и „Атака“ заедно управляваха, а сега са заедно в опозиция, коментира депутатът.

„Острието“ на левицата пък заяви, че Реформаторите са преяли с власт още в началото на мандата на новия кабинет.

Аз ви говоря за поведенето на вашите депутати при приемането на новите правила, а вие ми говорите за ланския сняг, ядоса се Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
8
 
! Отговори
222 преди 9 години
Жалки герберасти, скоро и на Вас ще Ви затворят усата. Защитавате това, което правехте преди и все още има заблудени, които Ви подкрепят. А това с комунистите е вече жалко и смешно. Други доводи нямате ли. Явно не Ви достига пипе за повече.
81
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕЕЕ, че как така ще си позволите да говорите срещу Борисов, НАКАЗАНИЕ !
80
5
 
9
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Няма по голям демократ от комунист в опозиция.Що не и зашиете устата и да миряса.Какъв рев ще е тогава не ми се мисли.Ще влезнат и свещи да палят в църква и тя ще падне от светотатство.Осквернена от БЕЗРОДНИЦИТЕ.
79
6
 
11
 
! Отговори
симпатизнтка преди 9 години
Господин Миков, вземете мерки! Запушете устата на тази жена!Тя не излага само себе си, но и Вашата партия.Някой и втълпява, че ще седне на Вашият стол и напоследък възкръсна отново.
78
9
 
19
 
! Отговори
saraleks79 преди 9 години
*** овца стига си се правила на луда не лъжи хората
77
13
 
20
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Яйца може и да полетят, но към теб, кокошко. Когато в предишния парламент въвеждахте правила и процедури, с които е_авахте майката на опозицията, всичко беше нормално, нали? Сега няма да ревеш.
76
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако се научат, че могат да те крадат безнаказано, кражбите ще се превърнат в ежедневие за теб. Типичен пример е ситуацията с управниците ни.
75
12
 
20
 
! Отговори
До кога ??? преди 9 години
До кога, ще давате гласност на това какво е казал този мръсен ***!!!
74
6
 
10
 
! Отговори
naco преди 9 години
Другарко Манолова ,БОИМ се от това ,че НЯМА разлика между "управляващи" и "опозиция",всичко е едно ЦЯЛО! Само отделните НЕНАСИТНИ ГРУПИЧКИ си сменят местата,и продължават да лапат! Не е така ли? Ако не беше така Вие,нямаше да бъдете сега в парламента!
73
5
 
19
 
! Отговори
хххх преди 9 години
Махни се най-после.
72
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
майче може ли аз дати запуша устата с ........
71
19
 
17
 
! Отговори
митов преди 9 години
Манолова може да е всякаква,но в случая е права. Никой няма право да гази демократичните ценности , които криво-ляво придобихме за последните 25 години. Така се започва практиката за отнемане на граждански права - първо се инициират разни промени в парламента , а после и върху гърба на хората , докато накрая дадена партия се обяви за единствената легитимна да управлява! И понеже ГЕРБ са другото крило на старата БКП , то те много добре знаят как се прави...
70
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не потканвай протестиращи с яйца защото вие мръстни комунисти ми взехте парите от КТБ и ако те видя теб лично с развелени яйца ще ти смачкам грозната физиономия
69
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Хич не ме интересува как изглежда тая.Но когато наричам някого МУТРА или някои от вас , първо ще ома санкцииза депутатите,след това и за нас.Я , първо четете и мислете , а след това пишете.
68
18
 
10
 
! Отговори
Акъл море преди 9 години
Майче,трябваше да вкарате Цоко и Боко в затвора,докато бяхте на власт,а не сега да ги плашите със съд.Не го направихте защото и вие служите на същия господар както и ГЕРБ,но господарят избра ГЕРБ,защото ГЕРБ са ИСТИНСКИТЕ! Те знаят най-добре как се заличава древна българска държава.Вие разбихте каквото можахте.Вече не сте нужни.
67
3
 
11
 
! Отговори
4ervena преди 9 години
4ervenata Koko6ka kakvi iaitza sanuva. Iatzata biaha sre6tu neia i Sa6o Dikov edvam ia spasi ot rohkiq jultuk po kostim4eto ot Versace.
66
6
 
25
 
! Отговори
Темида преди 9 години
Цацаров защо си затваря очите за престъпленията на Кюстендилската череша Мая Манолова! Защо не и повдигнат обвинение за Костинбродския цирк! Разграбиха държавата тройката апаши БСП ДПС и Атака, и пак отворили уста. Съд и да върнат милиардите в хазната!
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За6то ми триете темите,дано кола те блъсне наи скоро или да пукне6.О6те ги пазите тези 4ервени мекерета.Яко сави платили преди.
64
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми такае в БСП при комонистите зада оцелее6 като депотат трябва много да говори6 глупости.Апък ако убие6 някои колега кете направат голем на4алник.Таа се *** на метеното на преди6ните избори за Костинбродските булетини и сега о6те нее спрела да кви4и.Требва даи изклу4ат микрофону за винаги.
63
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
76,ти може да мразиш и жена си , на разбираш , че от това от това на мен не ми пука.И ако мислиш , че ние станахме най бедната страна в Европа , за да се върне Живковото време, гарантиран ти , че скоро ще се редиш отново на опашка по Новогодишните празници , за да си купиш кило банани...... Демокрацията пич няма цвят.