"Орешарски" и "Станишев" бият "Борисов 2" по начално доверие

Социолог: Кабинетът едва ли ще направи реформи
Обновена: 15 дек 2014 22:11 | 15 дек 2014 22:00,
60
"Орешарски" и "Станишев" бият "Борисов 2" по начално доверие
Снимка: архив БТА

Началното доверие в сегашното правителство е сходно и дори по-ниско от това към кабинетите на тройната коалиция и на Пламен Орешарски. Това констатира Първан Симеонов от „Галъп“ пред БНР.

Още по темата
Миналата седмица агенцията излезе с първи резултати за доверието в правителството. Според данните то е 26 на сто и само за месец се е качило с десет пункта. В този период обаче се побират и десет дни от работата на служебния кабинет, така че ръстът е абстрактен за цялата власт, поясни Симеонов.

Социологът обясни, че авансът от доверие винаги съпровожда първите дни от работата на всяко правителство. И сега го има, но не е висок, смята Симеонов. Причината е, че кабинетът не се крепи на нови хора. Авансът на доверие е висок, когато българите виждат новото – така е било през 2001 година, когато Симеон Сакскобургготски пое управлението, и през 2009 година, когато Борисов взе властта за първи път.

Според Първан Симеонов правителството на Борисов няма да направи нужните реформи, а по-скоро ще закрепи положението, както очакват хората.

„Реформите, които са нужни в забатачените сектори, са свързани с непопулярни мерки. На мен не ми се вярва, че този кабинет ще има куража да направи тези реформи“, каза социологът.

Според него дори и да тръгне да прави тежките реформи, правителството ще минимализира „потенциалната социална болка“. Симеонов предупреди, че това няма да е добре за страната.

Социологът смята и че сложната управленска формула, която се създаде, не е реформаторска по своята същност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименОле ти накрая ще повярваш че ОБАМА сам се провъгласил за ЦАР (ПРЕЗИДЕНТ) :D :D И баща ми ако беше *** нямаше да съм жив ,а ти ако беше умен щеше да знаеш поне 1/20 какво се случва в държавата и аз искам за 2 дена да получавам 2000 еврака НО ........ Заради такива като тебе ДПС е 2-ра политическа партия ....
16
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не прави реформи,няма и да направи.Все едно да се самопрецака или да прецакат този,който ги назначава.Има ли безумници,които вярват,че народа избира?
15
3
 
29
 
! Отговори
1 преди 9 години
Какви охранени тикви се виждат само на снимката...
14
10
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 9 години
До ХА-ХА-ХА !Утре и глава ще те боли, и ще се окаже, че всички са ти видели резила на живо по ТВ. Гащите долу, важното е да се говорят глупости! Има още соц в Северна Корея, бегай!
13
9
 
11
 
! Отговори
батман преди 9 години
Ооо, Галъп! Щом са го казали Галъп няма как да не е вярно! Как я карате, Кънчо? Има ли червена пара в банката?
12
11
 
5
 
! Отговори
.... преди 9 години
ДА това сме го чували мисля.Да се изразя така, значи ОРЕШАРСКИ (Доган или Станишев,незнам вече)имаше време да ги направи тези реформи за 1 година,даже отказа реформата за гласуване.И сега те ще плюят че не ги правят тези РЕФОРМИ еми евала на Бюрека : Не съдете по действията а по думите !!! :D :D :D :D пачи керливи !!!! Е да разбира се *** трябваше да направят всичко въюъзможно да спрат увеличаването на тока и възрастта на пенсиите,за да срине следващото правителсвто :)
11
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народа толкова обича и Боко, че по едно време даже го пропъди с камъни, и хиляди протестираха в много градове, не само лигльовците от жълтите павета....
10
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не стана ли ясно отдавна, че тези соц. проучвания са или поръчкови или измислици? Има ли още някой, който да им вярва?
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се избият,но нито Орешарски,нито Станишев,нито Бойко ще получат доверието ми.
8
16
 
22
 
! Отговори
дърт червен педераст преди 9 години
Ореха толкова го обичаше народа,че влизаше и излизаше само по задните входове,защото нямаше време да раздава автографи.
7
15
 
15
 
! Отговори
nikk преди 9 години
Бойко не се страхува от тежки реформи. Когато се отказва от тях е защото обществото не ги иска и протестират, а той се съобразява с исканията на гражданите.
6
8
 
12
 
! Отговори
Четириглавата... преди 9 години
... Ламя на Борисов, която всъщност е с 13 глави, разби всички негативни рекорди.
5
8
 
3
 
! Отговори
Държава преди 9 години
Социологът Макс Вебер, застъпвайки теорията за насилието, дефинира понятието държава като човешка общност, която на определена територия претендира успешно да притежава монопола върху легитимното физическо насилие
4
29
 
14
 
! Отговори
nikk преди 9 години
Бойко е израстнал много, като политик и като личност. Този мандат ще е осеян с успехите му в политически и личен план. Като президент ще е още повече успешен.
3
10
 
27
 
! Отговори
Край преди 9 години
Този кабинет губи времето на България. Партиите в него са събрали доверието на около 25% от гласоподавателите /пенсионери, роми и нискообразовани/. Не мвоже да направи никакви реформи. Политическия модел на управлениена България е изчерпан. Нова Конституция - Нова България.
2
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ааааа това не е верно. Ей на няма тъпани вувузели и бели рояли по улицата. Народа обича батя си ББ съратника му ЦвЦв и другарката ЦеЦа
1
14
 
25
 
! Отговори
баба Пенка Растата преди 9 години
Комуниста Първаан Симеонов може да каже,че по времето на Станишев и Орешарски България е преживяла златни години,но това в никакъв случай не е вярно.