ОмбудсМая ядоса вувузелите: Протести и оставка!

Недоволни от избора й се организират за недоволство пред НС
Обновена: 30 юли 2015 17:54 | 30 юли 2015 17:52,
320
ОмбудсМая ядоса вувузелите: Протести и оставка!
Снимка: архив Булфото

Изборът на Мая Манолова за омбудсман срещна недоволство сред част от протестиращите на #ДАНСwithme. Техен основен атрибут по време на стотиците дни недоволство срещу кабинета на Пламен Орешарски бяха вувузелите.

Днес те се готвят да ги извадят отново, за да поискат оставката на Мая Манолова. Призивите за това се чуха около час след като тя бе избрана с голямо мнозинство за омбудсман. Така с вота на голяма част от депутатите тя измести Константин Пенчев от поста, за който той бе номиниран от Реформаторския блок.

Още по темата

Във Facebook  бе създадена и група, която организира протест срещу решението на парламента да избере доскорошната червена депутатка за национален защитник. Около два часа преди насрочения час за публичното недоволство 2 800 души бяха обявили, че ще отидат пред парламента.

"Онези, които протестирахме на #ДАНСwithme, "Гражданите срещу МАФИЯТА" помним добре недоказаните обвинения на Манолова, че сме били платени, постоянните лъжи по наш адрес по всякакви медии. Помним презрителното й отношение към гражданите и постоянните опити да "опитоми" гражданското недоволство чрез подмяна на неговите представители", пишат организаторите на протеста.

Те допълват и че е абсурд, че ГЕРБ са подкрепили социалистката, която била "главно действащо лице в аферата Костинброд".

Междувременно шефът на групата на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи от профила си във Facebook, че не е гласувал за Манолова и дори постна снимка на бюлетината си и отбелязания в нея вот.

"Ужас!! 82 гласа за Пенчев, 129 за Маяма Галева. ГЕРБ + РБ имат 107 депутата заедно", е публикувано на страницата на протеста.

Там се припомня и изказване на Менда Стоянова от ГЕРБ, която обяснява, че Манолова провеждала собствена агитация сред депутатите и най-вече сред мъжката част от тях.

Публикуван е и виц:

"Мая Манолова станала обмудсман и я питали:
- Г-жо Манолова, притеснявате ли се от отговорността, която носи тоя пост?
Тя отговорила:
- Не, от днес гражданите трябва да се притесняват".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
2
 
20
 
! Отговори
провинциалист преди 8 години
Къде записват и по колко дават?
174
5
 
19
 
! Отговори
някой преди 8 години
да си ги наврът тиу вувузели между подопашните бузи
173
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ще видя протести за незабавното вкарване на лицетоЦветан Цветанов в затвора?
172
2
 
10
 
! Отговори
Бобо преди 8 години
Срам,срам,срааам.
171
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен не бе тези пари са от моя и на всички българи от джоба от които *** *** си теглят когато си искат благодарение на бати Бойко който е тяхна маша
170
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До омбутсрамСъс сигурност е доста по-наперена и по-приказлива от Пенчев. Дали обаче тази позиция е за нейната уста - ще видим. Смешно е да се оспорва един избор без да сме видяли още дали човекът се справя. Защо по подобен начин не говорите срещу Плевнелиев, който разделя българските граждани на "свои" и "чужди"? Защо не протестирате срещу съюза ГЕРБ-ДПС за избора на подуправителите на БНБ (съучастници във фалирането на КТБ)?
169
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То глупаците освен да дрънкат тъпани и да надуват вувузели друго не умеят. А пък тия дето се хвалят, че не били платени са си най-обикновени и*иот* (да ме прощават истински болните)
168
3
 
5
 
! Отговори
Смех.... преди 8 години
НОВИЯ "БОЦман"----МАЯ МАНОЛОВА..../кака "БОЦКА"/
167
4
 
16
 
! Отговори
CC преди 8 години
Имам вувузела, и куче имам в добавка, колко ще ми платите ако дойда веднага? Може по пътя да събера още 2-3 приятели, ще има ли почерпка тази вечер по хлад. Казвайте, за да идваме докато е време!!
166
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откъде идват парите за тези протести:-Наркотрафик-Престъпна дейност-16 милиарда заем-От трафик на акцизни стоки
165
1
 
7
 
! Отговори
!!! преди 8 години
Извън темата е, съфорумци, но сега видях в Новини бг, че Агенцията за борба с градушките предупреждава, че към София приближава градоносен облак. От столична община са излезли с препоръка да се покрият колите и да се обезопасят терасите.
164
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kakви протести има срещу явно неадекватното повдениена президента Плевнелиев?Защо няма нито един протест срещу Плевнелиев?Кога прокуратурата ще се самосезира за започване на разследванеза незаконно финансиране (без плащане на данъци) на т.н. протестиращи?
163
5
 
17
 
! Отговори
ДАНСwithme преди 8 години
Който иска да си изкара парички за море на протест
162
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така Василев....троловете ги активизират само когато има назначение на някой, за да пищят КОЙ, КОЯ, КОГО и всякакви други местоимения. Къде обаче бяха когато ограбиха една цяла банка под носа ни, когато грабят и източват цели отрасли от икономиката, когато престъпници излизат на свобода след тежки престъпления, когато мародери изсичат горите ни и бетонират плажовете ни? КЪДЕ бяха???
161
10
 
6
 
! Отговори
ля ля преди 8 години
дано да е ясно че тази овца не трябва да заема никаква позиция в държавата ни! за мен тя е продажна пародия!
160
15
 
9
 
! Отговори
омбутсрам преди 8 години
Голям майтап е този избор.Кюстендилската слива ще защитава гражданите..........Голям сраммммммммммммм
159
2
 
15
 
! Отговори
Борисов преди 8 години
Пари има, действайте !
158
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да изберат Мая Манолова за омбудсман ! Това е абсурд възможен само в ***!
157
4
 
18
 
! Отговори
ТИКВАТА ШОП преди 8 години
Ако дойдете сега ще получите 50 лева, ако доведете и приятел получавате 80 лева плюс минерална вода, ако доведете двама приятели получавате 100лева и невероятна ваканция на морето!!ПОБЪРЗАЙТЕ! ПАРИТЕ СА ОГРАНИЧЕНИ!
156
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако си дете до 3 год на протеста дават още 20лв за протокола!