Не съм подкрепял идеята за ислямски център в София!

Каракачанов: Редно е българските мюфтии и имами да се обучават у нас
Обновена: 27 ное 2014 14:27 | 27 ное 2014 12:33, Камелия Цветанова
78
Не съм подкрепял идеята за ислямски център в София!
Красимир Каракачанов. Снимка: Булфото

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов категорично отрече обвинението на „Атака“, че е подкрепил идеята за създаването на ислямски център в София по време на изслушването в парламента на шефа на ДАНС Владимир Писанчев за спецакцията срещу радикален ислям в понеделник.

Той дори припомни, че проектът за такъв център е бил спрян именно по настояване на бившия общински съветник от ВМРО и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки.

Още по темата
Въпреки това Каракачанов призна, че напълно споделя виждането, че е редно българските мюфтии и имами да се обучават в България, а не в чужбина.

"Логиката е много лесна, вместо да усвояват нетрадиционен за България ислям и да го прилагат после тук, нормално е кадрите, които стават мюфтии и имами, да завършват учебно заведение в България, което е под контрола и издръжката на Министерството на образованието, а не да се позволява да ходят в чужди страни, където пълнят главите на децата с глупости“, мотивира се той.

Според него в момента българи се обучават по десет години в чужди частни университети, където се преподава радикален ислям и се връщат "с промити мозъци“.

Каракачанов се изказа положително за изслушването на Писанчев и заяви, че винаги е добре да се изслушват спецслужбите, но отказа да съобщи подробности за случилото се в пленарната зала по време на закритото заседание.
 
Лидерът на ВМРО смята, че от години у нас се наблюдават прояви на радикален ислям и проблемът не трябва да бъде подценяван.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Симеонов и Каракачанов- Иван да се подведат под съдебна отговорност за нарочните им действия против спокойствието и сигурността на българите!!!
12
5
 
14
 
! Отговори
Izida преди 9 години
Този ислямистки център (най-големият в Европа) се финансира от чужбина - Каракачанов да не се прави че, не разбира какво означава това! Какво не му е ясно? Там ще се преподава това което поръчват спонсорите и никой "***" няма и да знае какво се преподава зад дебелите стените.Отделно, страната ще се напълни с ислямистки студенти.Да, АТАКА са прави както винаги. Медиите, колкото и да сугестират обществеността че, подобията на Каракачанов били "патриоти", тези които имат глави на раменете, нямат проблем да различат ***.
11
2
 
6
 
! Отговори
не е това което беше преди 9 години
На вчерашния футболен мач присъства и бившия премиер Орешарски :След края на мача, Орешарски си тръгна доволен от видяното и още по-доволен, че зрителите не го освиркваха.След като дори получи аплодисменти и носталгия за времето от неговото управление той се ръкува с хората под овациите им и един от тях му каза-"Ние чакахме Б.Б да дойде и да го освиркаме, но не дойде"
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уууу, турчин, скрий се - гербаджийска *** !
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВОЙВОДА И ПАТРИОТ СЪС ЗВУЧНАТА ТУРСКА ФАМИЛИЯ КАРАКАЧАНОВ Е АГЕНТ НА ДС ,РУСЕНСКИ ВОЙВОДА,НАЗНАЧЕН ОТ ДС ЗА ВОЙВОДА
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До:браво ПФ.Имитира обществено мнение.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що лъжеш бе?
6
2
 
6
 
! Отговори
666 преди 9 години
Дебел!!!
5
5
 
10
 
! Отговори
До:браво ПФ. преди 9 години
Абе момче,*** знае ли какви глупости пишеш тук?
4
15
 
15
 
! Отговори
браво ПФ. преди 9 години
Ако гласувам на следващите избори,то ще е за Патриотичния Фронт! Съжалявам,че аз и сем. не гласувахме, но ще поправя грешката си много скоро!
3
7
 
13
 
! Отговори
... преди 9 години
Оплакват се от ОРХАН ИСМАИЛОВ пък искат училище на арабски език ??! За какво става на вапроса,даже Исмаилов не е от ДПС .... какъв е проблема.Вежди Рашидов както виждаме е много кадърен човек ....
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма да забравя по време на протестите срещу Кирил Рашков как войводите от вмро пращаха на митинга едно момче със тяхното знае,беше там да го поснимат малко а когато станеше напечено бягаха и се прибираха,бяха ми малко като клоуните на макдонадс,един друг войвода викаше ,ей само да не разберат началниците ,че съм тука и се хвалеше със знамето,и куция късмет на клетия войвода му изневери,арестуваха го на една спирка във Варна,та знам ги тези колко са патриоти и колко са войводи
1
6
 
17
 
! Отговори
прави са АТАКА преди 9 години
Знаете старата мечта на Бойко Борисов в Малинова долина да се направи ислямски център. Интересното е, че шефът на ДАНС подхвърли тази идея и тя беше подкрепена от представителя на ПФ Красимир Каракачанов. Защото според него Ахмед Муса бил продукт на обучението по ислям в чужбина, а ако имаме голям ислямски център, той щял да усвоява по-кротък и приемлив ислям", коментира Магдалена Ташева от "Атака", след като напусна пленарната зала.