Бюджетът за догодина "ще се издъни" през пролетта

Гечев: Имам усещането, че нарежданията ги дава Дянков
Обновена: 27 ное 2014 19:18 | 27 ное 2014 19:11, Камелия Цветанова
30
Бюджетът за догодина "ще се издъни" през пролетта
Румен Гечев. Снимка: БТА

С актуализацията на бюджета новото управление започна да провежда една опасна политика на увеличаване на държавния дълг, смята депутатът от БСП Румен Гечев.

Още по темата
„Управляващите не приеха нашите предложения да не вземат още дълг, а да се потърсят възможности временно да се използва валутния резерв на БНБ, който е резерв и на държавата“, коментира той в Плевен, цитиран от БТА.

Гечев упрекна управляващите, че с бюджета за 2015 г. имат намерение да замразят доходите.

Той е убеден, че в проекта не се предвиждат промени в средните работни заплати и увеличение на заплатите в публичния сектор.

„Изключително съм притеснен и ще поставя остро въпроса в бюджетна комисия и в пленарна зала, че на практика новото управление се отказва от Инвестиционната програма на България“, каза Гечев.

Новото ръководство на ЕС, правителствата на Япония и САЩ заделят средства от бюджетите си чрез публичните инвестиции, за да привличат нови частни инвестиции и да създават работни места чрез частни проекти, посочи той.

Според него новото българско правителство прави обратното на политиката на ЕС и на всички развити и развиващи се страни.

„Идва опасност от искане на нови заеми. Няма разлика в политиката "Дянков" и тази на новите управляващи, имам усещането, че нарежданията се дават от г-н Дянков“, каза още депутатът от левицата.

Той прогнозира, че ако не се вслушат в препоръките на опозицията, Бюджет 2015 "ще се издъни" още през пролетта на 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: БСПбюджетдянковГечев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
щом тоя пръдлив камуниз е против, значи нещата са наред.
23
9
 
4
 
! Отговори
кйкй преди 9 години
Той че е *** и ***, така е.Но ... къде изчезна Дянков бе? Нали щеше да ни оправя? Или само оправи онова моме от министерството, а нас оте?а и така? Като се замисля, даже не искам да знам :/
22
5
 
10
 
! Отговори
Алекси преди 9 години
Здравейте.Този човек , както и други ''професори'' от кликата на Стоян ОвчароВ , ако бяха в западна Европа , щяха да търкат наровете в килиите до живот , но нали са в БГ , та ще продължават да крадът и дават *** съвети- айде господине кой е..л, е..л кака Пена вече не е махленска *** .Оставете младите и кадърни хора да творят и работят.Поздрави.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Зън,зън,зънЧИЧО ЖАН В НОВАТА ГОДИНА ПАК ЩЕЕ НАВЪН!!!
20
1
 
16
 
! Отговори
Невежия преди 9 години
Този човек не е гадател и през пролетта пари в бюджета ще има, но притеснителното е, че плановете са 10 години да сме на дефицит. От 2009 започнаха дефицитите и все се оправдават с нещо, което те/управляващите/ не могат да предвидят. Ако продължаваме така в един момент лихвите по заемите ще се повишат много и тогава ние / тези, които плащаме данъци / да му мислим. А управляващи кои ще са тогава? Все тая сметката друг ще я плаща.
19
6
 
14
 
! Отговори
Мунчо от село преди 9 години
А каква е позицията на тоя мошеник за поредната пирамида на БСП? Пак ли ще плащаме "лошите" кредити на комунистите? Време е да ги подредим на стадиона и от там в Централния софийски с полеви съд под егидата на ЕС и САЩ.България все повече затъва-до кога???
18
3
 
14
 
! Отговори
демос преди 9 години
Тоя е завършил РАБФАК и специализирал в АОНСО.Некадърните деца на комунистите ги пращаха в тия университети,в които влизаха само деца на екзалтирани комунисти.След "дипломирането" им ги назначаваха като партийни секретари или н-к отдели на някоя службица.Основната работа вършеха кадърни специалисти,но нямаха глас при вземане на решение.Дори и най-неукото решение от партията,специалиста се примиряваше да изпълни,в противен случай аут.
17
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тоя беше министър в правителството на Виденов и е един от главните виновници за провала на това правителство.Тогава му викаха"ЖЪЛТАТА ФАНЕЛКА"(или за поясно казано"търчилъжи").Халал да им е на студентите на които преподава.Да е жив и здрав но тоя трябва завинаги да бъде прогонен от държавни и обществени институции.Е нека любимата му партия си го тарантути в нейните структури но да не ни го натрисат и ни дава акъл.............................
16
14
 
16
 
! Отговори
135 преди 9 години
До НеукИ затова си избрахте за по-научно пожарникар и милиционер! Видимо си неук!
15
2
 
11
 
! Отговори
Гавра преди 9 години
Като няма задкулисие - къде са Костов и Първанов и ДОган, респективно ДСБ и АБВ и ДПС...
14
4
 
23
 
! Отговори
Неук преди 9 години
Професор Гечев, не Ви ли притеснява бъдещата проверка как куцо и сакат - цитирам точно такива ***, неуки, службогонци като Вас - са станали професори без грам принос за преподаването и науката. Ходете и се скрийте някъде - най-добре в мина за уран в Северна Корея и не се появявайте следващите стотина хиляди години.
13
9
 
9
 
! Отговори
135 преди 9 години
До бгСметката от 8 млрд ще я плащаш и ти "солидарно" с всички, но нали сега крадат "нашите"...
12
6
 
27
 
! Отговори
BG преди 9 години
Докога този червен болук ще дава съвети ? Имаме спомен от участието му в едно правителство !
11
10
 
6
 
! Отговори
Дянков преди 9 години
Ми ти ко ривеш бе ?На мен нарежданията ми ги дава директно другаря Путин!
10
3
 
21
 
! Отговори
Мунчо о село преди 9 години
До кога в парамента ще има комунисти? В Германия забраниха комунистите от ГДР да работят на управленчески служби дори в администрацията.В БГ всичко е с краката нагоре. А що се отнася до бюджета,той никога няма да достига,докато има бивши комунисти от БКП и агенти от ДС.
9
8
 
23
 
! Отговори
ТИНТИРИ-МИНТИРИ преди 9 години
Гечев и приятелите му фалираха КТБ,сега дава акъл от къде да се вземат парите за да се върнат спестяванията.Наглост,наглост,безгранична наглост от хора които винаги когато застанат на чело на държавата я фалират.
8
4
 
23
 
! Отговори
ГОЛЮ БОСЕВ преди 9 години
Дали бюджета ще се издъни не знам, но тебе те издъниха твоите съпартийци, като не ти дадоха да оглавиш комисия в НС .Вече си девета дупка на кавала.
7
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този не беше ли Гумен Речев, вицето на Жан дето ни докара хиперинфлация?
6
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Виждам, че министър от виденовото правителство което доведе държавата д фалит почна да ръси акъл.
5
10
 
16
 
! Отговори
до Другарите преди 9 години
Взел ви е страха тоя Дянков и сън не ви хваща от постната му пица...