ПФ твърдо срещу поправката за пенсиите, вещае криза

Симеонов: Гавра е твърдението, че се дава свобода на избор
Обновена: 22 дек 2014 14:26 | 22 дек 2014 14:26,
44
ПФ твърдо срещу поправката за пенсиите, вещае криза
Снимка: архив Булфото

Патриотите, които са част от управляващото мнозинство, прогнозираха пенсионна криза заради поправката, която ГЕРБ прокара в бюджета на Държавното обществено осигуряване. Става дума за възможността пари от пенсионните фондове да се прехвърлят в НОИ.

Един от лидерите на Патриотичния фронт - Валери Симеонов, отново обяви позицията на формацията срещу решението. 12 от депутатите на НФСБ и ВМРО гласуваха против поправката при приемането на бюджета в парламента миналата седмица, но един се въздържа.

Още по темата
„Това е прибързан и доста нечистоплътен начин за отнемане правата на частните пенсионни фондове да съществуват. Според мен това е посегателство върху различната база, върху която се изграждат пенсионните фондове“, каза Симеонов пред „Фокус“.  Според него изявленията на управляващите, че с поправката се дава свобода на избор, са гавра и манипулация.

Лидерът на НФСБ смята, че на хората наистина трябва да се даде право на такъв избор, но изменението в Държавното обществено осигуряване не гарантиралo това. „Нещо повече - посяга се да се разбие модел, който съществува 14 години“, каза Симеонов.

Той е категоричен, че единствената стабилност и единствените доходи носят частните фондове, а сега се посягало и на тях. „Според мен тепърва ще се разраства този проблем и това е само началото на една пенсионна криза. Не дай си Боже, това да разклати и държавата, защото е възможно да стане това”, каза още лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов обяви, че дали е реалистичен бюджетът за догодина, ще стане ясно в края на 2015 г. „Ако питате министър Горанов, той самонадеяно ще се завърти на пета и ще каже: “Много добър бюджет“, каза патриотът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еееех ще ривете за Орешарски .... още от лани ви го казвах. Тая напаст Божия днешната ша ни върни векове назад!!!!
18
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка на задкулисната завера ГЕРБ+ДПС!!!
17
4
 
10
 
! Отговори
Иванчо преди 9 години
Какви доходи в частните фондове?!! Някой погледнал ли си е партидите в тези фондово?? Първо ми взимат по 5 лева всеки месец административна такса. И тези 5 лева са повече от лихвата и доходността които предлагат. И в момента съм дал повече пари отколкото имам на разположение (заради тези 5 лв месечна такса). Осигурявам се на максимума.
16
5
 
11
 
! Отговори
Бадемов преди 9 години
Турски ***, ще подкрепите вие ГЕРБ и РБ независимо от антибългарските им закони.
15
7
 
7
 
! Отговори
Счетоводител преди 9 години
Ти си гаврата Симеонов, защото си един голям мошенникНо за пенсиите от официалните отчети на пенсонните фондове към 30.09.2014г1.В частните пенсионни фондове от тяхното създаване до момента са постъпили 7 330 милн. лева.2. Събрани са такси и комисионни от дружествата обдлужващи фондовете в размер на 692 млн лева3.Изплатените пенсии до момента са 172 млн лева.4. Налични в момента във фондовете са 7 130 млн лева5. Загубата в момента е 11 млн лева. Доходност отрицателна!
14
1
 
19
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Разбира се че не се дава никаква свобода на избор. Свобода на избора ще е ако мога да избирам дали да внасям изобщо за втора пенсия, а не само къде да внасям. Другото си е чиста проба кражба!!
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BRAVO VINKEL MACKAI BOKOVATA SGAN
12
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вместо Патриотите използвайте ***.А, този *** се бори по всякакъв начин да го вземат насериозно.Драги Симеонов, Вие може да се рявнавяте по Волен Сидеров и Бареков -- там Ви е мястото
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 9!Kolko mnogo si prav za Ataka i jelezarq Simeonov! Edin ot nai dobrite komentari!Bravo!
10
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ясно е, че никаква криза няма да има. България е в национална катасторфа, отива в нищото. Четвръртата по природни богатства територия в Европа и една от първите по геостратегическо положение. Вече всички богаттства са раздедани на западните компании. Производство и селско стопанство няма. В момента когато руската газ потече през Турция - към 2020, просто ще бъде взето решение във Вашингтон и Брюксел тази територия да се присъедини към Турция и ариведерчи...
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Нещо повече - посяга се да се разбие модел, който съществува 14 години, каза Симеонов."Моделът съществува повече от 14 години, ама добър ли е? Частни фондове с държавна принуда ме принудиха да държа при тях парите си, когато всяка банка би ми дала по-добра доходност ако държа парите си там, и то при положение, че винаги имам достъп до тях.
8
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГОСПОДА ПАТРИОТИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ НА ПАРЛАМЕНТА,ЗАЩО ЗАНИМАВАТЕ ХОРАТА СЪС РАЗНИ ЕТНИЧЕСКИ ЗАИГРАВКИ А ПРИКРИВАТЕ КОНТРАБАНДАТА НА ЦИГАРИ И ГОРИВА? ПРИКРИВАТЕ МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ КОИТО НЕ ВЛИЗАТ ВЪВ ХАЗНАТА А ТЕ СА ОКОЛО ПЕТ МИЛИАРДА ЛЕВА ГОДИШНО,ДО КОГА БЕ ГОСПОДА ПАТРИОТИ ОТ АТАКА И НФСБ ,ДО КОГА ?
7
7
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Хайде герберчета,вожда ви каза в НОИ и след Нова година всички в строй,верни на партията.Както повелява партията това ще правите и вие,нали сте и предани до гроб.Нови заеми,няма проблем,харчи ги Бойко както ти е на сърце,ние след тебе ще ти плащаме вересиите,всички пари в НОИ -дадено Бойко с тебе сме.Няма увеличение на майчински,детски,намаляват инвалидните пенсии -няма проблем Бойко зад тебе сме до гроб.
6
2
 
21
 
! Отговори
вложител преди 9 години
НЕКА ЧАСТНИТЕ ФОНДОВЕ ДА ПИОКАЖАТ ДОХОДНОСТА СИ ПО ГОДИНИ ОТ 2008 ДОСЕГА И ТОГАВА ДА СЕ ТУПАТ ПО ГЪРДИТЕ
5
4
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
И ЧАСТНИТЕ ФОНДОВЕ КОИТО В МОМЕНТА ЕДВА ЛИ ИМАТ НАЛИЧНИ ЗА ДА ДАВАТ ПЕНСИИ---ЗАРАДИ ТОВА СА ПРОТИВ----СА КАТО НОИ----НОЕВ КОВЧЕГ
4
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много ще се радвам сега всички леви откачалки да си прихвърлят пенсиите в бездънната яма НОИ.Страхотно финтиране на "търсещите сигурност".
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалки смешници, лапачи на Мутренския ***.Продадоха се за 30 сребърника и 4-5 кмета.
2
4
 
20
 
! Отговори
SILENCE преди 9 години
НОИ - СЪЩО ... ОТДАВНА ...
1
7
 
26
 
! Отговори
вложител преди 9 години
Частните фондове са издухани