Вучков непреклонен: Не отстъпвам за оставката!

Министърът потвърди, че се оттегля заради избора на главен секретар на МВР
Обновена: 4 мар 2015 14:50 | 4 мар 2015 14:13,
53
Вучков непреклонен: Не отстъпвам за оставката!
Веселин Вучков Снимка: архив, БТА

Вътрешният министър Веселин Вучков обяви, че не е склонен да размисли и да се откаже от подадената си оставка. Това стана след среща в парламента между него и представители на управляващото мнозинство.

Още по темата
По време на нея МВР шефът в оставка обясни на депутатите мотивите си да се оттегли.

Вучков подаде оставка днес по време на заседанието на Министерския съвет. 

Пред репортерите той обясни, че причината да се оттегли е, че кабинетът не планира да проведе нова процедура за избор на главен секретар и шеф на ДАНС, въпреки че има нов Закон за МВР.

Вътрешният министър обясни, че в петък е внесъл в Министерския съвет предложение за провеждане на процедура за избор на председатели на ДАНС и ДАТО и на главен секретар на МВР на базата на променени няколко закона. Пред министрите днес Вучков е дал и допълнителен аргумент – след като миналата година при същите обстоятелства е проведена нова процедура, същото трябва да бъде сторено и сега.

„Иначе едното от двете е грешно. Има някакъв юридически проблем – или миналата година е било порочно решението, или сега“, обясни вътрешният министър.

Той разказа, че в петък вечерта по куриер е получил становище на правната дирекция на МС. В него се казвало, че след като липсват указания в преходните разпоредби на приетите закони, няма как да се стартира нова процедура и за трите длъжности.

„Аз съм категоричен, че нова процедура трябва да има“, каза Вучков. Той обясни и че никъде досега не е споменавал имена. Преди дни той заяви, че по време на днешното заседание на Министерския съвет ще предложи своя кандидатура за главен секретар на МВР.

Вътрешният министър обясни и че след заседанието е имал среща с премиера Бойко Борисов. По-късно днес му предстои нова. Чул и аргументите на лидерите на партиите от управляващото мнозинство. „На този етап не съм склонен да оттеглям своята оставка. Моето решение е добре обмислено, не е взето в някакво емоционално състояние“, каза още Вучков.

Шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов отново обяви, че се надява оставката на вътрешния министър да не стигне до пленарна зала и да не бъде гласувана.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обясни след срещата, че няма политически въпрос около оставката на Вучков, защото всички групи от мнозинството и двама от вицепремиерите са дали подкрепа за него.

„По-скоро става въпрос за юридически казус“, каза още Реформаторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Веселин Вучков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вучков е академичен човек и ще си намери бързо работа, ама проблемът е Светлозар Лазаров от Горна Оряховица, който е куха кратуна / пример: некадърната операция, пряко ръководена от Лазаров в Лясковец и в резултат - смъртта на баретата!/, сега се чудят, как да оставят Лазаров на работа в МВР.
23
1
 
28
 
! Отговори
Не-калинка преди 9 години
Борисоо-о-ов, Борисо-о-ов, прибери си калинките в хербарий.Прибери си ги в хербайрия, ако искаш да си ги гледаш, защото Народът не иска да гледа калинките ти!Борисооов, Борисооов, как са хотелите на министърките в Приморско, как са, добре ли вървят? А фирмите им на министърките ти и зам. министърките ти, добре ли са, на "загуба" ли са заради праненцето?И фирмите им добре ли вървят? Борисооов, корупцийоооо....За твое съжаление, Вучков нито е калинка, нито е за хербария ти достойнството му.
22
2
 
29
 
! Отговори
Пешко преди 9 години
Мда, наистина е странно, дето главсекът и шефът на ДаНС са депесарски ***, наследство от Орешарски, а още са на постовете си. Чудно що Боко си ги къта
21
1
 
21
 
! Отговори
Веско преди 9 години
Може да са открили нещо от архивите на МВР за Борисов или някой негов човек.
20
0
 
26
 
! Отговори
Далавери БГ преди 9 години
До 15,Интересно е, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров е ЗЕТ на Камен Пенков от БСП, който го уреди на длъжността и сега се чудят с Бойко, как да излъжат Джеймс Коми от ФБР, и затова изпържиха Вучков!
19
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега лъсна ли ви задкулисието и договорката между ДПС и Борисов и има ли още изненадани -защо ДПС подкрепиха тегленето на 16 млрд. заем!!??? За това Борисов е готов да си пожертва най свестния министър -за да се запазят фаворитите на Местан и Пеевски в силовите ведомства назначени от предишния кабинет ,а именно -Лазаров и Писанчев!!!
18
0
 
9
 
! Отговори
Х преди 9 години
Как ще върши работа с такъв главен секретар и шеф ДАНС.Вместо да го изгонят след няколко месеца за несправяне с работата ,по добре да подаде оставка.Човек на честа.
17
0
 
19
 
! Отговори
Дилема преди 9 години
Сега е въпросът, кой ще надделее - дали Камен Пенков от БСП или Джеймс Коми от ФБР!
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всички гербаджии вън
15
0
 
1
 
! Отговори
op преди 9 години
bg veche e podredena ot eu i nato. mvr minister stava izlichno rabotno miasto. niama nisto poveche za podrejdane.
14
0
 
40
 
! Отговори
Браво! преди 9 години
Подкрепям го! Този Лазаров още след Лясковец трябваше да си ходи! Странно е поведението на Борисов! Преди плюеше по Лазаров, сега го защитава???!
13
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Вучков. Достоен!
12
0
 
17
 
! Отговори
Червени ескадрони преди 9 години
До някой -9,Всичко е заради един субект>Камен Пенков> Бивш зам.-министър на МВР. Бизнесмен. Шеф на охранителна фирма "Скорпио дистрибутинг" и член на Висшия съвет на БСП. "Скорпио дистрибутинг" охранява червената централа на "Позитано" 20. Шеф е на "Скорпио Трейд" ООД, занимаваща се с комисионна, спедиционна дейност в страната и в чужбина, а също и на "Куатро БГ" ООД, която е в хотелиерския и ресторантьорския бизнес. Извършва и търговия с метали чрез "Скорпио метал" ООД.
11
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От този човек няма как да чуеш, че мат'ряла е калпав и му пречи да си върши работата! Простака трудно и за кратко може да управлява образовани и възпитани хора.Със същите мотиви децата напускат страната.
10
1
 
37
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 9 години
Прави му чест. Браво.
9
1
 
46
 
! Отговори
някой преди 9 години
Браво на Вучков! Един мъж и принципен човек! Интересно ми е защо Борисов не иска да смени главсек-а и шефа на ДАНС- дали заради общественото мнение (евентуални обвинения за сделка) или защото това са хора на ДПС и Д. Пеевски? По-вероятно да е второто и ако е така- много зле!
8
16
 
5
 
! Отговори
Цецо преди 9 години
Може да има нестабилност на политическата сцена в страната, но поне на улиците вече няма страх
7
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Човек със чест и доблест това е Вучков!Човека видя, че нищо не може да промени, разбра, че е кукла на конци и не му се нрави това.
6
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пред репортерите той обясни, че причината да се оттегли е, че вече е събрал достатъчно пари за вила
5
3
 
41
 
! Отговори
данъкоплатец преди 9 години
Ами честен човек,не може да работи с мутри,просто и ясно е....