Ромски гета превземат северната част на София

Само с постоянно полицейско присъствие ще се решат проблемите
231
Ромски гета превземат северната част на София
Снимка: Булфото, архив

Винаги преди местни избори има такива случаи като боят между българи и роми в столичния квартал "Орландовци", припомни депутатът реформатор Вили Лилков по БНТ.

Още по темата

Според него общините не могат сами да се справят  с проблемите в гетата и заради това трябва да има постоянно полицейско присъствие в тях.

"Ние предлагаме не засилено полицейско присъствие, а постоянно, защото докато го няма, проблемите няма да се решат", настоя реформаторът.

Според Лилков не става дума за патрули, които само да обхождат нощно време или да констатират или изясняват причините за даден инцидент.

"Предлагаме трайно полицейско присъствие, предлагаме здравни пунктове, предлагаме взаимодествие с местната власт", каза Лилков.

В София има 23 гета и много повече маломерни с от пет до 10 семейства. В северната част на София се натрупват все повече гета и оттам и повече социални проблеми, коментира още Лилков.

"Предлагаме държавата да се върне директно там, откъдето е абдикирала и то трайно. Връщане с постоянно полицейско присъствие", настоя той.

Депутатът допълни, че като бивш общински съветник той знае, че общините не могат да се справят сами с този проблем.

Предложението за здравните и социални пунктове дойде закономерно, след като стана очевидно, че досегашните действия са били безрезултатни.

"Досега въпросът за интеграцията на ромите беше изоставен на неправителствения сектор на инцидентните усилия на общините, но тази политика не работи", обясни Лилков.

"В тези махали трябва да има контрол дали децата ходят на училище, трябва да има социални служби, социални работници", каза той.

Според него наличието на полицейски пункт и здравна служба във "Факултета" вече дава резултати и криминогенната обстановка там рязко се подобрила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В София има толкова свободни общински имоти, че може да "поеме" всички римляни от страната! Столичния бюджет и голям, още малко да се дигне ивъв всеки квартал може да се построи гето, а след това от бюджета да им се плащат всички сметки. И те са хора, що гърла хранят. Един ден ще са и депутати - не бива с лошо. Защото сега какво им остава - да крадат и в свободното време да насилват старци. Това живот ли е?
89
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 116защо не питаш майка си, тя знае..
88
0
 
3
 
! Отговори
gazaro go6o преди 8 години
Най-после! Започнаха да ви бият и в "столицата".. Колко е хубаво да разберете, каква *** е всичко заради "столица" като вас.. А иначе сте милион избиратели, всеки некадърен и нищо не правещ *** може да идва и да си тръгва на всеки три месеца, стига да бяхте хора в тоя град и като трябва да се вдигате, ама не сте..
87
1
 
7
 
! Отговори
CCCP преди 8 години
Тодор Живков и Пенчо Кубадински са виновни , вместо с Ромите да се занимават те направиха Възродителен Процес за други , сега айде Честито ви Роми умножени по 5 за 30 години
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дасикане Рома са велики Аспаруховци никой не може да ги победи
85
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам роднини в "Захарна фабрика". Ако не беше близкото гето, там щеше да е най-хубавият квартал на София за живеене. Малки блокчета на по 4 етажа и само няколко по-високи. Достатъчно разстояние между блоковете и много зеленина.
84
12
 
16
 
! Отговори
seira преди 8 години
до 110:ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЛАГА ЗАКОНА С ЦЯЛАТА МУ СИЛА БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, А НЕ ДА СЕ ВЪРВИ КЪМ САМОРАЗПРАВА!ВСЯКАКВИ КСЕНОФОБСКИ И НЕОФАШИСТКИ ПРИЗИВИ И ДЕЙСТВИЯ СА АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМИ!НЕКА НЕ ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ ЦЯЛАТА ТАЗИ ОБСТАНОВКА В СТРАНАТА СЕ ИНСПИРИРА ОТ ВЪНШНИ СИЛИ, ЧИЙТО ОСНОВЕН ВОДАЧ СА САЩ.ТОВА Е ЧАСТ ОТ ПЛАН-ПРОГРАМАТА НА САЩ ЗА РАЗБИВАНЕ НА ЕДНОНАЦИОНАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕВРОПА И ПРЕВРЪЩАНЕТО НА ЕС В ПОДОБИЕ НА АМЕРИКАНСКИЯ "ТЮРЛИ ГЮВЕЧ"!ЦЕЛТА Е ОТСЛАБВАНЕ И ПЪЛНО ПОДЧИНЕНИЕ НА ЕС!!!
83
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са полухора бе
82
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полицаите защитават ромите и политиците. Постоянното полицейско присъствие означава постоянното им пазене, да не вземе някой да им посегне. Що не вземат да пазят българите тези ***?Вместо постоянно полицейско присъствие предлагам постоянен скинхедс, рокерски и изобщо български бой. Така ще се оправят *** тъмнокожи.
81
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВРЕМЕ Е ЗА ИЗГАРЯНЕ НА ГЕТАТА !!!
80
7
 
0
 
! Отговори
SILENCE преди 8 години
108, ще подмина комплексарския ти вопъл,за да ти припомня,че темата е друга...
79
0
 
7
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Predgradie 13 ima edin frenski film
78
0
 
26
 
! Отговори
просвета! преди 8 години
Полицейският, здравният, социалният пукт да бъдат като ПРОСВЕТИТЕЛИТЕ: без срам да се подготвят листовки и устни беседи, че НЕ МНОГОТО деца носят щастие! Едно дете, но да бъде нахранено, възпитано, образовано, чисто! Едва като ОПИТАТ да възпитата такова дете, могат да продължат.Междувременно;НИКОЙ не е умрял без секс .Да учат , а не да раждат деца.Като искат секс- да ползуват презервативи.Това да им се обяснява.А не на първо място- социални помощи!!????
77
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналата година заведох децата на зоопарк в София, беше безплатно един ден. Толкова много римляни на едно място не бях виждал. 95% от посетителите бяха римляни. Беше много рядко да видиш някой по-бял. Викам си, сигурно защото е безплатно. Но какво от това, безплатно или него, просто са много, супер много. Те са повече от нас. Вече са превзели града.
76
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само северната част на София ли?! Ами западната - Люлин, Филиповци, Суходол, Западен парк, Красна поляна, Овча купел, пълно е с роми и незаконните им постройки! Фъндъкова и Боце обаче не виждат по-далече от асфалта.
75
0
 
26
 
! Отговори
до94анонимен преди 8 години
Прав си това което пишеш само за тока и водата не си прав не правителството им плаща тока и водата а ние съвестните абонати виж си фактурата там има начислена сметка загуба на ток и вода и всичко това го начисляват на нас които си плащаме сметките редовно.И да кажеш на някой от ЧЕЗ и другите,че някой краде ток въобще не ги интересува начисляват го загуба по трасето и сяа решили проблема си.
74
0
 
30
 
! Отговори
seira преди 8 години
НЕКА СМЕ НАЯСНО:БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВА НА КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ - БЪЛГАРИ!ВСИЧКИ ДРУГИ ЕТНОСИ, БИЛО РОДЕНИ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ ДИРЕКТНО ПРИХОДАЩИ ОТ ВЪН СА В ЧУЖДА ЗА ТЯХ ДЪРЖАВА.РАЗЛИКАТА Е В ТОВА, ЧЕ РОДЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, А ДРУГИТЕ СА ЧУЖДЕСТРАННИ ГОСТИ!ЗА ВСИЧКИ (БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ИЛИ ЧУЖДЕСТРАННИ ГОСТИ) ВАЖАТ В ЕДНАКВИ СИЛА И СТЕПЕН БЪЛГАРСКИТЕ ЗАКОНИ - БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!СОЦИАЛНИТЕ ПОМОЩИ НЕ СА "ЕТНИЧЕСКИ"!НЕ МОЖЕ В БЪЛГАРИЯ ДА СЕ РАЗПОРЕЖДАТ ЧУЖДИ ЕТНОСИ!
73
0
 
40
 
! Отговори
Равносметка преди 8 години
Тъй като при подаване на документи за издаване на лични документи се попълва поле за етническа принадлежност, много искам да се извади справка по този критерии каква сума влиза в бюджета от роми и каква сума излиза под формата на помощи, пенсии, майчински и т.н. по сметките им!!! Много моля който има достъп до такива данни да провери и да оповести резултатите!
72
3
 
5
 
! Отговори
Трътла от Берлин преди 8 години
До BerlinМарш да просиш по улиците *** такъв, че няма какво да ядем. Тези, които работят на метрото, са моята рода от Враца.
71
3
 
6
 
! Отговори
ДПС--ШУКАР ПАРТИЯ! преди 8 години
АЙДЕ РОМИТЕ---СЕГА ВСКИЧКИ ДА ГЛАСУВАТЕ ЗА ДПС , АКО ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ,КАТО ПРИ ТОДОР ЖИВКОВ!