БСП: Гърмен е симптом, болестта си има име – страх!

Случаят бил предупреждение към всички политически сили
27 май 2015 11:40,
24
БСП: Гърмен е симптом, болестта си има име – страх!
Снимка: архив, Булфото

БСП разчете случая в Гърмен като предупреждение към всички политически сили. В декларация от трибуната на Народното събрание Атанас Мерджанов настоя борбата, по думите му, с т.нар. битова престъпност да бъде издигната в абсолютен приоритет и да бъдат взети незабавно мерки.

С уговорката, че левицата няма да се включи в общия тон на безотговорно изказващите се политици, но ще поддържа и ще се противопоставя на саморазправата, политическото драматизиране и етнизацията на ситуацията, Мерджанов подчерта, че Гърмен не е прецедент. И припомни за Катуница.

Още по темата

"Гърмен е симптом и тази болест има име - страх", е констатацията на социалистите.

"Българинът се страхува в собствената си държава, в собствения си дом, страхува се, че няма работа", описа страховете на хората Атанас Мерджанов.

Той обяви, че от левицата са разтревожени, че в условията на пълна бездържавност е въпрос на време страхът да се превърне в агресия.

"Тогава няма да има нужда от съдебна реформа, защото уличното правосъдие не се нуждае от ВСС и с какъв мандат е избран той", предупреди депутатът от името на парламентарната си група.

Затова те настояват борбата с т. нар. улична престъпност да бъде издигната в абсолютен приоритет и да бъдат взети незабавно мерки.

Мерджанов припомни, че през 2015 г. приключва десетилетието на ромската интеграция, но подчерта, че от много години държавата е абдикирала от ромските квартали.

"Всички носим вина за това, да помислим как да се справим с този проблем, не може повече да приемаме ромите като част от пейзажа, а да разберем, че тяхната мизерия обрича обществото на бедност", обърна се депутатът към колегите си в НС.

И посочи решението - работа и образование. Трябва да се търси консенсус, призова още Атанас Мерджанов. Заключението на БСП е, че налаганият от правителството и подкрепящите го партии дневен ред не отговаря на обществените очаквания.

На второ място, отбелязват в декларацията си социалистите, малцинствата заслужават много по-сериозно внимание от периодичните сблъсъци в НС.

Трето, България има нужда от правителство, което да взема решения, а не безпомощно да се опитва да ги отбягва, за да не изгуби подкрепа от една или друга партия, настоя Атанас Мерджанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблема на Бьлгарите е великия бесепар Кадиев .
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърмен е симптом, болестта си има име БСП
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на баба ви хвърчилото комунисти нагли - точно вие развихте този проблем .. вината е изцяло ваша
15
0
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Защо триете коментарите предатели?!Предатели и лицемери!Продали сте се за жълтици,както е било винаги!Триете мнението на хората, а имало свобода на словото!Каквото е всеобщото мнение!
14
0
 
2
 
! Отговори
дааа... преди 8 години
Я! Не знаех, че не трябвало да пиша ц...лангалунгалангалунга...ни, а роми и можело да напиша *ни :)Роми от Roma ли иде?
13
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
До N: Това, което си написал, се отнася за всички политически партии. Специално ГЕРБ и когато са на власт и когато са в опозиция, все не знаят какво трябва да се направи срещу битовата престъпност. Не случайно бат' ти Бойко досега дума не е обелил за Гърмен. А това, че БСП "за една година съсипват цялата страна" е спекулация, достойна за хора с промити мозъци. По времето на правителството на Орешарски за пръв път след първия мандат на ГЕРБ имаше ръст на БНП и намаляване на безработицата.
12
0
 
7
 
! Отговори
Някоя си преди 8 години
До NНе съм за БСП да подчертая, НО човека е прав.Независимо кой е на власт в момента няма държава.политиците се занимават с кокошкарски истории, кой на какъв език говорил и т.н само създават етническо напрежение.Ако бяха си гледали работата политиците, за повечето хора щеше да има работа, щеше да има сигурност ако полицията също си гледаше работата и правосъдието.Съжелявам за всички нормални хора в България, че именно простите политици ни дърпат назад.
11
3
 
4
 
! Отговори
N преди 8 години
БСп искали незабавни мерки срещу битовата престъпност.Когато не са на власт знаят какво е хубаво за държавата но когато вземат властта за една година съсипват цялата страна,именно те дадоха толкова много права и ги стимулират да безчинстват и сега пак някой друг им е виновен!
10
3
 
5
 
! Отговори
Станислав преди 8 години
Ейй днес бг пак се опитвате да изкарате някои хора невинни и да пречупите човешкото изстрадало мислене!!!! вие да не сте под шапката на ДПС и БСП?!
9
0
 
1
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Neka da sprem da se lujem a?rimlianite ne mogat da se obrazovat.niamat nito osnovata(semeistvo vuzpitani)nito jelanieto.imat samo BSP :) ole
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо се крие истината? в Гърмен на предпоследните избори са гласували 4:1 за....ГЕРБ.А на последните 3:1 отново за ГЕРБ. Искате справедливост за българите? Ще лъжат и протакат но няма да пипнат амуджите. Българи от Гърмен и тези които са в тяхна подкрепа не спирайте протеста!!!!! Изисквайте и настоявайте за справедливост и държавност!
7
0
 
3
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
До Гост.АЗ СЪС ТЕБ СЪМ СЪГЛАСЕН.НО ИМА НО.СЪСЕДА МИ Е РОМЧЕ ЗАЕДНО ЗАВЪРШИХМЕ.ПОДАДОХМЕ ДОКУМЕНТИТЕ СИ ВВС.МЕН ПРИЕХА А РОМЧЕТО НЕ ГО ПРИЕХА МОЯТ УСПЕХ 4.20А НА РОМЧЕТО 5.10. МОЖЕ ЛИ НЯКОИ ДА МИ ОБЯСНИ ТОВА .ПАРТИИТЕ САМО ГОВОРЯТ А ИСТИНАТА ЧЕ НЕГИ ИНТЕРЕСУВТРОМИТЕ.КОИ ЧЕ ИЗЧИСТИ НА ГРАДОВЕТЕ ОТ МРЪСОТИИТЕ КОИ ЩЕ ВЪРШИ ЧЕРНИТЕ РАБОТИ.АКО РОМИТЕ СА УЧЕНИ КАК ЩЕ ГИ ЛЪЖАТ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ НЕ ИЗГОДНО ДА УЧАТ.ПО ДОБРЕ ЩЕ Е ДА КРАДАТ ДА СЕ ЖЕНЯТ НЕПЪЛНОЛЕТНИ .САМО САМО ДА НЕ
6
0
 
4
 
! Отговори
istinata преди 8 години
BSP *ta partia.ne mi triite komentarut tva e moito mnenie
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Законите така са направени, че колкото по малко хора гласуват толкова по добре за политиците. Трябва да се гласува масово но за партии които никога не са били в парламента през последните 25 г. Иначе няма шанс. Те си имат твърди ядра, и редовно закупени * и турски гласове и пак ще са в парламента. Но ако там влязат и много други доста ще им се усложни пасианса.
4
0
 
47
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Проблемът с ромите не се решава с работа и образование - решава се генерално със СТЕРИЛИЗАЦИЯ! След първото родено, ако няма висше образование - стерилизация. Стига сте ги развъждали и хрантутили със сто вида помощи! Те не искат да работят и да учат. За тях просто е по-лесно да висят на врата на останалите и да реват как им били нарушавани правата!
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Na politicite NE IM PUKA ! Vzeha li vlastta ? Vzeha. Vzeha li parite? Vzeha. Ne hodete na izbori.Problema si vahs ovchi narode !
2
1
 
34
 
! Отговори
дааа... преди 8 години
Държавата е абдикирала от ромските квартали...За сметка на това активно ги подпомага с помощи за социално слаби и детски.Що им трябва на *е да учат и работят - нали всичко им се осигурява без да полагат усилия? Имат права, но нямат задължения - какво по-хубаво от това?
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно пък БСП да не обажда, защото при тяхната тройна коалиция ромите бяха най-обгрижвани! После дойде Баце и вместо да направи нещо по въпроса, започна да им раздава тениски "България това си ти". Така че невинни политици няма!!! А това на снимката бъдещият министър-председател ли е?