ОмбудсМая ядоса вувузелите: Протести и оставка!

Недоволни от избора й се организират за недоволство пред НС
Обновена: 30 юли 2015 17:54 | 30 юли 2015 17:52,
320
ОмбудсМая ядоса вувузелите: Протести и оставка!
Снимка: архив Булфото

Изборът на Мая Манолова за омбудсман срещна недоволство сред част от протестиращите на #ДАНСwithme. Техен основен атрибут по време на стотиците дни недоволство срещу кабинета на Пламен Орешарски бяха вувузелите.

Днес те се готвят да ги извадят отново, за да поискат оставката на Мая Манолова. Призивите за това се чуха около час след като тя бе избрана с голямо мнозинство за омбудсман. Така с вота на голяма част от депутатите тя измести Константин Пенчев от поста, за който той бе номиниран от Реформаторския блок.

Още по темата

Във Facebook  бе създадена и група, която организира протест срещу решението на парламента да избере доскорошната червена депутатка за национален защитник. Около два часа преди насрочения час за публичното недоволство 2 800 души бяха обявили, че ще отидат пред парламента.

"Онези, които протестирахме на #ДАНСwithme, "Гражданите срещу МАФИЯТА" помним добре недоказаните обвинения на Манолова, че сме били платени, постоянните лъжи по наш адрес по всякакви медии. Помним презрителното й отношение към гражданите и постоянните опити да "опитоми" гражданското недоволство чрез подмяна на неговите представители", пишат организаторите на протеста.

Те допълват и че е абсурд, че ГЕРБ са подкрепили социалистката, която била "главно действащо лице в аферата Костинброд".

Междувременно шефът на групата на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи от профила си във Facebook, че не е гласувал за Манолова и дори постна снимка на бюлетината си и отбелязания в нея вот.

"Ужас!! 82 гласа за Пенчев, 129 за Маяма Галева. ГЕРБ + РБ имат 107 депутата заедно", е публикувано на страницата на протеста.

Там се припомня и изказване на Менда Стоянова от ГЕРБ, която обяснява, че Манолова провеждала собствена агитация сред депутатите и най-вече сред мъжката част от тях.

Публикуван е и виц:

"Мая Манолова станала обмудсман и я питали:
- Г-жо Манолова, притеснявате ли се от отговорността, която носи тоя пост?
Тя отговорила:
- Не, от днес гражданите трябва да се притесняват".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


320
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
195
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мултипринт е отпечатало плакати за протеста.
194
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, ГЕРБ ли избраха Мая? Кой и с какво ги принуди да го направят?
193
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
колко народ е слънчасъл
192
2
 
1
 
! Отговори
бг преди 8 години
До */*? Изказах личното си мнение,а на какво се правя си е моя работа! Само моля да не ме определяш и да не ми говориш в м.р.! Това си е мое мнение не те ангажирам с него,а повярвай ми за голяма част от хората има с какво да са раздразнени на Манолова и не само!
191
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стара снимка ,стара ,отпреди !Про-тест-ни *** ! А за БОСТАН не реват. Оня ден пиха кафе с Местан . Лицемери !
190
1
 
6
 
! Отговори
*/* преди 8 години
До бгСамо много моля да не се правиш на луд и да ми завираш в лицето "аферата" Костинброд.И за децата беше ясно с тия опаковани палети "за унищожаване" за какво иде реч.Що са касае до "независимата"прокуратура която свали обвиненията поради "липсата" на улики,то да ти кажа ако не знаеш,че днеска пак поради липсата на улики беше опрвдан Таки.Преди това осъденият в Германия Людмил Стойков пак тука беше оправдан пак поради липсата на улики.Така ,че не ми говори за Костинброд.Дано да отговорих.
189
1
 
16
 
! Отговори
Kit Chelin преди 8 години
Ей българина много "умен и красив". Само за заем от 1 млр.лв. блокираха парламента и надуваха свирките срещу правителството на Орешарски. За заем от 16 млр. няма и един да протестира. Всички реформи, които обеща правителството в здравеопазването, образованието, съда зациклика, но никой не протестира. Др. Борисов прави издънка след издънка с глупавите си коментари и свойски назначения, но пак няма реакцията на т. н. гражданско общество. Как да не сте платени? Кого лъжете? Протест, но срещу вас.
188
4
 
5
 
! Отговори
бг преди 8 години
До */*Защото за мен лично наглостта и ,манипулациите на Маналова дразнят изключително,пещенето и терцата,която вдигна за аферата "Костинброд"-лично мнение.Нещата изглежда нагласени и хората са възмутени от наглите договорки.Дано да отговорих
187
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЕРБ е най-голямата мафиотска организация в България.
186
4
 
22
 
! Отговори
*/* преди 8 години
Мене ако ме питат ..майната и на Мая Манолова,не ме интересува тъпата и длъжност от която НИЩО НЕ ЗАВИСИ.Защо не протестирате срещу грабежа от американските електроцентрали или веи-тата от доклада на комисията.ЗАЩО БЕ РОБИ?,ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАТЕ СРЕЩУ НЕЩАСТНИКА ИВАН ИВАНОВ ОТ "НЕПАРТИИНАТА" КЕВР?ЗАЩО?ИЛИ ЗА ТАМ НЯМА ПАРИ.
185
1
 
3
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 8 години
До Петолъчка в сърцетоТи си учудващо тъпо същество.Сигурен съм че ти нямаш дори място за мозък.
184
6
 
24
 
! Отговори
Брейййй ЛУМПЕНИ преди 8 години
"Ей, това е направо е невероятно, гласуваха си огромен заем - няма проблеми, назначиха същите в БНБ - няма проблеми, орязаха съдебната реформа - всичко е наред, не позволиха да се проведе референдум по важни въпроси - всичко е прекрасно и накрая Мая Манолова им е виновна за всичко. Е, ако не са платени, какви са???"
183
13
 
12
 
! Отговори
www преди 8 години
ВСЕ ЕДНО ДА НАЗНАЧИШ ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ ЗА ШЕФ НА ДАНС...
182
8
 
20
 
! Отговори
Браво Мая преди 8 години
Добре че беше Мая за да видим ИСТИНАТА ЗА ИЗБОРНИТЕ ПОБЕДИ НА ТИКВИТЕ!!!!!
181
6
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
МАЯ БЕШЕ ПРАВА!!!! БЮЛЕТИНИТЕ ОТ КОСТИНБРОД БЯХА НАПЕЧАТАНИ ЗА ДА СЕ ФАЛШИФИЦИРАТ ИЗБОРИТЕ ОТ ПАРТИЯ ГЕРБ !!!БЬЛГАРИЯ Е УБЕДЕНА В ТОВА
180
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Протестърите нарушават ЗДП. Защо никой не ги санкционира, или всеки със вувузел може да ходи по средата на улицата и да спира движението.
179
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-добре протестъри за Мая отколкото протести за тока
178
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега последно - 50 или 75,моля за коректна информация от очевидци
177
20
 
9
 
! Отговори
Пълни глупости! преди 8 години
ПРОСТО ИЗЧИСТИХА ПАРЛАМЕТА ---ОТ ГНИЛИТЕ "КЪСТЕНДИЛСКИ СЛИВИ"...ЛЕКО И ЕЛЕГАНТНО!/..ГЕРБ--си знаят работата.../Б.Б Е ВЕЛИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
176
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо нямаше протести, когато Министъра на Отбраната излъга,че американските танкове са тук поради споразумение с НАТО.Тази информация бе опровергана лично от председателя на НАТО.