Вучков непреклонен: Не отстъпвам за оставката!

Министърът потвърди, че се оттегля заради избора на главен секретар на МВР
Обновена: 4 мар 2015 14:50 | 4 мар 2015 14:13,
53
Вучков непреклонен: Не отстъпвам за оставката!
Веселин Вучков Снимка: архив, БТА

Вътрешният министър Веселин Вучков обяви, че не е склонен да размисли и да се откаже от подадената си оставка. Това стана след среща в парламента между него и представители на управляващото мнозинство.

Още по темата
По време на нея МВР шефът в оставка обясни на депутатите мотивите си да се оттегли.

Вучков подаде оставка днес по време на заседанието на Министерския съвет. 

Пред репортерите той обясни, че причината да се оттегли е, че кабинетът не планира да проведе нова процедура за избор на главен секретар и шеф на ДАНС, въпреки че има нов Закон за МВР.

Вътрешният министър обясни, че в петък е внесъл в Министерския съвет предложение за провеждане на процедура за избор на председатели на ДАНС и ДАТО и на главен секретар на МВР на базата на променени няколко закона. Пред министрите днес Вучков е дал и допълнителен аргумент – след като миналата година при същите обстоятелства е проведена нова процедура, същото трябва да бъде сторено и сега.

„Иначе едното от двете е грешно. Има някакъв юридически проблем – или миналата година е било порочно решението, или сега“, обясни вътрешният министър.

Той разказа, че в петък вечерта по куриер е получил становище на правната дирекция на МС. В него се казвало, че след като липсват указания в преходните разпоредби на приетите закони, няма как да се стартира нова процедура и за трите длъжности.

„Аз съм категоричен, че нова процедура трябва да има“, каза Вучков. Той обясни и че никъде досега не е споменавал имена. Преди дни той заяви, че по време на днешното заседание на Министерския съвет ще предложи своя кандидатура за главен секретар на МВР.

Вътрешният министър обясни и че след заседанието е имал среща с премиера Бойко Борисов. По-късно днес му предстои нова. Чул и аргументите на лидерите на партиите от управляващото мнозинство. „На този етап не съм склонен да оттеглям своята оставка. Моето решение е добре обмислено, не е взето в някакво емоционално състояние“, каза още Вучков.

Шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов отново обяви, че се надява оставката на вътрешния министър да не стигне до пленарна зала и да не бъде гласувана.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обясни след срещата, че няма политически въпрос около оставката на Вучков, защото всички групи от мнозинството и двама от вицепремиерите са дали подкрепа за него.

„По-скоро става въпрос за юридически казус“, каза още Реформаторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Веселин Вучков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
17
 
! Отговори
АМАН !!! преди 9 години
Хубавото е, че по демографски и емигрантски причини БГ ще изчезне по-бързо и по-безболезнено, отколкото ако чакаме нещо да се случи политически......... Писна ми все да чакам.... iСиктир !
3
1
 
35
 
! Отговори
Путев преди 9 години
Евала!Днешно време рядко има хора с принципи.. за политици с принципи пък да не говорим..
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Политическа стабилност - гарантирано от ГЕРБ.
1
1
 
46
 
! Отговори
Един мъж Вучков! преди 9 години
Браво Вучков! Един мъж да има в тази държава!