Миков за миналото: Не ни е срам, а сме горди!

Соцлидерът се ядоса на колаж на паметника на Бузлуджа
11 авг 2015 19:27,
98
Миков за миналото: Не ни е срам, а сме горди!
Снимка: архив Булфото

БСП не се срамува от историята на България, а е горда от всичко постигнато от предишните поколения. Това обяви лидерът на БСП Михаил Миков в нов пост в профила си в социалната мрежа.

В него Миков влезе в задочен сблъсък с едно от лицата на "Протестна мрежа" Асен Генов заради публикуван от него колаж, който осмива паметника на Бузлуджа – представя го като тоалетна чиния.

Още по темата

Миков припомни и поругаването на паметника на антифашистката съпротива пред централата на БСП, който беше боядисан с блажна боя. Лидерът на БСП не пропусна и че съдът оправдава извършителя с аргумента, че щетите върху паметника били отстраними, затова и деянието не било толкова укоримо.

"Паметниците носят поуката на историята на българския народ. Народ без история не е народ. Обругаването на собствената ни история не е патриотично. То или обслужва чужди интереси, или пък е проява на ниско самочувствие и комплекси", пише още Миков.

Според него, ако боята се отстранява лесно, както е констатирал съдът, "то натрапчивите опити за споделяне и насаждане на нечие ниско самочувствие или комплекси върху цял народ не се отстранява толкова лесно".

Лидерът на БСП завършва с това, че социалистите не се срамуват от историята и дори се гордеят с миналото.

"Ние в БСП не се срамуваме, че сме българи, не се срамуваме от историята на България и се гордеем с всичко постигнато от поколенията преди нас. Всеки, който си мисли, че може да заличи спомена от това, като боядисва по тъмно, дълбоко греши", категоричен е Михаил Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
20
 
41
 
! Отговори
нн преди 8 години
Я, по-спокойно. Построеното при соца, сега не може само да се боядиса, а камо ли да се построй. Държавата е най-големия инвеститор и тя го доказа. Сега чакаме инвеститори. Глупости. Кой инвестира в шепа народ на една човешка длан? *** пример, долекопроводите. 25 години нито един не е построен, дори и построените не е поддържат както трябва. Уважение трябва , уважение.
28
18
 
33
 
! Отговори
Баш комОниЗ преди 8 години
Само където БСП не е лява партия! Трябва да е някоя друга! БСП изпълняват послушно каквото им кажат международните ционистки мафиоти. Като тях са още Партия на комунистите в България, Съюз на комунистите в България, Че Гаргара и БКП, които са част от ционисткия сговор Лява България!
27
16
 
39
 
! Отговори
Баш комОниЗ преди 8 години
Резултат от референдума- 75% комунизъм!
26
10
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък - не! с удоволствие бих искал референдум по темата, за да се види колко много българи искат комунизъм.
25
12
 
41
 
! Отговори
някой преди 8 години
Не го е срам ама хич ли? А трябва. Все едно Ангела Меркел да присъства на сбирка на бивши членове на NSDAP и на ветерани от SS и да припява песничката на Хорст Весел и да твърди че не я е срам...
24
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хич не си и помисляй, че понеже тук плюем БСП значи, че харесваме ГЕРБ. Всичките им лидери още си пазят членските книжки, начело с баш шефа им.
23
15
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А МЕН МЕ Е СРАМ ОТ ВСИЧКИ КОИТО СЛЕД 89 ГОДИНА СТЕ НА ВЛАСТ. ЗАТОВА ПРЕЗ 91 ГОДИНА СИ КАЧИХ СЕМЕЙСТВОТО НА ПЪРВИЯТ САМОЛЕТ И ИЗЧЕЗНАХ ДА НЕ ГЛЕДАМ МУТРИ ТИКВИ ЧУКОНДУРИ И ТАКИВА КАТО ТЕБ ГОЛОГЛАВИ ЦИРКАЖИИ. А ТЕЗИ КОИТО СА ОСТАНАЛИ ДА ВИ СЛУГУВАТ И ДА ВИ ГЛАСУВАТ СА МНОООГО УМНИЧКИ. КОЕФИЦИЕНТА ИМ Е 160 НА МИНУС.
22
16
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BSP--STRAG NA MIRA I SPOKOISTVIETO NA NARODA.
21
14
 
47
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Таварисшч Микав:- Ние не обичаме пътища, магистрали и комуникации и асфалт не ядем... - ние си падаме по партизански, кози пътеки....- Ние в ръкопашен бой не влизаме... - само стреляме с парабелума, хвърляме две ръчни гранати и бързо се крием в землянката...- Ние стреляме от упор в тила - "в името на народа"- Ние нямаме бог... - Партията и Вождът ни стигат...- Ние получаваме оргазъм, когато чуем тракащите железа на Красная плосшчад...
20
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА АМА НЕ
19
13
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повод за гордост няма. И това Миков го знае прекрасно. Ако имахте повече смирение, ако веднъж си бяхте признали поне едно от престъпленията на комунизма може би щяхте да се харесате повече на хората. И като сте толкова горди защо сменихте името си?И какъв е тоя плач по партизани и ятаци? Защо поне веднъж не кажете колко българи минаха през комунистическите концлагери? Как тормозехте семействата им и не разрешавахте на децата им да учат. Ако това е повод за гордост, гордейте се.
18
14
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има си хас да се срамувате. Партия, извършваща терористични атаки, съзадала Народен съд, концлагери и организирала разграбването на България след 1989 няма как да има срам от нещо.
17
16
 
52
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
- Гордея се с вожда и учителя на българския народ - руския агент Гошо Тарабата- Гордея се с Тато- Гордея се с наште славни кредитни милионери- Гордея се с нашите дрОгарЕ - получили куфарчета с долари- Гордеем се с агента от КГБ и ДС . Гоцю Първанов- Гордея се с всички наши агенти и доносници
16
15
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БАх тая история дето символизират всички тия комунистически паметници - трябва да се гордеем, че сте избили интелигенцията на България и след почти 100 години нямаме истински елит, а само "бизнесмени", които са "наследили" държавните предприятия и ги източиха?Или трябва да се гордеем, че сме строили на държавен кредит, който връщахме с лихвите, за да оправдаем безсмислените заводи произвеждащи продукция, която или държавата купува или СССР и при конкуренция на пазара умира?Да ви имам гордоста
15
16
 
40
 
! Отговори
ppp преди 8 години
До червените описващи събития преди 45-а година.Тия партизани са водили въоръжена съпротива срещу правителството да ги галят с перце ли?
14
15
 
51
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Таварисшч Микав:- Гордея се, че по заръка на Масква удавихме в кръв българския народ през 23 год.- Гордея се, че това послужи за повод за унищожението на българския елит- Гордея се с атентата на църквата "Св. Неделя"- Гордея се с партизанското движение, когато се занимавахме с атентати, диверсии и саботажи на законното правителство и хапвахме мандраджийски кашкавал- Гордея се с нашите славни екзекутивни тройки - избили за втори път елита на държавата- Гордея се с Белене, Скравена...
13
13
 
39
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
До АнонименТрезвен само по себе си не е валидно за другаря М. Зависи от разгрявката.
12
14
 
46
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Миков е прав... - не трябва да се срамува от историята на България... - трябва да се срамува само от историята на БКП...
11
13
 
45
 
! Отговори
Песимист от Разград преди 8 години
Абе у наше село имаше един лаФ-бит и е--н никога не си признават.Вие г-н Миков от кои сте.Целокупния Български народ знаеНо е хубаво и да се оглеждате от време на време в историята и да не се гордеете с атентата в църквата Св.Неделя,за народния съд.По време на соца има много положителни неща-не го отричам.Но за сегашните глупости,които вършите и Господ няма да Ви прости..
10
14
 
43
 
! Отговори
20 декември 1943 преди 8 години
На 20 декември 1943 г. по заповед на подпоручик Константин Йорданов войници разстрелват на шосето край село Ястребино (западно от Омуртаг) 18 души, включително двама старци и шест деца от 7 до 12 г. Децата са Надежда на 12 г., Иван на 9 г., Стойне на 7г., близначките Ценка и Цветанка по на 13 г. и Димитринка на 11 години.