БСП скочи: Борисов е отговорен за провала на "Южен поток"

Сидеров: Безотговорно е премиерът да ходи в Брюксел без позиция на НС
Обновена: 3 дек 2014 12:03 | 3 дек 2014 12:02, Камелия Цветанова
116
БСП скочи: Борисов е отговорен за провала на "Южен поток"
Михаил Миков Снимка: архив, Булфото

БСП обвини премиера Бойко Борисов, че носи отговорност за провала на „Южен поток“, след като днес парламентът отказа дори да обсъди проектодекларация на левицата за проекта, чието приключване обяви руският президент Владимир Путин.

Още по темата
Според „Атака“ пък отиването на премиера в Брюксел без позиция на НС е безотговорно.

„Предпочитанията на Бойко Борисов са да отиде в Брюксел като послушно пале без обединяваща позиция и да поиска това, което се полага на България”, упрекна лидерът на социалистите Михаил Миков.

Според него премиерът е нарушил предизборното си обещание, че ако ГЕРБ спечели изборите, „Южен поток” ще тръгне вероятно през ноември.

Миков настоя, че „Южен поток” е проект, който носи икономически ползи на България, но основно оползотворява геостратегическото място на страната ни.

„ГЕРБ направиха всичко възможно Босфора и Турция да бъдат безалтернативно трасе за доставка на петрол с денонсирането на проекта Бургас – Александруполис”, добави той.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обвини ГЕРБ, че са бламирали възможността парламентът да излезе с декларация за „Южен поток“. Шефът на националистите обвини управляващите, че са гласували с „въздържал се“ по предложението за декларация. „Лицемерие е, че се търси подкрепа“, каза Сидеров.

Според него отиването на Борисов в Брюксел без позиция на парламента е безотговорно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
4
 
! Отговори
Русский преди 9 години
Славяне, объединяйтесь. Англосаксы нас считают людьми 2го сорта! Русь+Болгария= Едины
37
6
 
4
 
! Отговори
N преди 9 години
Тези БСП никога не са виновни за нищо,25год. управление погубиха страната и народа и пак някой друг там горе в облаците им е виновен,както стана с тока,те подписаха договорите за високата цена но не друг е виновен за това и сега и за Южен поток пак някой друг е виновен!
36
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До С.С.С.Ратакистка ***
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли въобще ДОГОВОР за някакъв си Южен поток и защо БЪЛГАРСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ НЕ СА ЗАПОЗНАТИ С НЕГОВИТЕ ПОЛЗИ ИЛИ ЗАГУБИ???И още.Българските депутати избрани ли са да представляват БЪЛГАРСКИЯ НАРОД или представляват само и единствено себе си?Защо в Република България не се проведе РЕФЕРЕНДУМ за или против Потока???На кого е изгодно този проект да е секретен,тъй като нищо не е публикувано освен приказките на депутати в НС?
34
4
 
12
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 9 години
Да , вярно е , ЮП беше спрян от Орешарки след като Маккейн го "посъветва" да заеме "правилната" страна . Обаче съм сигурен , че ако Боко беше на мястото на Ореха , щеще да изпревари събитията като чака мирно сенаторите на летището със плакат "СПРЯХ ЮЖЕН ПОТОК" !
33
7
 
12
 
! Отговори
Стоянчо преди 9 години
Е признайте си най-добрата комбинация на всички времена ще остане БСП и ДПС най добрите политици, не че и те не крадяха, но животът ни беше по добър.
32
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Голямо реване за южен потоп, напомня рева на оцелялото прасе след коледа - "ох, ох, какви огромни ползи ползи пропуснах непразнувайки коледа"
31
11
 
6
 
! Отговори
петър преди 9 години
Проекта е секретен защото е потресаващо неизгоден за България.Ако беше изгоден руските подгъзурници щяха да го показват денонощно по телевизиите.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Южен Поток Няма! Не ви ли го проумяха кратуните? Вместо въобще да се строи, ще ползват готовите тръби да продават газ на Турция. Никакви заобикаляния през Гърция, Зимбабве или Космоса няма да има! Отделно, целият Парламент прилича на кокошарник. България е точно никой в целия проект, колкото и да ни се иска да сме значими. След като Путин е решил така, не го е направил заради или против България, повярвайте ми! Можеше да се случи и след построяването на тръбата през наша територия!
29
0
 
16
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 9 години
Стига сте ревали!Не можеш да загубиш нещо, което си нямал!Парите за построяването на газопровода ги дава Русия. Сега от Южен поток България АД веднага да върнат парите, дето им дадоха като заем от Русия. Че иначе бързо ще ги изхарчат и ще трябва да ги връщаме всички ние.
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това новото ще да е брикстриисе поток.
27
13
 
12
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Юрушисти, най-отговорно е с кворум да крепите ДПС в управлението на страната. Това беше вашето ДОСТОЙНО поведение в предишното НС. Русия и Западна Европа си извиват ръцете, но Русия ще клекне и проекта ще се случи по европейските правила. Юрушистите и БСП са *** на хидроинженера!Време е българите да се научим, ЕС няма да трае далавери под масата и фирми на БСП и ДПС да печелят проекти.Да живее България!
26
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЮП го спря Орешарски!Не помним толкова кратко колкото ви се иска.
25
1
 
19
 
! Отговори
балък преди 9 години
Всички сте виновни за сегашното състояние на държавата, и нагло продължавате да хвърляте вината един върху друг!!!!!!!
24
5
 
8
 
! Отговори
Иво преди 9 години
До до ивоАбе ти бълнуваш нещо. Никой от ЕС не е бил против, напротив през цялото време всички повтаряха че искат този проект - НО ПО ПРАВИЛАТА НА ЕС - това колко пъти трябва да се кажа и на какъв глас, че да влезне и да се разбере? Само, че наще продажници на които им пращаха написан закон от Газпром с празно място за подпис да се внесе в НС, кой знае какви са ги договорили и затова още не знаем печелим или губим от това, че няма да го има този проект. За мен щеше да е същото като Белене.
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борисов иска договора и тук е прав без всякакви условия. И ако излезе, че договор няма , отговорните за това да обличат пижамите и да поемат в колона към ЦСЗ.
22
2
 
10
 
! Отговори
.... преди 9 години
25 г. един *** не направихте !!!!! Все едмюно гледам Кобрата 1вият Българин който е играл за световната титла и пак го плюят.. За една година вие какво направихте за този Южен поток вие поне трябва да сте повече към Русия,но май вече не сте за никъде.Само калайдисвате ....
21
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МИКООООООООООООООООООООВ ВИЕ!!!! ВИЕ СПРЯХТЕ ПРОЕКТА - СТАНИШЕВ, МЕСТАН И СИДЕРОВ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тва миков ли е, че не се вижда добре от облака винарки
19
3
 
21
 
! Отговори
до 32 преди 9 години
Я не разказвай вицове! Европа просто не иска да се строи Южен поток, казаха го ясно. И ако ще проектът да покрие изискванията на третия енергиен проект, онези ще измислят четвърти, само и само да бъдат изпълнителни пре САЩ. А гърците ще го построят, защото не са женски полови органи като плевнелиев и сие!