Няма правило, че следващият президент ще е сегашният премиер!

Европа върви наляво, заяви Сергей Станишев
Обновена: 31 яну 2015 12:59 | 31 яну 2015 12:57, Елка Василева
94
Няма правило, че следващият президент ще е сегашният премиер!
Сергей Станишев. Снимка: БТА

"Няма писано правило, че следващия кмет на Пловдив, на Варна или Плевен ще е от ГЕРБ. Ще е, ако ние го позволим. Или че следващият президент ще е сегашният премиер". Това заяви председателят на ПЕС Сергей Станишев при откриването на семинара "Предизвикателствата пред лявото и България през 2015 г." в Пловдив.

Във форума участват председателят на БСП Михаил Миков и  ръководството на БСП, кметовете и народните представители от левицата, евродепутатите-социалисти, областните председатели и ръководството на Младежкото обединение в БСП, коалиционни партньори.

На семинара ще бъдат излъчени основните леви послания за предстоящите местни избори.

Искам да си тръгнем оттук с ясното съзнание, че в политиката не всичко е предопределено, призова Сергей Станишев. "Време е за силен старт на политическия сезон. Време е БСП да заеме мястото си на водещата алтернатива на сегашното статукво. Да изпълни ролята си на говорител на своите избиратели и да влезе в битката за ценности. Защото "целят свят прави път на онзи, който знае къде отива", заяви лидерът на ПЕС.

Станишев посочи, че БСП не е сама и ще получи силна европейска  подкрепа отвън - и от ПЕС, и от европейските леви партии. Европа върви наляво, отбеляза той.

 "Днес България е на прага на голяма и дълбока обществена промяна, отбеляза лидерът на ПЕС. И големият въпрос пред БСП е - ще съумее ли да стане носител на промяната? Ще улови ли вятърът на промяната в своите платна? Или, вгледана в себе си, ще пропусне този исторически шанс?", посочи Станишев. Според него положението на БСП на опозиция е уникална възможност да насочи сили в тази посока.

БСП ще има бъдеще, ако съумее разбираемо и убедително да представи на хората левия разказ за това каква България искаме и ако го отстояваме последователно, посочи Станишев. Участието на АБВ във властта освобождава ляво пространство и БСП трябва да се възползваме от това, смята той.

Ние не сме слаба бира, заяви и заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов в началото на семинара. По думите му БСП трябва да бъде партия на промяната, а не на статуквото, да бъде прогресивна, а не консервативна партия, като се започне от данъчната политика.

Форумът започна с едноминутно мълчание в памет на президента на България от 1990 до 1997 г. Желю Желев.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И като как Сатанишев ще подкрепи Русия срещу Украйна, като майка му и баща му са от Херсон? И при това от същата националност от каквато са Десен сектор дето воюват/ избиват славянското население там! Та не видяхме ли всички как неговия Вигенин подкрепи първи санкцийте срещу Русия и повлече БСП в бездната?!
59
37
 
5
 
! Отговори
Киро преди 9 години
Станишев е най-подготвения политик на България.Б. Борисов е човека от когото българина в чужбина се срамува най-много.
58
19
 
5
 
! Отговори
до 66 преди 9 години
Това, че не си запознат какво прави Станишев в Брюксел, не ти дава право да твърдиш кой какво смее или не. Всъщност ти просто лъжеш, с което показваш елементарна омраза и простотия.
57
5
 
18
 
! Отговори
художника преди 9 години
А бре Станишев, в България не си затваряш устата, а в Брюксел те нема никакъв.За прости ли ни имаш, та тука се праиш на умен, а там не смееш да гъкнеш, щото веднага ще си проличи, колко си *** !!!
56
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долна твар, ще дойде видов ден (ако не тук докато си жив, то после като се споминеш) за теб мастиьо проклета! Има господ!
55
4
 
16
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Сега разбирам защо БСП и производните и са продажници. Не са виновни. Просто самата им кауза е грешна. Тя не е каузата на Родината България. Те винаги ще си останат Алтернатива на каузата за България. Тяхната алтернатива е всъщност властта на всяка цена.
54
15
 
7
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
България е в смъртна опасност ! Американците създават бази в района на Шабла и българските подлизурковци организират запас на определени специалисти пак в тази връзка ! България ще бъде въвлечена в конфликта ,на страната на америка ! БСП трябва веднага да организира национален митинг ,на който да се развяват плакати със следното съдържание :- " Американците вън от България "- "България вън от НАТО "- " България вън от ЕС "-"Намаляване броя на депутатите на 87 " Това е пътя на БСП !
53
3
 
17
 
! Отговори
неща за наваксване преди 9 години
Станишев са го изпратили да затрие окончателно БСП
52
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н Станишев ако застанеш твърдо на страната на РУСИЯ по отношение на Украйна България ще спечели много и бъдете сигурен,че БСП ЩЕ ТРЪГНЕ НАПРЕД С ГОРДО ВДИГНАТА ГЛАВА...
51
2
 
25
 
! Отговори
недоволен преди 9 години
,,Другарю'' що избега у Брюксел ,а не отиде у Москва???
50
2
 
3
 
! Отговори
Mehmed преди 9 години
Bsp ne moje dori i decata da izlaje veche.Kogato sa v opuzicia sa protiv sankciite sreshtu Rusia ,ploskia danak i t.n ,a kogato doydat na vlast praviat tochno obratnoto.Sprete d lajite i shte si vdignite dovorieto v hota .
49
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей това е истинското лице на комунист/социалиста! Да създава нестабилност и хаус, да разпространява лъжи и пропаганда сред ниските слоеве на обществото, да взема от работещите и да дава на мързелите , да харчи и краде чужди пари...... Запомнете го веднъж за винаги че само комунистите имат изгода от беден и *** народ! Защото основно бедните и простите гласуват за комунисти/социалисти понеже са зависими от системата и вечно чакат на държавата да ги храни.
48
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стани6ев ти няма даси никога президент дати е.. мамата несе притесняваи лаи.о червено.Ти съсипа България мамати и кретена.Няма каде да избяга6.
47
2
 
6
 
! Отговори
Калитко преди 9 години
Този много ще го бия. Ама много.И после набит, дълго ще го обладавам.
46
3
 
4
 
! Отговори
... преди 9 години
BorisOV SAMO OTKREHNA TEMATA ZA SLEDVA6TITE PREZIDENSTKI I GLEDAM NAISKA4AHA OT DUPKITE DA GO NADSKA4VAT MAISTORI , AL4NI ZA VLAST
45
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"...Ние не сме слаба бира, заяви и заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов в началото на семинара...".И правилно, не сте слаба. Изветряла сте. Препоръка: най-добре целият остатък от бирата да се изпари колкото се може по-бързо!
44
2
 
11
 
! Отговори
V преди 9 години
Тоя е тука за още целувки, липсва му унижението!
43
1
 
18
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Ха ха ха. Само *** на Станишев върви наляво. Кой ще те пита тебе, бе *** долен? Следващия президент ще е който българският народ реши а не който на теб ти се иска. Или си въобразяваш, че това може да си ти?
42
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DA DRUGARI STANISHEV SHTE STANE PREZIDENT NA BALGARIA,ZASHTOTO NE E BIL V OHRANITELNIAT BIZNES,CESTEN E ,GIVEE NA EDNA ZAPLATA I NIAMA FIRMI I OBRACI.
41
1
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Европата може да върви...наляво още 100 години и все да си е беден нашия народ Станишка.Вие партократите от всички цветове се...наживяхте,като единственото ви задължение да си...проветрявате устата.Ай...иктир,омръзнахте ни отдавна ти и другите от сорта.Стой си в Брюксел да даваш там акъл,че тука вече партийните...акълнии се прескачате,като...зайците.