Депутатите май ще се разминат с ТВ, но се спасиха от тест за дрога

Парламентът създаде постоянна комисия, която ще контролира ДКЕВР
Обновена: 14 ное 2014 20:38 | 14 ное 2014 19:32,
28
Депутатите май ще се разминат с ТВ, но се спасиха от тест за дрога
Снимка: архив БТА

Депутатите се спасиха от ежегоден тест за дрога. Мнозинството в комисията, която изработва правилника на новия парламент, отхвърли предложението на Патриотичния фронт народните представители да се подлагат поне веднъж в годината на изследване за употреба на наркотични вещества.

Още по темата
„Предлагаме този тест заради поведението на определени депутати още в първия ден от работата на Народното събрание”, обясни вносителят Христиан Митев от Патриотичния фронт. От БСП обаче контрираха, че никой не може да бъде задължен да бъде тестван за наркотици, освен ако не е извършил престъпление. Освен това, изрази притеснението си Филип Попов от БСП, с подобен тест ще се вмени виновност на депутатите.

ОТ ГЕРБ обаче подкрепиха идеята. „Има нужда от такъв тест , има колеги, които е видно, че изпадат в злоупотреба от някои вещества, не са само алкохолни”, каза Данаил Кирилов от партията на Борисов. Той обясни, че в минали мандати на парламента из пленарната зала са се разнасяли дрегери.

По време на днешното заседание на комисията стана ясно, че Народното събрание може да остане без парламентарна телевизия, въпреки че вчера комисията реши БНТ да даде своя канал за пряко излъчване на пленарните заседания. Генералният директор на националната телевизия Вяра Анкова обясни пред депутатите, че идеята е много добра, защото в много европейски страни имало такива парламентарни канали, но финансирането на това ще е трудна задача.

Анкова сигнализира и за друг проблем, който ще предизвика парламентарната телевизия. Според нея едно излъчване на пленарните заседания не е парламентарен канал. „Той не може да съществува само три дни, докато има пленарни заседания”, каза тя. Според нея се  предполага, че в останалото време той ще има собствена програма на студио в Народното събрание. Освен това Анкова обясни, че в момента капацитетът на обществения мултиплекс бил запълнен.

След изказването на генералния директор на БНТ председателят на временната комисия Десислава Атанасова обяви, че не е редно в правилника да се записва текст, който няма да се изпълни. В крайна сметка въпросът остана да се решава в пленарна зала.

По време на днешното заседание депутатите от комисията одобриха и броя и наименованията на постоянните парламентарни комисии. Те ще са 22 на брой и сред тях за първи път ще има такава, която ще наблюдава пряко дейността на ДКЕВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Alex преди 9 години
Тест за наркотици или алкохол ,трябва да се прави внезапно и без предупреждение или по усмотрение заради съмнително поведение,действия и т.н. ,от независими политически институции ,за предпочитане международни...както и задължителен психо тест ! Вас господа дУпетати май ви е страх ?:)
20
0
 
2
 
! Отговори
езичник преди 9 години
гузен негонен бяга. невинният не се бои от обвинения. две поговорки които явно политиците не знаят. кой го е страх от тест за дрога? ами наркомана разбира се. кой го е страх от детектор на лъжата? престъпникът. какви са те тогава? мафия.
19
0
 
3
 
! Отговори
Мисля преди 9 години
Освен наркотеста трябва да им се сложи и полиграф-детектор на лъжата и глупостта
18
1
 
5
 
! Отговори
xaxaxa преди 9 години
"Б"олен спиндеров ще фчупи машинката мейби :)
17
0
 
4
 
! Отговори
сАРЯ преди 9 години
заглавието е без смисъл!
16
2
 
2
 
! Отговори
Чехльо преди 9 години
Ще работя за стабилност,като катъра Петър Стоянов.Ние като велики говорим в трето лице единствено число!Лъжем,та се късаме.Вервай Българино на ***,като тях.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАТО ГИ ГЛЕДАМ НА СНИМКАТА МЕ ХВАЩА ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЯД, КАК МОЖЕ ТИЯ СЕЛСКИ ТОЯГИ, ***, *** *** ДА ВЗЕМАТ РЕШЕНИЯ.... НЯМАМ ДУМИ
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"но се спасиха от тест за дрога"НЯМАМ ДУМИ, КВА Е ТАЯ СТАТИЯ. БАРЕКОВ, МЕСТАН, ПЕЕВСКИ И ДРУГИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО НА ПРОБА, ВСЕКИ МЕСЕЦ...САМО СИДЕРОВ МОЖЕ ДА НЕ ХОДИ, ТОЙ СИ Е ЛУД, ШИЗОФРЕНИК....
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
I AZ IZPOLZVAM DROGA(KOKAIN) I SE CUVSTVAM PO-DOBRE.
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щяха да го приемат, ако бяха чисти и нямаше какво да крият. Аз така разбирам реакцията им.
11
0
 
10
 
! Отговори
Депутат преди 9 години
Охааааа не мина номера за наркотиците :) Сега мога вече да определям бъдещето на народа .........нормално :)
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Масовата възраст за пенсиониране ще бъде увеличена с 4 месеца от 1 януари 2015 г., като се следва механизмът, въведен от бившия финансов министър Симеон Дянков. Това става ясно от инструкция на Министерството на финансите. Дянков умря но наследниците му продължават оставеният от него Завет. ПРИГОТВЯЙТЕ СИ ПАМПЕРСЧЕТА ДОКАТО СТЕ МЛАДИ. ЧЕ ПОСЛЕ ЩЕ СЕ У-ИРАТЕ В ГАЩИТЕ СИ И ЩЕ СЕ УМИРИШЕТЕ..
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко, няма да можем да си гледаме тетка Цецка Комунистката, Баце Мозъка,Цвъко Честния, Майчето Красивата , Миков Добричкия и екзактния Павелчо. Няма да може видни журналисти като Беновска, Кутуклиева и Кулезич да ни дарят с мъдри слова и обективни анализи за честните ни ръководители и техните планове как да заживеем щастливо.
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой ще предложи закон да се спре подмяната на вота на избирателите?!!!
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз бих предложил тест за интелигентност, тест за лоялност към Родината и тест на професионалните качества на депутата, но разбира се никой депутат не би го предложил или подкрепил.
6
1
 
14
 
! Отговори
данъкоплатец преди 9 години
А кой,кой,кой ще плаща близо 4 милиарда за фалита на КТБ???Защо ми се струва,че пак ще е данъкоплатеца,а не крадливия.
5
1
 
22
 
! Отговори
непукис преди 9 години
Нямало пари !За TV канал има , а за пенсионерите няма .
4
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
създали са комисия която да контролира комисия...аз съм без думи
3
0
 
19
 
! Отговори
Вежди Рашидов преди 9 години
Аз гласувах "за" теста за наркотици, тъй като мене не ме ловят.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"От ГЕРБ обаче подкрепиха идеята. Има нужда от такъв тест"Герберите да не се правят на отворени, че току виж някой предложил и тест за интелигентност.