Официално: Започва изграждането на щаба на НАТО

На церемонията у нас ще е зам.-генерален секретар на Алианса
81
Официално: Започва изграждането на щаба на НАТО
Военни учения. Снимка: архив, Ройтерс

Започва изграждането на щаба на НАТО у нас. Активацията на Щабен елемент за интегриране на силите на НАТО в България ще бъде обявена с официална церемония утре в Министерството на отбраната.

Още по темата

На церемонията ще присъстват президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Росен Плевнелиев и заместник-помощник генералният секретар на НАТО Джеймс Апатурай, съобщиха от МО.

Решението за създаването на щабни елементи за интегриране на силите на НАТО (NATO Force Integration Unit – NFIUs) в страните-членки на Алианса, с приоритет България, Румъния, Полша, Литва, Латвия и Естония, беше взето на Срещата на върха на НАТО в Уелс през септември 2014 г.

Създаването на щабните елементи е част от общата адаптация на структурата на силите на НАТО и на командната система и е най-голямата промяна в организацията след края на Студената война.

Активирането на Щабния елемент е юридически акт, с който се стартира процедура по изграждане, окомплектоване, оборудване и достигане на пълни способности.

Междувременно от партия „Атака“ обявиха, че ще протестират утре срещу откриването на щаб на НАТО в София на бул. "Тотлебен" 34 (сградата на МО-2 срещу Пирогов).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: НАТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки навършил 18 години стоящ мирно и кротко, виждайки че ни водят към една безмислена и неморална война с Русия, не може да се сърди на политиците ни, а на себе си. Какво общество сме?Май си заслужаваме овчата съдбаА най -лошото е че има и *** да се радват на идващите бомби, сякаш те са безсмъртни...
19
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"НАТО бави, но не забравя. Танковете щр станат 50 до края на годината, ще дойдат и пето поколение изтребители."Затова пък аз няма да съм тука.
18
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На НАТО идеята му не е да печели войни, а да ги правии да ги протака.
17
2
 
10
 
! Отговори
коментарите преди 8 години
Прочетох коментар 22 и си помисли - "Олеле майко ", после погледнах че било от "ГУРБЕТЧИЯ"-та и си казах - "Ааа, ясно" ...
16
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито на нежните другарите евроатлантици до софия. Вече сте мишена, спете спокойно.
15
3
 
19
 
! Отговори
в преди 8 години
ЗА КАКВО НИ Е ЩАБ. НАС И БЕЗТОВА НИ КОМАНДВАТ ДИСТАНЦИОННО. ЛОШОТО Е ТОВА ИМА КОИ ДА ГО ПРИЕМА
14
5
 
10
 
! Отговори
До 25 преди 8 години
Само дето тези - "великите", в Авганистан, като им свалят смотаните брички, от коит осе опияняваш, викат руснаците да ги спасяват.Въртолета, който "го нямат руснаците" руския въртолет го отнася без проблеми.Твоите убавци от НАТО могат само да гледат от далече и да завиждат, защото нямат подобна машина и не могат да си направят.Има снимки в Интернет. Първо се образовай, после споделяй тук изблиците си.
13
5
 
24
 
! Отговори
аз преди 8 години
В НАТО членуват отявлени "патриоти" като Паси-то, Плевньо и техните подгласници.ВЪН НАТО от България! Това е първа стъпка към нашето запазване като нация и държава. НАТО ВЪН!
12
21
 
4
 
! Отговори
бас държа преди 8 години
А на бас ,че руснака няма такива хеликоптери като този на снимката ! НАТО са велики !
11
33
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 8 години
РУСКИТЕ АЛКОХОЛИЦИ РАЗЧИТАТ НА БРОЙКАТА ,ЗАТОВА ПРАВЯТ УЧЕНИЯ С НАД 50 000 ВОЙНИЦИ ! А НАТО РАЗЧИТА НА КОПЧЕТО ,ЗАТОВА ПРАВИ УЧЕНИЯ С НЯКОЛКО СТОТИН ВОЙНИЦИ ,КОИТО ПРИ НАТИСКАНЕ НА ЕДНО КОПЧЕ МОГАТ ДА РАЗРУШАТ ЦЕЛИ ГРАДОВЕ ! А РУСИЯ СЕ САМОУСПОКОЯВА ,ЧЕ ИМАЛА ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ ,НО БЕДНА ИМ Е ФАНТАЗИЯТА НА РУСНАЦИТЕ ,ЧЕ ОЩЕ ДОКАТО ИЗСТРЕЛЯТ ЯДРЕНИТЕ РАКЕТИ ,ТЕ ЩЕ БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ ОЩЕ В РУСКОТО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО ОТ МОЩНИТЕ ЛАЗЕРНИ ОРЪЖИЯ НА НАТО ! ВСИЧКО В НАТО Е КАЧЕСТВЕНО ,А В РУСИЯ Е *** !
10
19
 
6
 
! Отговори
В ЮТУБ КЛИП преди 8 години
ТАНК АРМАТА ! КАЧЕН ОТ gurbet4ia .СПОДЕЛЕТЕ КЛИПА ВЪВ ФЕЙСБУК С ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ ,НЕКА И ТЕ ВИДЯТ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА , ДЕТО СЕ КАЗВА "ПОСЛЕДНА ДУМА НА РУСКАТА ВОЕННА МОЩ И ВОЕННА ТЕХНИКА " ! ВИЖТЕ КАК ТАНК АРМАТА ГО ТЕГЛЯТ С ДЕБЕЛИ ВЪЖЕТА ,А ТОЙ ГОРКИЯТ НЕ ПОМРЪДВА ! ТЕ ГО ДЪРПАТ ,ТОЙ НЕ МЪРДА ,НЕЩО КАТО ДЯДО ВАДИ РЯПА !
9
25
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИ ЙОВО преди 8 години
ПУТИН ТРЯБВА ДА ПРАТИ И ОНЕЗИ ТАНКОВЕ ДЕТО БЛОКИРАТ И СПИРАТ ДА СЕ ДВИЖАН ДОРИ НА ПРАВ ТЕРЕН ! КАК СЕ КАЗВАХА НЕ СЕ СЕЩАМ ,МАЙ АРМАТА СЕ КАЗВАХА ?! ААА ,ДА В ЮТУБ ИМА ЕДИН СМЕШЕ КЛИП ОКОЛО 30 СЕКУНДИ ,КАЗВА СЕ - ТАНК АРМАТА ! КЛИПЪТ Е КАЧЕН ОТ НЯКАКЪВ СИ - gurbet4ia
8
23
 
9
 
! Отговори
слави преди 8 години
Тези от Атака що не си вземат руските знамена ,да си вдигнат чукалата и право в Русия ДА СИ ГИ РАЗВЯВАТ там. Тук ,ако не знаят е България и място за национални предатели няма
7
17
 
9
 
! Отговори
kokspa преди 8 години
Въпреки лаят на *** това трябваше да се случи.Ние сме член на НАТО .Когато съветски инструктори се разхождаха преди 25-30 години из БГ се приемаще за нормално.
6
16
 
6
 
! Отговори
112233 преди 8 години
Ревете ***
5
11
 
5
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИ ФИЛОСОФ преди 8 години
Междувременно от партия Атака обявиха, че ще протестират утре срещу откриването на щаб на НАТО в София на бул. "Тотлебен" 34 (сградата на МО-2 срещу Пирогов).ОТ АТАКА ИСКАТ В БЪЛГАРИЯ ДА ИМА РУСКИ БАЗИ ! САМО АТАКА ЩЕ ВИ "ОПРАВИ" ! ЗАТОВА НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ,ОТ ТУК ОТ ГЕРМАНИЯ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА АТАКА ПОНЕЖЕ " МНОГО ВИ ОБИЧАМ ВАС БЪЛГАРИТЕ И ВИ МИСЛЯ САМО ДОБРОТО "! САМО АТАКА ЩЕ ВИ РАЗКАЖЕ ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА И АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА АТАКА ! ПОЗДРАВИ ОТ ГЕРМАНИЯ !
4
10
 
27
 
! Отговори
Партриот преди 8 години
Вън натовският окупатор!
3
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато го откриете НАТО ще се е разпаднал.
2
3
 
2
 
! Отговори
makedon преди 8 години
Opaaaaaa, eto kaj da e Bugarija vo vojna protiv Rusija i toa po tret pat.
1
11
 
35
 
! Отговори
*** преди 8 години
Ще има ли пречупен кръст като лого пред базата ?