САЩ не са искали да разполагат танкове у нас, обяви МО

Няма причини за притеснение, увери министър Николай Ненчев
26 ное 2014 19:29,
124
САЩ не са искали да разполагат танкове у нас, обяви МО
Николай Ненчев. Снимка: БТА

Министерство на отбраната и външно министерство не са получавали официално искане от САЩ за разполагане на военна техника у нас. Това обяви военният министър Николай Ненчев. Той обясни, че няма нито една причина за притеснение.

Ненчев каза това в коментар на изявление на командващия въоръжените сили на САЩ в Европа генерал-лейтенант Бен Ходжис. Той обяви, че американската армия планира да разположи около 150 танка и бронирана техника в няколко страни - членки на НАТО. Част от тях ще бъдат позиционирани в страни от Източна Европа за участие във военни учения.

Още по темата

Министърът припомни, че имаме споразумение със САЩ за взаимни военни инициативи. В позиция на военното министерство по темата се уточнява, че според споразумението между България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната всяка година се провеждат съвместни българо-американски учения. За следващата година те трябва да са 23.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов коментира, че ако у нас се проведе натовско учение, решението за това трябва да мине и през парламента. „Ако е по повод някакво учение, могат да дойдат, да си свършат учението и да си отидат. Но ако разположат допълнителни войскови части на НАТО у нас, това би усложнило отношенията ни с Русия“, каза Каракачанов.

Той попита, ако ще дойдат, за да подсилват отбраната ни, защо военният министър на ГЕРБ в предишния кабинет Аню Ангелов е наредил нарязването на българските танкове. „Сведе ги до 80 при 3200 през 1990 г. Много глупаво“, каза лидерът на ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
5
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
През изминалата половин година Русия придвижи армията си с 300 км по-близо до българските граници, така че е редно да се вземат някакви мерки. Все пак имаме договор с НАТО за взаимна отбрана.
83
0
 
4
 
! Отговори
Жалка работа преди 9 години
Те са си разположили каквото трябва вече напълно законно подслушват и са наясно с движението на всякакъв капитал от и за страната... Танкове манкове Вие в кой век живеете бе изомруди, кой ще ви разкарва тонажи желязо напред назад да ги разполага и да прай каквото и да било друго? Това е за кроманьонци като нас щото думата "танк" всеки я е чувал и чакай да произведеме новина... ПАЛЯЧОВЦИ изтриите ми коментара ако искате и без това сте пълен брак :х:Х:х
82
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не са искали...или не са поискали?
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера щяxа да ги разполагат, днес не щат. Тъкмо им се зарадваxме. Що така?
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те не са искали ,но ние по стара наша традиция искаме.
79
1
 
11
 
! Отговори
ама... преди 9 години
ама ще сложат! по време на СССР и Варшавския договор в България никога не е имало чужди войски или бази, но сега....нали сме Р.Б., а не държава "братският л*омерикански народ" ще си направи тук безплатни бази и ще ни въвлече във военен конфликт. не че 50-100 танка са от решаващо значение при евентуална война, а е и смешно и жалко да се твърди, че Русия ще ни нападне. но така е като винаги сме били дупеда.ци и ***
78
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най срамните страници в Българската история се пишат сега.
77
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мамка ви неофашистка, малко ви остава................
76
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РЕВОЛЮЦИЯТА В БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКОТО ЦИОНИСТКО РОБСТВО Е НЕИЗБЕЖНА.
75
1
 
4
 
! Отговори
до 97 преди 9 години
България е най-старата държава в Европа и няма, как да стане някакви психично болни, доказано, гей-инцестотолерасти да ни учат, как да живеем. Ако ги слушаме ще изчезнем за няколко десетилетия, но на нас ни е заложено от Бога, защото сме негови наследници, ПРЕКИ НАСЛЕДНИЦИ, а не богоизбрани, като онова номадско племе, да отсяваме житото от плявата и затова ще оцелеем не пак, а отново, както сме го правили повече от 33 0000 години. Напиши в тубата ФАРГАТ БЪЛГАРИНА и ще разбереш ИСТИНАТА, а тя
74
10
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 9 години
Добре дошли на американските миротворци ,но първо трябва да се справят с руските терористи на българска територия.
73
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лъжи, лъжи и само лъжи
72
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България отдавна я няма благодарение на ..мъдрите'' български управляващи. Тях мога да ги нарека само така-българоубийцииииии......и продажнициии.....и
71
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
фАЩ не са искали да разполагат танкове у нас, обяви МО аКО НЯКОИ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ СИ МИСЛИ, ЧЕ ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ, ЗНАЧИ НАПРАВО СЕ Е САМОУБИЛ, народа няма да е виновен.
70
2
 
7
 
! Отговори
ЩЕ ГИ ГЪРМИМ преди 9 години
тия АБРАМСИ като за световно
69
12
 
6
 
! Отговори
А трябва ! преди 9 години
И ракетен щит даже, да та разбере ***, че няма да ни ''освободи'' за 3-ти път...
68
0
 
9
 
! Отговори
ГШ-23 преди 9 години
Само да ги туря на прицел И....
67
12
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Всъщност ПРО радара е в Румъния, така че те ще оберат лаврите, а на нашите руски *** ще им остане само да ровят по кофите...когато парите от Кремъл секнат.
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама тоя от какво се притеснява нали са ни партноьри малко късно е за притесниния положението си е трагично.
65
2
 
8
 
! Отговори
Поп Грую преди 9 години
Язък! Тъкмо щяхме да ги пробваме как горят!