Съдът и сивата икономика - проблеми №1 според Борисов

Вкарали закона за КТБ заради силния нюх на премиера
Обновена: 29 мар 2015 15:22 | 29 мар 2015 15:20,
248
Съдът и сивата икономика - проблеми №1 според Борисов
Снимка: архив, Булфото

Най-големият проблем в страната е сивата икономика, която генерира корупция. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на партиен форум.

По сметките на Борисов нелегалният бизнес генерира до 2 млрд. лв. "Това убива родното производство, като вкарват китайско месо", допълни още премиерът.

"Няма сфера, в която да не са работили схеми. Сега съм ги разделил на бригади от данъчни, митничари, полицаи, прокурори и други по различни теми - захар, месо, цигари, петрол. В най-студените дни - месец януари, с 30 процента се вдигна консумацията на бира. Огромни пари започнаха да излизат на светло във всяка една сфера", коментира още министър-председателят.

Той беше категоричен, че тази работа няма да е кампанийна и няма да спре след два-три месеца. "Докато не минем 1,2 млрд. лв., няма да спра да ги изпитвам всяка сряда какво правят и ще правят, заяви Борисов. Той се ангажира още със свалянето на дефицита на 2,8 на сто, събиране на повече приходи, защита на родното производство.

"Не се подвеждайте по Румъния", призова Бойко Борисов. По думите му България е правила това, което сега става в северната ни съседка, поне три пъти - бяха арестувани министри, премиери дори - Стефан Софиянски, вследствие на което се оказаха чисти.

"Ние трябва да гледаме какво е в Германия, в Холандия, в тези държави с улегнала демокрация, където върховенството на закона е безапелационно", мотивира се премиерът. Той отбеляза, че на държавата сега и трябва спокойствие.

Бойко Борисов коментира и казуса с КТБ. По думите му в момента в Народното събрание депутатите се отнасят популистки. "Представете си, ако нюхът ми не беше дошъл да вкарам този специален закон за КТБ и още нямаме синдик. Има, благодарение на Закона, но решение на съда няма”, каза още той.

Премиерът припомни, че за първите три месеца на годината приходите за държавата са над 820 млн. лв. "Към март месец имаме 145 млн. лв. излишък в бюджета”, посочи Борисов и изрази надежда, че към края на годината ще имаме над 1 млрд. лв. излишък.

"Южен поток" щеше да стане, но неговият малшанс беше, че попадна на правителството на Орешарски, на тези лакомници, които решиха по брутален начин да излъжат и руснаците, и европейците, но нито едните са лесни за лъгане, нито другите, коментира Борисов.

По отношение на готвените протести заради отлив на руски туристи премиерът Борисов заяви, че няма официално решение на руското правителство или инструкция да не идват в България.

Борисов прогнозира още, че дефицитът ще бъде 2,8%.

Санкциите, наложени от и на Русия, също бяха коментирани от министър председателят. Той беше категоричен, че те трябва да отпаднат, тъй като се използват като инструмент за натиск. Борисов заяви, че страната е евроатлантически насочена.  "Лоялен член сме на НАТО и ЕС. Не може да се радваме, че има война и санкции", заяви още Борисов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


248
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До extremistИмаше и ДЗУ Стара Загора с производство 7% от световното производство на информационни носители. Продаден на времето за 500 000$ на унгарска фирма.
36
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига тъпизми!КТБ --централизирано се готвеше да финансира "южен поток"!Всички червени гяволи се беха наредели в Банката КТБ---ЗА КОМИСИОННИ ОТ БАНИЦАТА С "патока"!Пръв беше Пеевски ...ама не би---ЕС ги отреза ката краставици!РУСИЯ СИ ИЗТЕГЛИ ПАРИТЕ БЕЗ ЗАГУБИ-----БЪЛГАРИТЕ КАТО "братски ЩАРАНИ"....сега плащат ПАРСАТА---- НА РУСКИТЕ МАСРАФИ!КВО ОЩЕ , НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ ...ХА,ХА,ХААААААААААААА...СМУТЛЬОВЦИ!??/...О.Октай ви го каза още през януари --ЛАНИ.../
35
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко,батка, да ти кажа ,че сивата икономика и слабата съдебна система я правят едни 240 човека дето се събират от време на време на едно място за да забъркат още по голяма каша.240 ,които си мислят само за джобчето и не ги е еня за народа. А се праскат за народни представители.
34
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като ви казвам аз,че и Бойко е с тях и е комунист,някои заблудени овце ми слагат минуси!Абе щом лъже и краде и прави монопол по системата(свои хора)значи си е чист комунист!Комуниста обича монопола и гарантираната печалба!Конкуренция не допуска!А ГЕРБ е точно това!Не са демократи ГЕРБ!
33
2
 
23
 
! Отговори
х преди 9 години
Мутрон 4 години поддържаше Василев ,Пеевски и КТБ,наливаше парите на държавата и чакаше да делят по равно откраднатото от хората.Но когато с ПЕвски видяха,че Цветан не смята да дели с тях и особено като си създаде партия те го удариха.Нали никой не вярва че Боко не знае кой е купил Бтк,Дунарит и др и то когато той е управлявал аааа?
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мафиот!
31
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цветанов: Партията трябва да бъде гръбнакът на държавността15:57 | 29.03.2015 | 39 прочитания Някой да има съмнения,че ни управляват комунисти,които искат да върнат чл.1 от Конституцията?
30
4
 
4
 
! Отговори
А , СТИГА ,БЕ.... преди 9 години
ЩОМ МОЖЕ ОТ РУСКИЯ МОНОПОЛИСТ "ЛУКОЙЛ"---да не плашат данъци и да немат измервателни уреди ...ЗАЩО ПА , АЗ ...ДА ПЛАЩАМ ..ХА,ХААААААААААААААААОНИЯ РУСКИ ВЪШКАРИ ---ДА НЕ СА ПО-УМНИ ОТ БЪЛГАРИТЕ ,БЕ....??!!!
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оооо Тикве Тиквеееееимаш ли пааариимаш ли париииихубави жени...
28
1
 
9
 
! Отговори
АЙДЕ БОКО.... преди 9 години
....СТИГА СИ СЕ ПЛЮНЧИЛ ЗА "СИВАТА ИКОНОМИКА"-----да не би да си въобразяваш ,че ще бачкам на монополистите от БКП.....за по 300-лв/заплата??!!!!ЗАБРАВИ БОКО!!!!ОТ ТАЯ ТРЪНКА НЕМА ДА ИЗСКОЧИ ЗАЕК ...С ПАРИ!!!!!ИСТИНАТА Е ЕДНА:"ЧАС-ПРОМ НА ЧЕРНО" -----И "ВЕСЕЛ ДОМ" на СЛЪНЧИЦЕ....ха,ха,хаааааааааааа"неплащането на данъци"------НАЦИОНАЛЕН СПОРТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
трябва да има натиск върху русия дива и гадна империя на злото и пишештите комунисти по долу в сибир в концлагер има ги още
26
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Яяяяя колко много критици има тук г-н Борисов!!! А пък колко много българи гласуват за него!!! Тролчета, не ви ли дават неделна почивка?
25
4
 
4
 
! Отговори
радио Ереван преди 9 години
Като ви чета тъпите коментари установявам за пореден път, че има защо да сте бедни!
24
1
 
11
 
! Отговори
до 30 преди 9 години
Проблем нр 1 е бедноста и стандарта на живот в България тикво-Проблем 1 е ниският БВП на глава от населеннието, т.е. народът не произвежда достатъчно стоки и услуги. Те се произвеждат от хората, не от премиерите. Народът е беден, защото е мързелив, ***, непредприемчив, мошеник, тарикат, крадец и т.н. Малко са почтените и можещите хора в България.
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблем нр 1 е бедноста и стандарта на живот в България тикво
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е...
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рекета е в пълна сила
20
0
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
"Не се подвеждайте по Румъния", призова Бойко Борисов. По думите му България е правила това, което сега става в северната ни съседка, поне три пъти - бяха арестувани министри, премиери дори - Стефан Софиянски, вследствие на което се оказаха чисти. -licemerieto mu nqma granici na toq 4ovek Borisov
19
5
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Каквото го изкомандват от Запад и Тиквата го повтаря като папагал ...Корупцията, сивата икономика ... дрън-дрън !Тази песен я слушаме вече 26 години !Тикво проста, България е държава БЕЗ ПРОИЗВОДСТВО благодарение на твоите западни господари !Ако ликвидираш сивия сектор ще оставиш без доходи хиляди семейства у нас.Благодарение именно на сивия сектор те съществуват.Само добре развитите икономически държави, които имат силна социална политика могат да си позволят да посегнат на сивия сектор.
18
5
 
20
 
! Отговори
леле преди 9 години
Този престъпник, който е символ на престъпността в България. Този престъпник, който прибира процент от всичко което се върши в държавата, сочи сивата икономика, която е той. Отвратително. Това и Живков дори и Сталин не са правили.