Миков за миналото: Не ни е срам, а сме горди!

Соцлидерът се ядоса на колаж на паметника на Бузлуджа
11 авг 2015 19:27,
98
Миков за миналото: Не ни е срам, а сме горди!
Снимка: архив Булфото

БСП не се срамува от историята на България, а е горда от всичко постигнато от предишните поколения. Това обяви лидерът на БСП Михаил Миков в нов пост в профила си в социалната мрежа.

В него Миков влезе в задочен сблъсък с едно от лицата на "Протестна мрежа" Асен Генов заради публикуван от него колаж, който осмива паметника на Бузлуджа – представя го като тоалетна чиния.

Още по темата

Миков припомни и поругаването на паметника на антифашистката съпротива пред централата на БСП, който беше боядисан с блажна боя. Лидерът на БСП не пропусна и че съдът оправдава извършителя с аргумента, че щетите върху паметника били отстраними, затова и деянието не било толкова укоримо.

"Паметниците носят поуката на историята на българския народ. Народ без история не е народ. Обругаването на собствената ни история не е патриотично. То или обслужва чужди интереси, или пък е проява на ниско самочувствие и комплекси", пише още Миков.

Според него, ако боята се отстранява лесно, както е констатирал съдът, "то натрапчивите опити за споделяне и насаждане на нечие ниско самочувствие или комплекси върху цял народ не се отстранява толкова лесно".

Лидерът на БСП завършва с това, че социалистите не се срамуват от историята и дори се гордеят с миналото.

"Ние в БСП не се срамуваме, че сме българи, не се срамуваме от историята на България и се гордеем с всичко постигнато от поколенията преди нас. Всеки, който си мисли, че може да заличи спомена от това, като боядисва по тъмно, дълбоко греши", категоричен е Михаил Миков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
17
 
45
 
! Отговори
Белене преди 8 години
Трябва отново да отворят Белене и да изпратят там Асен Генов.
8
16
 
42
 
! Отговори
50 000 лева преди 8 години
За една отрязана партизанска глава фашистката власт до 09.09.1944 е плащала по 50 000 лева. Още през 1942 година българското правителство обявило награда за главата на партизанин, възлизаща на 50 000 лева, за обикновен партизанин. Ако главите принадлежали на партизански командир, политкомисар от бригада, голям партизански отряд, сумата за такава глава можела да достигне и 100 000 лева.
7
12
 
45
 
! Отговори
съюзници преди 8 години
Интересно защо кришнарят Асен Генов го е шубе да боядисва нощно време и паметника на американските летци, бомбардирали София! Все пак американците бяха съюзници на Червената армия!
6
15
 
44
 
! Отговори
защо? преди 8 години
Защо кришнарят Асен Генов ходи само нощно време да кощунства по паметниците? Защо не ходи да се гаври с тях и да ги боядисва по сред бял ден? Защото е един подъл страхливец!
5
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...натрапчивите опити за споделяне и насаждане на нечие ниско самочувствие или комплекси върху цял народ не се отстранява толкова лесно..."Така е. 45 години натрапчиви опити и сега още 25 не можем да ги отстраним. Айляк да си, и ти, и поуките, дето не са точно каквито си мислиш...
4
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баси наглеца. В биографията ви има само престъпления. Тодор Живков няма нищо общо с вас,ако се опитвате да лъжете пак старците,които въздишат по Соца. Ако беше жив да се е отрекъл от вас 100 пъти.
3
12
 
48
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Чудя се другаря Миков социалист ли е или комунист и не е лошо да намали патоса защото наред с успехите по времето на бай Тошо има и от какво да се срамуват.
2
10
 
54
 
! Отговори
dn13 преди 8 години
Вярно. И се питам тогава защо си смениха името навремето, а не си останаха БКП.
1
23
 
60
 
! Отговори
Българофил преди 8 години
Каманистическите национални изменници много обичат да говорят за "обслужване на чужди интереси". Бързо забравиха от къде дойдоха гореспоменатите паметници на руското иго, донесено ни от техните бащи и дядовци.Наглостта на комунистическия *** не познава никакви граници. Тези *** които харизаха държавата ни на една пропита *** азиатска *** ни поучават сега за обслужването на чужди интереси. Не че очакваме някакво самосъзнание или морал от тези индивиди, но все пак нямат ли умаряне?