Борисов при Меркел с 3 варианта за газа

Обсъждат и детайлите за Южния газов коридор
Обновена: 15 дек 2014 14:02 | 15 дек 2014 07:31, Веселина Йорданова
180
Борисов при Меркел с 3 варианта за газа
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Три възможности България да реши проблемите си с газа се очаква да обсъдят Бойко Борисов и Ангела Маркел.

Вариантите са изготвени и коментирани от най-големите експерти у нас. Те обаче ги пазят в тайна преди разговора на четири очи в Берлин, пише „Стандарт“.

Още по темата
Днес Борисов пристига в германската столица за поредната си среща с Ангела Меркел, специалната покана за която дойде в София преди дни.

Българският премиер ще бъде първият високопоставен гост с официална визита в Германия след триумфалното преизбиране на Меркел за шеф на Християн-демократическата партия /ХДС/ и на фона на преобладаващото сред германците мнение, че тя трябва да бъде преизбрана за четвърти път на канцлерския пост.

Със сигурност ще се обсъдят детайлите за Южния газов коридор, който трябва да мине през България. Тема на разговор е и новият газов хъб, за който Борисов разказа на министрите си на последното заседание на кабинета.

Очаква се българският премиер да обсъди с Меркел и проучванията за шистов газ у нас. Преди няколко дни депутати от ГЕРБ отново напомниха, че "е време да се проверят залежите и у нас". Именно обаче първият кабинет "Борисов" наложи мораториум върху проучванията след серия протести на еколози.

В делегацията на Борисов за Берлин са включени вицепремиерите Меглена Кунева, Ивайло Калфин и Томислав Дончев. Те са придружавани от Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ, колегата му от Реформаторския блок Радан Кънев и Делян Добрев, шеф на Комисията по енергетика в парламента.

Очаква се канцлерът Маркел да посрещне българския си гост с военни почести.

Програмата на Бойко Борисов предвижда още срещи с председателя на Бундестага проф. Норберт Ламерт и разговори на вицепремиерите и народните представители с парламентарната фракция ХДС/ХСС. Българският премиер ще разговаря с председателя на фондация "Конрад Аденауер" д-р Ханс-Герт Пьотеринг и ще се срещне с представители на българската общност в Берлин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
19
 
! Отговори
gogo преди 9 години
Тия тикви вместо да обикалят из Европа за газ не трябвали да отидат във Анкара ....Европа няма газ за своите си нужди ..тиква имаш само един фход...
61
14
 
0
 
! Отговори
С.С. Момата преди 9 години
Сутринта съобщиха, че на руския *** който е директор на газовия потоп, е получавал 31000 конвертируеми лева, не инфлационни рубли и още толкова в бонуси за сметка на нас българите, а червените хемороиди се разплакали за кражбата на века..
60
9
 
2
 
! Отговори
Одисейчо преди 9 години
Пак ли ти бе ,комсомолски секретарю--пак ли истериш по форума бе.....не ти ли омръзна да те плюват тук хората,или си мазохисТТТТТ.....
59
5
 
4
 
! Отговори
Гей & Стан и Сач преди 9 години
Никога вече Момата, Чалмата и лудата Сачма от Гей & Стан и Сачмата на власт...
58
0
 
16
 
! Отговори
ходене на ръце преди 9 години
Пожарникарят направи тренировка за срещата с Меркел. Тренингът включва: поклони, навеждания, сгъвания, разтваряния, пълзене, разтягания, лягания, претъркулвания, шпагати, плонжове, стречинг, ходене на ръце и на четири крака - на колене и на лакти, клякания, салта и всякакви други циркаджийски номера.
57
1
 
16
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Одисейчо, да ти кажа честно ме боли ... за етикетите, правите краставици и щастливите прасета. Голяма част от законодателството на ЕС е пълна глупост. Като тръгна да ми отговаряш да кажеш нещо за Трансатлантическото споразумение?И последно, не знам дали някой изобщо чете мненията ти, понеже всички знаем, че си сорсоиден ***. Веднага ти давам и доказателство - пишеш само под теми, засягащи Русия, САЩ и Тиквата. Айде със здраве и дано ти преседнат 30-те сребърника, предател такъв!
56
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До *** дано,но силно се съмнявам,че *** няма да продаде Добруджа.....Дано си прав...ама като го знаем колко е алчен и продажен...
55
11
 
3
 
! Отговори
ЕЛЕКТРА преди 9 години
Най голяма вина има комунето пелтек Стойнев, който с циркаджийките си номера под давление на червената Мома, разбиха енергетиката на България и я доведоха до тотален фалит...
54
0
 
12
 
! Отговори
нито един турист преди 9 години
Не се съмнявайте, готови сме да затегнем санкциите срещу Русия! Каза баба Ангела. И допълни: Няма да допуснем нито един руски турист до българските плажове!
53
1
 
14
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Нашата територия не е за шистов газ,тъй като шистовия газ е за територии където на 1000 км 2 живеят 5 човека ,а тъй като при нас е плътно заселена територия ,то е възможно земетерсения ,разваляне на питейната вода .. Шистовия газ е вреден за българския народ , но не е вреден за няколко човека които ще вземат комисонни и ще живеят след това извън България . Друг газ в България няма да има освен руски в близките 10-тина година ,а това ,че Бойко е отишъл при Меркел означава ,че ще искат нещо друго
52
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо пишете идиотизми бе хора!Каквито и варианти да се предлагат,ГАЗТА ИДВА ОТ РУСИЯ!Факт!А това че ще трябва да минедо централна Еропапрез държава член на ЕС,пак е факт!Това че България НЕ ТРЯБВАда получава директно газ ипари за пренос,като "незаконнодете на Европа" също е факт!Останалото е "красноречие"!И нека всеки да си прави сам изводите!
51
1
 
19
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 9 години
Стане ли дума за ФРАКИНГ.ви гарантирам че това ще е последната оставка на Тиквата...последната
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естествено че Русия ще строи Турски поток. Защото за южния коридор, който трябва да докара газ от Шах дениз, няма пари нито Азърбейджан, нито Турция ще се хване да прекара тръби през цялата си територия, плюс тези в Азърбейджан. Това ще е повторение на Набуко, който умря преди да се е родил.
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я да питам тука троловете страдащи от задни проблеми (че се това им е на мисъл) :Как е хавата на бостана днес? Студено ли е? :) - скачайте да се стоплите, газ скоро йог!
48
11
 
3
 
! Отговори
Лудия Фикус преди 9 години
Сутринта съобщиха, че на руския *** който е директор на газовия потоп, е получавал 31000 конвертируеми лева, не инфлационни рубли и още толкова в бонуси за сметка на нас българите, а червените хемороиди се разплакали за кражбата на века..
47
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Четете за шистовия Г *** - находището в Чирен, което сега е газохранилище е разработено по същия метод преди 45 години....
46
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
3те варианта на Борисов: - Тиквен газ - газ от тикви - Заменям г*з за газ
45
1
 
13
 
! Отговори
Четете за шистовия Г преди 9 години
Шистовия газ се добива чрез метода ФРАКИНГ.---Това е метод,който чрез 1000 атмосвери се вкарва химически раствор във земята на растояние от 1 км до 6км.В химическият раствор има над 600 химикала бензол,тулол,ксилуол,етилбензанол..-той е силно токсичен.След започване на "дупченето",химическият раствор се поема от повърхносният слой на земята(хумосът) и стига до дълбочината на сондата-6км.Самият раствор се вкарва под налягане и се получава хидро взрив--оттам идва и разместването на земни пластове
44
12
 
0
 
! Отговори
С.С. Момата преди 9 години
Сутринта съобщиха, че на руския *** който е директор на газовия потоп, е получавал 31000 конвертируеми лева, не инфлационни рубли и още толкова в бонуси за сметка на нас българите, а червените хемороиди се разплакали за кражбата на века..Прочети още на: dnes.bg/politika/2014/12/15/borisov-pri-merkel-s-3-varianta-za-gaza.248432#comment-newest
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я отряда *** " Бодра тиква " се събудил по - рано днес. Да ви имам ентусиазма!