БСП скочи: Борисов е отговорен за провала на "Южен поток"

Сидеров: Безотговорно е премиерът да ходи в Брюксел без позиция на НС
Обновена: 3 дек 2014 12:03 | 3 дек 2014 12:02, Камелия Цветанова
116
БСП скочи: Борисов е отговорен за провала на "Южен поток"
Михаил Миков Снимка: архив, Булфото

БСП обвини премиера Бойко Борисов, че носи отговорност за провала на „Южен поток“, след като днес парламентът отказа дори да обсъди проектодекларация на левицата за проекта, чието приключване обяви руският президент Владимир Путин.

Още по темата
Според „Атака“ пък отиването на премиера в Брюксел без позиция на НС е безотговорно.

„Предпочитанията на Бойко Борисов са да отиде в Брюксел като послушно пале без обединяваща позиция и да поиска това, което се полага на България”, упрекна лидерът на социалистите Михаил Миков.

Според него премиерът е нарушил предизборното си обещание, че ако ГЕРБ спечели изборите, „Южен поток” ще тръгне вероятно през ноември.

Миков настоя, че „Южен поток” е проект, който носи икономически ползи на България, но основно оползотворява геостратегическото място на страната ни.

„ГЕРБ направиха всичко възможно Босфора и Турция да бъдат безалтернативно трасе за доставка на петрол с денонсирането на проекта Бургас – Александруполис”, добави той.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обвини ГЕРБ, че са бламирали възможността парламентът да излезе с декларация за „Южен поток“. Шефът на националистите обвини управляващите, че са гласували с „въздържал се“ по предложението за декларация. „Лицемерие е, че се търси подкрепа“, каза Сидеров.

Според него отиването на Борисов в Брюксел без позиция на парламента е безотговорно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди евроГЕЙОВЕТЕ му идваха на крака, спестяваше някой лев от транспортните разходи! Сега трябва да ходи до Брюксел, да се харчи за да му набиват канчето /тиквата/!
17
4
 
4
 
! Отговори
АЛЕН УМЕН (ПРОСТ) преди 9 години
КОИ ТИ Е ДАЛ ПОЗВОЛЕНИЕ ДА ГОВОРИШ..МИКОФ--ВИДИНСКИ ПИЯНДУР--БГ Е САМО --- ''ТРАССЕ ТРАНЗИТЕ'' СЕ КАЗВА НА ФРЕНСКИ. ВАШАТА ВУГАРИЯ НИКОГА НЕ Е БИЛА В ДОГОВОИТЕ ДА ВЛЕЗЕ КАТО КОНСУМАТОР --- ТОЧНО ОТ ТАЯ ТРЪБА ''ЮЖЕН ПОТОК'' !ВИЕ ВЗИМАТЕ ПО СЪВСЕМ ДРУГА ТРЪБА ГАЗ.ЗАЩО ЛЪЖЕШ ПРОСТИТЕ БУЛГАРАЦИ ??
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не харесвам особено Борисов, но да се твърди, че дългогодишен проект върху който са работили няколко правителства, като последно за повече от няколко месеца това на Орешарски. И проектът е разбит за няколко седмици от Борисов. Айде ве, това ми звучи като ББ, който цял мандат мрънка как тройната коалиция му е виновна за всичко... Ще гласувам за първия български политик, който стане и каже - сбърках, така и така стана, нося си отговорността, ето ми оставката (стига да не става дума за мафии).
15
4
 
13
 
! Отговори
Бей Боко преди 9 години
Честито,господарю Ердоган,подарявам ти "Южен поток"
14
2
 
15
 
! Отговори
до иво преди 9 години
Ами не знаеш че третия енергиен пакет беше създаден, точно против Южен поток. Каквото и да направят, Европа е против строежа му, ясно си го казаха. Как да започнеш нещо за милиарди, като не си сигурен дали ще разрешат. Защо онези кравари,които дойдоха през септември, казаха на Орешарски директно да го спира. Дори не се позоваха на някакви енергийни закони.
13
3
 
10
 
! Отговори
! преди 9 години
Kакво стана ве,*** и завършени ***!? Аз като ви разправям,че всичките са еднакви,вие ми блъскахте минусите!Ай сега д*хайте го и вие бесепари,и вие гербери! И децата ви ще са роби,да знаете!Аз заминавам!
12
2
 
1
 
! Отговори
Hahahaha преди 9 години
No. 26 - primer za adekvaten komentar!
11
5
 
13
 
! Отговори
до #12 преди 9 години
Я недей да скромничиш! Твоят вожд подари каракачанка на Путин по случай спогодбата за строежа на Южен Поток. Ама как все другите ви виновни. И сега вожда пак не чул, и не разбрал. То да не е лента за рязане, че да се събуди.
10
10
 
8
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Ако същите тия дето сега реват бяха направили процедурата както си трябва ЕС нямаше зъб да обели и ЮП вече щеше да се строи. Ама нали трябваше определени фирми да спечелят, разни комисионни да се вземат. И понеже ЕС не позволява такива договорки под масата сега всички дето са виновни всъщност плюят. Отвратително поведение, но нищо ново за ***.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коуега, намауете волюмето!
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо Гърция ще приеме частта от Южен поток, след като е член на ЕС. Чакам отговор, другарчета ***!
7
14
 
7
 
! Отговори
Винету преди 9 години
Няма по-големи и_роди от ***. Тяхна е основната вина за този безумен проект, който щеше да ни направи още по-голям заложник на Путиновия режим, но както много пъти досега БСП прехвърлят вината на друг. Забранете я тази партия най-после!
6
9
 
12
 
! Отговори
БКП преди 9 години
До Долу БКПАко не беше БКП ,още щеше да пасеш овцете на дядо ти на село...
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
съд за всички Бг политици и дано Господ ги накаже -Амин
4
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахахах, бесепарски кратуни! Борисов е от 2 седмици на власт. Вие какво направихте за проекта, освен да лижете *** на Путин и да обяснявате колко е важен проекта и да се облизвате за рушвети. Пияндурът се изказа пак. Ама толкова им е капацитета на тези ***. А къде са договорите за Южен Потой? Защо Станишката и Орешарски си ги крият още в гащите и не ги предадат на управляващие. Аре намаляйте волюмето и у лево. Нещастни ***. Този наглият на снмиката и дружките му са за бесилото!
3
16
 
5
 
! Отговори
optimist преди 9 години
Ако направим газопровода и след това искаме да си купим газ от Азербайджан например, няма да можем, защото по тръбата може да тече само газ от Газпром. Ето затова не ни трябва ЮП, който представлява един синджир, с който се връзваме за Русия.
2
13
 
2
 
! Отговори
любчо пенев преди 9 години
ами така е в политиката един път печелиш друг губиш какво да кажа липсва ни опит все пак сме млада демократия вдигаме глава и продължаваме напред
1
13
 
25
 
! Отговори
Гаргамел преди 9 години
*** Бойко Борисов се завърна и започна да краде от народа!!! Докога, бе Тикво зелена ?