Мъж или жена... НС неохотно даде рамо на новия пол

Калфин показа комуникацията с ЕК и убеди депутатите, че няма мърдане
Обновена: 25 мар 2015 14:07 | 25 мар 2015 11:05,
77
Мъж или жена... НС неохотно даде рамо на новия пол
Снимка: архив, БТА

След двудневни спорове депутатите в парламента размислиха и решиха все пак да дадат защита от дискриминация на хората, сменили пола си.

Изненадващо ГЕРБ промениха нагласата си да откажат подкрепа за искането на Европейската комисия. При вота си в края на миналата седмица депутатите на Борисов гласуваха против защитата, но днес вече бяха "за“.

Днес обаче в парламента дойде социалният министър Ивайло Калфин, който им разясни цялата комуникация с ЕК по темата и ги убеди, че няма мърдане.

Още по темата

С приетия текст парламентът разшири списъка на хората, които подлежат на защита от дискриминация и с тези, които са сменили пола си.

Вотът бе предшестван от кратки дебати. Тунчер Кърджалиев от ДПС обяви, че отношението към сексуалните различия в България трябва е с нов поглед. „Трябва да се излезе от темата за предубеждението“, призова той.
Той беше репликиран от националиста Десислав Чуколов. „Давате ли си сметка какво гласуваме тук?, попита той и допълни: „Имате деца, някои внуци – бихте ли им го обяснили по адекватен начин това?“, попита депутатът. Той запита и какво ще ни направи Европейската комисия, ако не приемем текста. „Ще ни бомбандира ли?“, обърна се той към мнозинството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: НСдискриминацияПолове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На светлия християнски празник Благовещение еврейско-турско-масонската мафия от праламента в лицето на герб,допс,реформаторите партията на ковачки -бдц пишман патриотите и плюмките на гоце от абв гласуваха този срамен закон за третия пол.само партия Атака отново се държа дойстойно в българския парламент и защити българския народ и неговите православни ценности гласувайки против този срамен акт.
46
0
 
9
 
! Отговори
Tina преди 9 години
И това го решиха в деня на жената и майката християнка.На Благовещение.Изгаври се с Бога и християнството, Борисов.Оттук нататък не чакай подкрепа от Него...
45
0
 
7
 
! Отговори
ceci_ преди 9 години
do #55Да, "Владо Кузов - Президент", имаме си Президент от третия пол, нито мъж, нито жена. Крайно време е да се случи и Президент-педофил. 3 х Ура за най-толерантната нация на континента!
44
0
 
7
 
! Отговори
ceci_ преди 9 години
Има две новини1. Имаме поредния Йес - Йес-Калфин, достоен наследник на Йес-Кунев-Пръмова2. Третия пол да почерпи - "ТО-българина" вече е факт, "то-деца" на "то-родители" управлявани от "то-управници"..БГ-Мачото ББ - ТО-ББ ;-)
43
1
 
1
 
! Отговори
До 52 преди 9 години
Казвайки "интереса на народа" имаш предвид твоя ли? Не само ти и хората с твоето мислене са "народа"!
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АТАКА ЕДИНСТВЕНАТА НОРМАЛНА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ,КОЯТО ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСА НА НАРОДА!
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи сменили пола си са анти,мъж-антимъж,жена-антижена,какви са тия закони и развснения без основен закон по материята и антиматерията и въобще кое от тях е в дискриминация-вещество-антивещество,витамин-антивитамин и т.н. ели-антиели какво си,идеи-антиидеи и т.н.,въобще неразбираемо стана.
40
2
 
8
 
! Отговори
Хетеро forever преди 9 години
До Анонимен> Женски, мъжки и ... европейски пол.*** е по-точната дума
39
2
 
7
 
! Отговори
Атанасов преди 9 години
Закривай!За чий ни е това НС?! Доста пари ще спестим без 240 хрантутници и обслужващ ги персонал.Предложение за управление - само МС, който да е подчинен на:ЕС - долна камара и САЩ - горна камара!
38
9
 
3
 
! Отговори
атакисть преди 9 години
Пуснете тема за русия че няма копейки днес...
37
1
 
7
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Не зная как са формулирали " новото" същество, обаче едно е ясно - ако може да ражда деца е жена. Другото е без значение.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудят се каква незаангажираща темичка да разискват випмишоците...
35
1
 
6
 
! Отговори
Да преди 9 години
Това ни е най-големият проблем!
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пише се "бомбардира" бе неграмотници...
33
3
 
11
 
! Отговори
мара преди 9 години
Всичката Мара втасала и .............тръгнали да оправят тези, които си сменили пола. Кога ще се погрижите за тези, които не са си сменили пола и ги дискриминирате с високи такси за ток, вода и т.н.?
32
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На тези да им пожелаем син да отгледат зет да им доведе
31
2
 
14
 
! Отговори
православен преди 9 години
25 Години Стигат!!!Стигат!!
30
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой някъде тук го беше написал.Най-дискриминираният в ЕС е физически здрав,образован,млад,бял, хетеросексуален мъж.Цитирам по памет.А иначе не винете депутатите,те получават заповеди от Брюксел и Вашингтон.Ако искаш да си на хранилката ще слушкаш,иначе се оправяй сам.
29
4
 
6
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 9 години
Естествено, че ще ги узаконят еднополовите бракове! Дори и църковни ще има такива, за да е пълен комплектът от евроатлантически скъпоценности и добри практики... Ако не ги изгоним с камъни преди това!
28
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв ЕС?! ние сме за арабската лига по манталитет. И не само в отношението към различните, неща за които в Европа се говори от 30 години за нас са табу или "какво ще кажеш на децата, на баба и дядо". Винаги ще сме си мизерници не само финансово , а и емоционално. Заслужаваме си го. Щом биеш хората в Мола и си играеш ножове Бравоо, ама ако някои/я си сменил пола големия проблем...