Денонощна работа по "Тракия" и "Хемус", зове Борисов

По какви мостове карат хората 30 г., за да дойдем ние да ги оправим...
Обновена: 15 апр 2015 21:08 | 15 апр 2015 20:37, Веселина Йорданова
116
Денонощна работа по "Тракия" и "Хемус", зове Борисов
Бойко Борисов. Снимка: БулФото, архив

Премиерът Бойко Борисов призова за ускоряване на ремонтните дейности по магистралите.

По думите му неудобството, което ще бъде създадено от промените в движението, ще бъде разбрано, ако се работи ефективно и ритмично, става ясно от стенограмата на правителственото заседание.

Днес кабинетът отпусна 100 млн. лева за ремонтите на „Тракия“ и „Хемус“, които ще текат цяло лято. Движението ще бъде затруднено, разясни по-рано днес регионалният министър Лиляна Павлова.

Още по темата

"100 милиона лева са си 100 милиона, но ако падне някой мост с колите по него, тогава ще е още по-лошо. Затова – затваряме и правим”, каза премиерът по време на обсъждането на темата.

Той обаче настоя за по-кратки срокове: „Сега сме 15 април, поне ако може до 1 юли да съкратим срока – от август на юли. Да направят денонощна работа. Юли-август, просто затова ги правим тези магистрали, хората да пътуват леко, не трябва да ги утежняваме. Денонощно да работят. Ровенето, всичко, което е… по-простите дейности, да ги наречем, да ги натиснат да ги направят“.

Павлова обаче отговаря, че „цените не са за нощна работа“. С тази сума няма да можем да ги направим денонощно, но ще се постараем за август месец, обещава тя.

Борисов все пак иска да се говори със строителните фирми, но се съгласява „няма как работеща магистрала да я асфалтираш за един ден и да не създадеш проблем“. „Разумните хора ще го разберат, но виждайки ритъма и начина на работа. Затова, моля ти се, Лили, проговори го с компаниите“, допълва той.

Министърът подробно обяснява, че "нещата са сериозни“ и ремонтите няма как да приключат за месец.

"Аз съм ходил да ги гледам. Затова поканете медиите, да видят по какви мостове карат хората 30 години, за да дойдем ние да ги оправим и когато пускат сутринта репортажи, че има дупка, да отидат 20 премиера назад да ги питат защо е тази дупка, не мен. Защото ние ще ги направим сега. Нали ме разбра – каните да видят по какво карат българите, какво са ги оставили да карат българите, защото те и преди десет години са били за ремонт, и преди 15 са били за ремонт“, заръчва Борисов.

Регионалният министър и финансовият Владислав Горанов влизат в спор дали с част от парите да се ремонтира Аспаруховият мост или друг обект в Северна България.

Ако позволите, по Аспаруховия мост върви цялото движение от пристанището и всички ТИР-ове със зърно минават и именно на този участък се включват и затова е толкова компрометиран, настоява Павлова.

Спирайте ги да не вървят при 35 градуса тези ТИР-ове, не отстъпва Горанов, но регионалният министър продългжава : Аз не отговарям за спирането им.

„Аз съм ги спрял“, отговаря транспортният министър Ивайло Московски, който се оказва „отговорен“ за спирането на камионите.

"Когато няма пари, е толкова трудно да ги разпределиш. Между другото, във Варна в момента кипят толкова ремонти, че не знам дали ще имат капацитет да се справят и с това“, коментира пък премиерът Бойко Борисов.

Премиерът слага край на спора: „На вносител приемаме, до тази точка. Ако министър Горанов ни предложи по-жизненоважни, структуроопределящи и належащи обекти в Северна България, ще ги преразгледаме“.

Само си представете картата на Северна България, почнете от Монтана, движете се през Враца, Плевен, Търново, Търговище, Шумен и нататък – все ще измислите нещо, връща топката финансовият министър.

Премиерът обаче оставя за следващия МС да се мисли дали останалите 10 млн. лева ще отидат за Аспаруховия мост „или ще предложите по-добър вариант“. Двамата министри обаче не приключват словесната схватка.

"Пътищата в България са недофинансирани и аз мога да ви предложа много пътища“, настоява Павлова.

Горанов пък й отвръща, че „недофинансиране“ е термин от медицината. Пътищата в България не може да се финансират със 67 лева на година. Така че, ако обичате, първо измислете някаква система за финансиране и тогава ще си говорим за пътища, допълва той.

Регионалният министър все пак се съгласява, че може да предложи "лоши пътища и в направлението София – Видин“. Така решението какво да се ремонтира с тези пари остава за следващата сряда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето къде били червените пиленца -Три четири години преди европейското в Гърция Сергей Дмитриевич обещаваше че за първенството ще пътуваме по магистрала.През 2008 магистрала нямаше.Естествено вие не помните това което не ви изнася.Същия твърдеше и че в България криза няма и не може да има.После каза че няма да става евродепутат.Забележете че за разлика от вас наричам лидера ви с собственото и бащиното му име.
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ako do togava nie sme oceleli...BB i Gerb provegdat absoluten genocid na naroda mi..za da ugagdat na amerikanskite si gospodari...to Amerika si otiva te i se slagat...zdravo a nie teglim i plachame.do koga?
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Когато този "мъдрец" изчезне, умре или го убият, тогава ще се разбере с колко е ограбил България и с колко десетилетия е върнал в развитието и. Тогава трябва да има нов Народен съд за него и тези които му помагаха защото те са знаели какво върши но са получавали пари и облаги за да мълчат. И да не обясняват, че са изпълнявали заповеди и не са знаели. Конфискации на всичко в името на народа!
79
2
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Бойко се прави на разсеян. Той вече беше 3.5 години на власт при предното правителство, и още половин година сега, и не оправи същите тези дупки и мостове, за които сега разправя, че трябва да питат някой друг
78
3
 
3
 
! Отговори
цц преди 9 години
Другарю борисов, нещо медиите много бързо млъкнаха за прочутото събитие в Париж. А тамошните медии са направо за затвора- не ти обърнаха капка внимание. Ама ти самоотвержено, по комунистически се захвана пак с магистралите. Е, асфалт паша, до кажеш нещо велико.
77
1
 
3
 
! Отговори
ГЕБЕРЕ преди 9 години
ТОЯ ПАК СЕ ОМАЗА В ПАРИЖ! ЗАЕДНО С ЦЯЛАТА СИ СЕРГИЯ КОЯТО ВЛАЧЕШЕ ДО СЕБЕ СИ ДА ДАВА "ИНТЕРВЮТА" НА БГ ***!
76
1
 
4
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
Денонощна работа....ами ако не спестявахте от материали нямаше да има нужда от денонощна работа мутрафон
75
0
 
2
 
! Отговори
Анили преди 9 години
А не е ли по- добре да не се спестява от материали за строителството?
74
1
 
3
 
! Отговори
У бе, брикети. преди 9 години
Това е най-дейният човек в страната със столица в полите на Витоша!? Хахаххахахха
73
0
 
3
 
! Отговори
Дякон преди 9 години
Денонощна работа на прокуратурата да събира обвинения за злоупотреби нещастници
72
3
 
3
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
Абе мишок...каква денонощна работа те гони. Нали видяхме качеството на строените от теб магистрали... къде дупки, къде пропаднали машини.... къде набъбнали банкови сметки
71
1
 
8
 
! Отговори
Тъй-тъй преди 9 години
Ееееех другарю Бойко. Нали ПЪРВИТЕ ти обещания като политик бяха: АРЕСТ за престъпниците, ИЗКОРЕНЯВАНЕ на мафията.НАЛИ с тези думи започваше агитациите си?Май минаха 15 годинки от тогава, а РЕЗУЛТАТИ .... 0-0-0-0-0-0-0-0-000000000....Сега пак ли обещаваш? / И другарю, ТЕЗИ МОСТОВЕ СА СТРОЕНИ ПО ВРЕМЕТО НА бай Тошо и още работят./...Аааа, а каквото се е пръкнало от ГЕРБ я го бъде година-година и половина я не!Та за престъпността: Цветанов е до теб, престъпника е до теб......
70
0
 
10
 
! Отговори
Гражданин преди 9 години
И рече Бог: Да има магистрали и Лили направи магистрали. г-н Борисов, кой беше мин. председател до преди 2 год., че говорите така сякаш за първи път сте на тази позиция? Че никой нищо не е правил 25год. Е факт, но и вие сте в тях.
69
1
 
10
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Рапонът трябва да знае, че това, което е строено преди 30 години и сега се "разпада" е строено по времето на неговия патрон, ментор и кумир бай Тошо.И е строено също както се строи и сега - от некадърни и корумпирани строители.Да си спомним само колко вили и къщи на червени мафиоти бяха построени "покрай" великите социалистически строежи.Защото комунистите, както и техните сегашни наследници - ГРОБарите могат само да лъжат и крадат.А НАЙ-ОБИЧАТ ДА ХАРЧАТ ЧУЖДИ ПАРИ.
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
с 16 милиарда заем доста повече от козметичен ремонт на няколко участъка може да се направи.
67
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искам стенограми и като обсъждат как да крадат съвместно с електроразпределителните дружества! Ще е в пъти по-интересно за четене.
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
100 милиона са си 100 милиона,а моста да не падне,трябва здрав да се строи,а не после да му удрят шпакловка,че да не се виждат арматурите. голяма логика-строим как дойде,а после се вайкаме че всичко се скапва.Ама едни капацитети се събраха в тия министерства...
65
2
 
6
 
! Отговори
Бармалей преди 9 години
Мдааа...За да могат мазните нагли шопи да се плъзнат към Морето.
64
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Moge pak sehs sled kato veche e bil v Luvara..da spre da govori za chliferi celyvku na papata...toi avno se gotvi za prezibenskite izbori...nai udoben che e za USA che si patuva che go cherpat...i che se pokazva po TV i che maha s raka.....lele male
63
4
 
17
 
! Отговори
без ленти преди 9 години
Пропадналият пожарникар реже ленти само на обекти, които след това пропадат!