Депутатите не казаха на Борисов какво да прави за "Южен поток"

Премиерът се закани: Ако до петък не получа договорите за проекта, ще ги взема някак
Обновена: 3 дек 2014 14:05 | 3 дек 2014 10:39, Камелия Цветанова
410
Депутатите не казаха на Борисов какво да прави за "Южен поток"
Бойко Борисов Снимка: Reuters

След като беше в парламента час и половина, премиерът Бойко Борисов си тръгна, без да получи ясна задача от Народното събрание каква позиция да защитава относно проекта „Южен поток“, който се оказа под заплаха след заявката на руския президент Владимир Путин да го прекрати.

Още по темата
„Надявам се да се намери консенсус, но както песимиста и оптимиста за пълната и празната чаша, от това, което чух, половината парламент не ме подкрепя при каквото и да е решение, ако съм песимист, а ако съм оптимист, знам, че половината ме подкрепя“, коментира той.

Въпреки това той призна, че се надява днес или утре сутринта депутатите да избистрят някаква позиция, пък била тя и едно изречение, защото е важна за преговорите с руската страна и с ЕС.

Парламентът обаче не прие искането на ГЕРБ да бъде приета обща декларация и така на практика Народното събрание не излезе с единна позиция за „Южен поток“.

Борисов пък се закани, ако до петък не получи договорите за проекта, ще ги вземе някак, като се възползва от всичките си правомощия като премиер.

„Не е лесно да се вземат, защото имало търговска тайна, класифицирана информация и трябвало специално разрешение“, призна той, но обеща на народните представители, като види данните, да ги информира за подробностите около финансовите разчети в договорите.

Премиерът анонсира, че днес правителството ще разгледа концесиите на находищата „Силистар“ и „Терес“.

„От това, което съм чул, България ще изнася газ от тези находища и това е хубавото за бъдещите поколения, защото това е гарантирано бъдеще за българската икономика“, коментира Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
0
 
1
 
! Отговори
Зяма преди 9 години
Помислете 400 милиарда. България се гордее като орли, а птици които не се нуждаят от пари))
238
0
 
3
 
! Отговори
Не се кахърете преди 9 години
Амммриканците шя му кажат.
237
1
 
2
 
! Отговори
Полиикон преди 9 години
Юж. поток не е изгоден за Путин, нямат толкова пари. Играта е по скоро политическа не икономическа. Целта е да се удари Б-я, респективно Е.С. Те все пак са във война в момента.
236
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко, ... не си глупав човек, но явно не си добре информиран ...Южен поток НЯМА да има защото русия е пред фалит. Приказките за през Турция са активно мероприятие на КГБ на което ти почти си се вързал ...Запази достойнство и спри да тичаш като муха без глава !
235
1
 
0
 
! Отговори
Зяма преди 9 години
Надявам се, че зимата няма да бъде твърде студено .. Въпреки това, България се превърна в гореща)))
234
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Из России с любовью!)
233
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мне вас жалко Болгары!(Миллер,официально заявил - <<южный поток,закрыт!>>...но зато,вы в ЕС!))))
232
2
 
2
 
! Отговори
Зяма преди 9 години
Евтин газ няма да бъде пречка за демокрацията .. Поздравления за спечелване на мъдрите българския народ. Поздрави от Кремъл))))))))
231
1
 
2
 
! Отговори
Зяма преди 9 години
Превед из Империи зла, братушки))
230
0
 
3
 
! Отговори
Зов за помощ преди 9 години
На това в наше село му викаме кушия.Но се намират ентусиасти дет му викат сеир. Сега с хоремагчията уточняваме кое е по-правилно,че да се не излагаме. Ако в туй дето му викат държава,все още има някой уста-акъллия ,нека помогне.
229
0
 
3
 
! Отговори
неутрален преди 9 години
каква е тази истерия? какви предателства, какво злорадство??? тук става дума за БИЗНЕС, проектът не е БЕЗПЛАТЕН! Кой нормален човек прави драми и се държи като напъната ученичка при БИЗНЕС отношения? Има пари и възможност, строи се, няма пари и възможност, не се строи! Нито руснаците са ни длъжни с нещо, нито ние на тях, когато става дума за търговска сделка. Приказки 'ние ви дадохме азбука, искаме безплатна газ' или 'ние ви освободихме, купувайте само от нас',са за ***!Що за детска градина?
228
2
 
6
 
! Отговори
До 319 преди 9 години
Глупоста и простотията ,няма как да ги поправиш -жалко за теб!Ако беше следил развитието в политиката последователно,щеше да знаеш че еврофондовете са спрени поради забавянето и одобрението на проекти по времето на Бойковото управление. Колкото до банките,този път заслугата за фалита на КТБ е бат Боко.Сега след като и по негова вина/простотия/ спират и Южен поток,същия ще влезе в историята на България като човека осакатил Българската икономика.То не бе Белене,Набуко,Северен поток и Южен сега.
227
3
 
10
 
! Отговори
дядомраз преди 9 години
Русия протегна ръка на България да я спаси от робство,а сега Турция протяга ръка на Русия да я спаси от Българското предателство.Срам! Газта за ЕС ще идва от Турция и вече ще е добра газ,а не лоша.....и цената ще е добра.....!!
226
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
имаме ли енергетика - не, 100% руска е. белене, козлодуй, ядреното гориво, петролно-газовия монопол, лукойл. имаме ли алтернатива на руски газ - пак не. така или иначе сме го лапнали на руснаците и гълтаме, избор няма. разликата е, че едни го правят с удоволствие, други по навик, а трети, защото нямат избор. всъщност се отнася за цялата ни т.нар. икономика, но там има по-голямо разнообразие при лапането :)
225
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NE ZNAEL- TOVA PREMIER LI E ? A NE TRIABVA LI TOI DA VNESE PREDLOJENIE V N S ZA GLASUVANE !
224
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очень жаль...Мы в России очень любим Болгарию.
223
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако Бойко спаси ЮП напук на ЕС, ще кара 5 мандата
222
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
E нали бат боц преди две години се хвалеше ,че като построим южен поток ще има пари за пенсии и детски надбавки,сега пък нямал договорите,тоя вярно е шезофреник
221
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 312Ми сигурно братле... Ти си чети там какво пише и щом така пише значи е така. Аз черпя информация тука от едно кафе на центара на селото.
220
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СССЗа него не знам, но аз да. Абсолютно не съжалявам! Между другото това, че много българи смятат, че в РФ е много зле даже е добре. Колкото по-малко наши, толкова по-добре....