Купил си вземане в КТБ, чакаш на опашката при продажбата й

НС прие законовите промени за прихващанията в банката
Обновена: 26 ное 2014 13:47 | 26 ное 2014 13:47, Камелия Цветанова
14
Купил си вземане в КТБ, чакаш на опашката при продажбата й
Снимка: архив, Reuters

Прихващанията на вземания от Корпоративна търговска банка (КТБ) със задължения към нея вследствие на цесии, направени след поставянето й под специален надзор от 20 юни, ще бъдат обявени за недействителни по отношение на кредиторите.

Те ще бъдат изпълнявани чак след като синдикът изготви окончателната сметка за разпределяне или след като банката бъде продадена като цяло предприятие.

Това стана с поправка в преходните и заключителни разпоредби към актуализацията на бюджета, която Народното събрание прие окончателно.

Още по темата
Предвидено е и държавата да тегли нов заем до 4,5 млрд. лв. Депутатите разрешиха на финансовия министър Владислав Горанов да тегли допълнителен външен дълг от 3 млрд. лв. и още 1.5 млрд. лв. вътрешен дълг.

2 милиарда лева от заема ще отидат за Фонда за гарантиране на влоговете, който от 4 декември трябва да започне изплащането на защитените депозити до 196 хил. лв. в КТБ.
 
В променените разчети е заложен дефицит от 3,7% от брутния вътрешен продукт.

С актуализацията се осигуряват допълнителни средства на различни министерства и институции.

За осигуряване на изпълнението на най-неотложните задължения до края на годината се предоставят средства на МВР - до 125,7 млн. лв., на Министерството на здравеопазването - до 24,2 млн. лева, на Министерството на регионалното развитие - до 16,4 млн. лв., на Министерството на земеделието и храните - до 16,4 млн. лв., на Висшия съдебен съвет - до 10 млн. лв., на Министерството на правосъдието - до 5 млн. лв., на МВнР - до 3 млн. лв., на Държавния фонд "Земеделие" - до 70 млн. лева.

В разчетите са предвидени и до 77 млн. лв. за подпомагане финансирането на европейски проекти и други разходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
коко перник преди 9 години
Ама много сте прости бе драскачи!!!!! То за цесии пишете, то за прихващания!!!Я се огледайте около вас и си помислете кой ваш съсед има на влог 196 000 лева?Аз не съм съгласен да теглят държавен заем и да плащат на богаташите!А вие просто дращите като проскубани ***!Що не излязохте днес пред парламенто страхливци!Що чакате бре кретеноиди!Скоро ще измислят начин и пикливите панелки да ви вземат!Дано поне тогава да се вдигнете нескопосаници!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАКВО ЩЕ КАЖЕ ВЕЖДИТО ?????????????
7
1
 
5
 
! Отговори
7 преди 9 години
Не мога да го разбера това, честно. Значи имаш да даваш на банката 10 милиона, и някак си, си купил взимане също за 10 милиона. Какво трябва да чакаш? И с какво право банката (синдика) ще има право да иска да изплащаш кредита, а ти да нямаш абсолютно същото право, поне да прихванеш парите от тия дето същата банка ти дължи. Това в никой съд няма да мине. Като са толкова загрижени да забранят изобщо цесиите, ама тогава мутрите и монополите ще ревнат, а те са им господарите
6
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тия фатки няма да минат в съдебна залане става само с яденеМента е луда ако си мисли, че тия глупости ша фанат дикиш
5
3
 
17
 
! Отговори
зяпнал преди 9 години
не ми стана много ясно как с актуализация на бюджета се отменя със задна дата един куп други закони, но да му мисли Веждито, нали са дружки с Тиквун.
4
1
 
12
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Някой някого е заблудил с тези кпквания и ще видим скоро някое гангстерско изпълнение -много пари са завъртни в тези цесии .
3
2
 
15
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Тия не мога да разбера неграмотни ли са или просто са си ***. Явно второто.
2
3
 
47
 
! Отговори
КОЙ преди 9 години
ЦЯЛАТА ПАНИКА В БГ ЗАПОЧНА ОТ МИНДИЛА ОРЕШАРСКИ, ПЕЕВСКИ, ЙОВЧЕВ И НЕКОМПЕТЕНТНОСТА НА ПРОКУРАТУРАТА В ЛИЦЕТО НА ЦАЦАРОВ. С НЕАДЕКВАТНИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ СТАНАХА ПРИЧИНА ЗА ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА В МОМЕНТА. С ТЕЗИ СИ ДЕЙСТВИЯ И БЕЗДЕЙСТВИЯ СТАНАХА ПРИЧИНА СТРАНАТА ДА СЕ ОКАЖЕ В БАНКОВА КРИЗА. САМО НЕ МОГА ДА СИ ОБЯСНЯ ЗАЩО СЛЕД КАТО ПРИЧИНИХА ВРЕДИ НА ДЪРЖАВАТА И НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ ТЕЗИ ДРУГАРИ НЕ СА В ЗАТВОРА? ИМА ЛИ ЗАКОНИ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ИЛИ ТЕ СЕ ПРИЛАГАТ САМО ЗА ПРОСТОСМЪРТНИТЕ?!
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По - скоро заставаш под опашката и чакаш каквото падне !