Борисов със зов за толерантност към бежанците

Премиерът: След десетилетия това ще ни се върне и то с благодарност
Обновена: 13 сеп 2015 17:10 | 13 сеп 2015 15:07, Красимир Ангелов
236
Борисов със зов за толерантност към бежанците
Снимка: БТА

В предишния мандат ми се случи най-тежката финансова и икономическа криза. Сега ни се случи едно от големите преселения на народите. Стотици хиляди хора - жени, мъже, деца, бягат от ятаган. Това заяви министър-председателят на България и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидатите за кметове на партията в "Арена Армеец".

Още по темата
“Стотици хиляди българи също са бягали. На никой не му е приятно да му се развали комфортът, но нас са ни приемали тогава. Виждате реакцията срещу тези хора. Една по една цивилизованите държави смениха политиката и отношението си", посочи Борисов, цитиран от “Фокус”.

По думите му българите сме доказали своята толерантност, като посочи за пример спасяването на българските евреи. “Нека не се поддаваме на национализма и патриотизма, и то криво разбран, нека бъдем по-хуманни. Няколко поколения сирийци, иракчани, кюрди, турци живеят в България”, призова премиерът.

Той бе категоричен, че България се справя добре в сложната ситуация и пази добре границата си от трафиканти и нелегални емигранти. “Имаме пунктове, където те могат да минат, да се регистрират и съответно да си пазим националната сигурност. Нека позицията на ГЕРБ бъде позиция на толерантност, на помощ и в следващите десетилетия това ще ни се върне и то с благодарност”, подчерта той.

Премиерът посочи в своето слово пред кандидатите на ГЕРБ, че на България й трябват кадърни, честни и дейни кметове. “Там, където има по-кадърен кандидат за кмет от ГЕРБ, му пожелавам успех”, посочи Борисов. Според него единственият сериозен опонент за неговата партия в тези избори ще бъде ДПС.

“В тях етническият модел съществува. Те бягат от него, не го показват, но винаги може и с външна подкрепа този модел да се задейства”, заяви Борисов и допълни: „Ние, като отговорна партия, винаги ще имаме едно на ум етническата толерантност и докъде може да се стигне!”

Министър-председателят посочи, че в ГЕРБ са готови да отидат на избори във всеки един момент, "но няма да съм аз човекът, който ще ги предизвика".

"Моля да водите толерантна кампания, да не се нападате, а повече показвайте идеите си. Оттук насетне предстои приемане на бюджет - между двата избора. Доста реформи, които трябва да завърша. Всички, които водим тази битка, трябва да знаем, че парламентът в София трябва да успее да си приеме законите, бюджета и да продължи напред", заяви Борисов, който пожела успех и на РБ.

"Няма как да не се похваля и с това, което направихме в сферата с борбата с корупцията и контрабандата. На сайта на МФ се вижда колко пара е отивала в предишната година в различни места от бюджета. Благодарение на МВР, ДАНС, прокурорите сме събрали с над 2 млрд. лева повече пари. Това ни даде възможност стотици милиони да кофинансираме в европейски проекти”, обяви премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А те така хуманно и толерантно ще ни го забият, че нищо няма да остане от нас.
70
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българските политици са нищо повече от едни марионетки на глобалистите и лявата перверзия която сабутира демокрацията и западната цивилизация, включително и България. Криминални парцали като Миглена Кунева и други марионетки са олицетворение на глобалистите, анти българки интерес и платена перверзия. Бутак към крах и саботаж, и КОНФЛИКТ.
69
1
 
8
 
! Отговори
Поет преди 8 години
Моля,не ми трийте стихотворението!Защото точно това е тъжната действителност.
68
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Баге Бойко, де така? На джамия, Мустафа!
67
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До: "България е едно от местата където ще бъде големия сблъсък между големите..."Вместо да злорадстваш и да виждаш "български бежанци които не се приемат" Реките от кръв ще текат в следствие на радикалните муджахадини които се допускат в Европа...затова не ги искаме!!!!!!!
66
0
 
23
 
! Отговори
ККК преди 8 години
За пореден път питам ...С какво се друса този човек ? Какви ги говори за бога ? "Напълни държавата с джихадисти, мюсюлмани и всякакви други ....и един ден ще ти се отблагодарят!" ? Е как го тълкувате това ? Пусни вълка в кошарата си , той един ден ще ти се отблагодари !
65
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
500г сме били под робство на исляма.Отървали сме се на косъм.Я вижте как драпат кюрдите за своя държава!Сега ново ни готвят.Внуците ни ще ни проклинат разбяга ли се по света.
64
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко изперка тотално да подгъзува на Меркел. Такава *** е станал, че не е за вярване. Бягали са дедите ни, но са бягали от ислямизма в християнски държави. Нека богатите арабски държави да ги приемат, но те не *** и един от тях. Защо? Да не позволим на предателите от ГЕРБ да ислямизират Родината ни и после да избягат в САЩ, когато след 10 години имигрантите ни отвърват за благодарност с Джихат. Плаши с избори, защото знае, че пак ще ги купи и фалшифицира.Долу Боко и неговата банда продажници, предатели и изменници.
63
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Благодарност?! От кой бе, от Ислямска държава, нали?
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
strah me e da si pomislq kak shte ni se varne...
61
0
 
30
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
След десетилетия ще ни се върне нали ? Знам аз знам че Бойко е прав ....след десетилетия вместо "българина" да се топи ..ще стане поне 30 милиона ....ще има тен на кожата по рождение и ще говори на друг език ....ще ходят жени с фереджета и църкви няма да има дори !Бойо Бойо ...ти не си виновен ...виновни са тези дето гласуват за тебе !
60
0
 
30
 
! Отговори
тато преди 8 години
Като ги гледам тия другари по- горе, си спомням ЦК на БКП! Същата мила картинка.
59
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изселиха българите от България чрез корупция, икономически крах, пренебрегване престъпността, още много А сега иска толерантност към марсянците и муджахадини от сирия и афганистан?! Тия политици са нелигитимни и криминални лица които деистват срещу народа си! Това не е демокрация това не е цивилизация!
58
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дреме му на Борисов, той на мястото на обикновения гражданин не може да се постави... Има си охрана, дъщеря му е в САЩ и нея няма да я мисли как се прибира вечер. Оная пък, която съсипва цяла Европа, овцата Меркел въобще няма деца.
57
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко е началото,Бойко е края!!!
56
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко е нашия мил водач,Бойко е нашето Слънце,Бойко е нашия Господ.
55
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има един Бог и името му бе Бойко!!
54
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една държава, един народ, един Бойко!!!!!!!!!!!!!
53
1
 
30
 
! Отговори
ЕНП преди 8 години
Гласувайте за ГЕРБ, за да можем да ви изпратим максимално повече бежанци! Ако не гласувате за Борисов, то ние по служебен път ще го назначим с готови бюлетини.
52
1
 
37
 
! Отговори
78139 преди 8 години
господин премиер защо с вашта политика изгонихте от България два милиона българи къде ви е толерантноста към тях вие сте един голям двуличник вас ви интерисуват са мо личните облаги изобщо не ви пукас за бг народа