БСП се запъна: Плевнелиев да оттегли референдума!

Президентът над закона ли е, попита Мая Манолова
Обновена: 4 юни 2015 14:06 | 4 юни 2015 13:26,
35
БСП се запъна: Плевнелиев да оттегли референдума!
Снимка: архив Булфото

БСП поиска президентът Росен Плевнелиев да оттегли искането си за референдум, защото то е направено в противоречие на закона. Според Мая Манолова държавният глава е нарушил закона за допитване до гражданите, където е записано, че нова подписка за референдум не може да бъде внесена по-рано от една година след решение на парламента по същата тема.

Росен Плевнелиев поиска допитване със същите въпроси и преди година, а парламентът отхвърли предложението на 17 юни.

Още по темата

"Президентът да оттегли искането си и да го внесе отново след 17 юни", призова Мая Манолова. "Над закона ли е Росен Плевнелиев", попита тя. Манолова поиска мнозинството да даде отговор и на въпроса защо иска промени в закона за референдумите, след като президентът не го спазва.

"БСП е доказала, че е за широкото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление и доказателство за това е първият закон за референдуми, предложен от БСП в 40-тото Народно събрание", каза Манолова. Тя призна, че този закон е имал своите несъвършенства, а и допълнително бил осакатен при приемането му заради липсата на достатъчно широко мнозинство.

Депутатката обясни, че БСП вече са подкрепили искането за задължтелно гласуване и би подкрепила допитването, но след като президентът го оттегли и внесе отново.

Манолова нарече инициативата на президента "референдум на инат" и обвини мнозинството в двойни стандарти при гласуване. Тя разказа, че правната комисия на парламента е отхвърлила предложения на БСП за защита на длъжниците от произвола на банки и частни съдебни изпълнители. Манолова разказа за случай на жена, чието задължение от 180 лева е станало 1700 лева и предстои да бъде отнето нейно имущество.

"Значи президентът може да нарушава закона, а гражданите трябва да изнемогват. Ето това е управлението на ГЕРБ", каза Манолова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Благодарение точно на тези *** от БСП мафията ДПС нарушаваше всички закони в републиката и вършеше всякакви безобразия. Лицемери и корумпирани гадове тръгнали да приказват за спазване на законите.
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Манолова лъже за закона. Напротив внесе закона, с който ощетява длъжниците. Искаше да вкара една врътка - уж в полза на длъжниците- а то е намаляване на срок или нещо такова на съществуващ, който е по-добър. И какво се прави за много загрижена нза длъжниците- нали нейниата партия управляваше, когато дадоха безброй права на бирниците да колят и бесят
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И манола и плевнята не стават за нищо.. поредните ***, който ни управляват.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ханъмата на Местаня ревна и тя.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бсп партия на висшия комунистически ешалон от БКП ГЕРБ партия на комунистите от средния ешалон от БКП Пак бивши *** ще ви управлят Да кумунета - милионерчета милионерчета и милицоинерчета А те нямат наяване жална ви майка
22
5
 
11
 
! Отговори
вирус преди 8 години
Малее, ква чума!
21
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте слагали снимки на този трасджендър манолова, че после сънувам кошмари.
20
4
 
4
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Не референдума- да се оттегли и подаде оставка
19
8
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
БСП е доказана престъпна организация. Самия факт че лицето Манолова не е в затвора след опит за маниполиране и компромитиране на предишните избори за пореден път доказва че в България законите не са за всички и обслужват единствено власт имащите.
18
0
 
9
 
! Отговори
SILENCE преди 8 години
Да не забравяме и *** изцепки на местанчо,защото въпроса с избора на дЪпЪсЪ-то е предрешен - изборният ден е празник за неоициална за България религия,която е полезно средство за прииждане на"избиратели",на гости,вместо да се регистрират по 100 броя в една барака ...
17
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом комунисти и турци ревът, значи ги настъпват по мазолите!15х15
16
2
 
3
 
! Отговори
SILENCE преди 8 години
ХА-ХА-ХА!Група точно определени буфосинхронисти от набеденото за народно "представителство" в скеча "Димът се сгъстява,за да си получим резултатите" : 1.Докато се питаме какви да са про- мените в изборния "кодекс",най-важните избори за задоволяване на все по-нарастващите апетити на апарат-чиците по места ще са минали; 2.За целта се атакува,все едно как,нещото референдум; 3.Всички кадри,желаещи да сменят цвета,името и източника на доходи - демонстративно напуска- не на мама-партия и т.н., и т.н..
15
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а всъщност какво ще се гласува на този референдум, или това няма значение
14
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега приятели, да ви обясня как стоят нещата при изборите в България. Няма никакво значение дали има електронно, машинно или задължително гласуване. Гласуваш за определена партия и кауза и след влизането в парламента тя се прегръща с ДПС или ГЕРБ в името на властта. Така направиха реформатори, патриоти и хората на Първанов, така са правили БСП и НДСВ. На практика с ПОДМЯНАТА на вота, ако ще и децата да гласуват в България, нищо няма да се промени.
13
7
 
24
 
! Отговори
опса-успа преди 8 години
И за какво е това заяждане? Да не би БСП да ги е страх от референдум?
12
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре дошли в страната на чудесата. Безплатно здравеопазване с най-високи цени в европа. Единствената държава в света с по 3-4 агенти на ЦРУ в правителството минимум. Хора които още търсят комунисти, въпреки че комунизъм никога не е имало никъде. Най-големия мачо в републиката се оказа ощипана мома. ГЕРБЕРАСТИ, РЕФОРМАСТИ, ФЕСОВЕ в един и същи строй, винаги готови за Ромпой (или който и педофил извратен да управлява ЕУ)
11
22
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Референдум или не-дори не ме интересува.Аз съм твърдо срещу задължителното гласуване.Повече от двадесет години гласуваме за едни и същи ПИАВИЦИ. И нещо да с е променило????Ромите са по умни от нас. Плащат им.И имат права.Ние какво имаме?????
10
2
 
12
 
! Отговори
Torro преди 8 години
Чудно ми е "прогресивната" лимонка от ръкава на БСП - товариш Кадиев на какво мнение е?
9
3
 
3
 
! Отговори
info. преди 8 години
До 7миАко не вярваш,свали си документа от ЦИК той е PDF,вадиш един калкулатор и смятай!
8
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ред е и на БСП да бъде изхвърлена на бунещето на историята като лъжелява партия ! А българите да си създат нова лява партия от типа на СИРИЗа която ще защитава интереса на левия избирател И защо всички парламентарни партии не искате да има образователен ценз ...да можете да купувате неграмотници с тяхна помощ да влезете във властта и да крадете!