Борисов със зов за толерантност към бежанците

Премиерът: След десетилетия това ще ни се върне и то с благодарност
Обновена: 13 сеп 2015 17:10 | 13 сеп 2015 15:07, Красимир Ангелов
236
Борисов със зов за толерантност към бежанците
Снимка: БТА

В предишния мандат ми се случи най-тежката финансова и икономическа криза. Сега ни се случи едно от големите преселения на народите. Стотици хиляди хора - жени, мъже, деца, бягат от ятаган. Това заяви министър-председателят на България и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидатите за кметове на партията в "Арена Армеец".

Още по темата
“Стотици хиляди българи също са бягали. На никой не му е приятно да му се развали комфортът, но нас са ни приемали тогава. Виждате реакцията срещу тези хора. Една по една цивилизованите държави смениха политиката и отношението си", посочи Борисов, цитиран от “Фокус”.

По думите му българите сме доказали своята толерантност, като посочи за пример спасяването на българските евреи. “Нека не се поддаваме на национализма и патриотизма, и то криво разбран, нека бъдем по-хуманни. Няколко поколения сирийци, иракчани, кюрди, турци живеят в България”, призова премиерът.

Той бе категоричен, че България се справя добре в сложната ситуация и пази добре границата си от трафиканти и нелегални емигранти. “Имаме пунктове, където те могат да минат, да се регистрират и съответно да си пазим националната сигурност. Нека позицията на ГЕРБ бъде позиция на толерантност, на помощ и в следващите десетилетия това ще ни се върне и то с благодарност”, подчерта той.

Премиерът посочи в своето слово пред кандидатите на ГЕРБ, че на България й трябват кадърни, честни и дейни кметове. “Там, където има по-кадърен кандидат за кмет от ГЕРБ, му пожелавам успех”, посочи Борисов. Според него единственият сериозен опонент за неговата партия в тези избори ще бъде ДПС.

“В тях етническият модел съществува. Те бягат от него, не го показват, но винаги може и с външна подкрепа този модел да се задейства”, заяви Борисов и допълни: „Ние, като отговорна партия, винаги ще имаме едно на ум етническата толерантност и докъде може да се стигне!”

Министър-председателят посочи, че в ГЕРБ са готови да отидат на избори във всеки един момент, "но няма да съм аз човекът, който ще ги предизвика".

"Моля да водите толерантна кампания, да не се нападате, а повече показвайте идеите си. Оттук насетне предстои приемане на бюджет - между двата избора. Доста реформи, които трябва да завърша. Всички, които водим тази битка, трябва да знаем, че парламентът в София трябва да успее да си приеме законите, бюджета и да продължи напред", заяви Борисов, който пожела успех и на РБ.

"Няма как да не се похваля и с това, което направихме в сферата с борбата с корупцията и контрабандата. На сайта на МФ се вижда колко пара е отивала в предишната година в различни места от бюджета. Благодарение на МВР, ДАНС, прокурорите сме събрали с над 2 млрд. лева повече пари. Това ни даде възможност стотици милиони да кофинансираме в европейски проекти”, обяви премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов със зов за толерантност към бежанцитеПЪЛНИ ИМ СА ДЖОБОВЕТЕ И СИ ПЛАЩАТ! СЕГА КОЙ ИМ ГИ НАПЪЛНИ? ВЪПРОС ЗА ***! КОЙТО ИМА ИНТЕРЕС ДА ДЕСТАБИЛИЗИРА ЕВРОПА, ЗА ДА ОСТАНЕ АСАД НА ВЛАСТ....
50
2
 
29
 
! Отговори
Изпатил преди 8 години
На снимката-гробокопачите на съвременна България които за паница леща ДНЕС продадоха бъдещето на децата и внуците ни.....проклет да си Мутро......
49
0
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
pla6taxa za miting v podkrepa na bejancite ama nikoi ne se xvana i sega vzexa da pravqt izqvleniq,mnogo gi natisnaxa ot Evropa,ama vijte kva pravqt ungarcite koito pomaga na bejancite zatvor pri naru6eniq na granicata ot bejanci zatvor,ni Evropa gi pla6i ni nikoi,ne kato na6iq podmazva4
48
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов говори с думите на, както ги нарича "големите началници". Като е толкова хуманен, да си ги вземе в Банкя! Нямаме държава нито политици. Крайно време е да го уволним, този американо-евреиски слуга!
47
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всичките на снимката едни убавци и загрижени за страната !
46
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боли го тиквеника, след 20-30 години ще е се е гътнал от старост (може и по-рано ако го гръмне някой) дъщеяря му е извън България няма и да се върне, може да предложи и 10 милиона да внесем от Конго, Сирия и Джибути !
45
4
 
24
 
! Отговори
ГЕРБер богaтaш преди 8 години
Aпелирaме дa се увaжaвaт чужденцитв,дa получaвaт помощи,дa им се предостaвят домове.Те сa бъдещето нa стрaнaтa,те ще бъдaт нaселението нa тaзи държaвa. A зa етническите Бългaри терминaлите нa летището ви очaквaт. Прaв ви път. Нямa дa ни липсвaте. ГЕРБ ПОБЕДA. ПAК ЩЕ ВИ СМAЖЕМ!
44
1
 
25
 
! Отговори
vvoo преди 8 години
***
43
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Банкянски кръгъл ***.
42
0
 
17
 
! Отговори
???????????????? преди 8 години
"Борисов със зов за толерантност към бежанците"Посред бял ден: Сириец бе убит в София
41
0
 
32
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Дали ще доживеем и български политик със зов за толерантност към Българите? Защо не се застъпят първо за тези, които им плащат заплатите т.е нас?
40
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко Тиквунев обаче не успя да избяга от ятагана - Доганя откак му го навря дълбоко у г**зерите още стои там и му напомня кой държи юздите. Таз чиfuтска утка Боко ще му се върне всичко тъпкано след време като му окачи народа въжето на врата...
39
3
 
12
 
! Отговори
As преди 8 години
След не повече от 20 години тук ще е ислямски халифат в добрия случай. Повечето от вас проосто ще бьдат заклани, други ще умрат в борбата в исляма, други ще избягат нанякьде
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ШАРО БАРОИма и БРЪМБАРИ :)
37
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако иска всеки би разбрал какво иска да каже и то е истина и правилно.За хората с нисък интелект и голяма злоба в душите ще кажа само че са жалки.
36
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След десетилетия България няма да я има ,ако следва политиката на такива бастуни ,камо ли нещо добро да ни се върне ...този хептен за улави ли ни взема не знам ..и за какви бежанци ми говори след като е очевидно че болшинството са икономически мигранти-до толкова ли смятат че на българина му е промит вече мозъка -та да не може да събере две и две и да различи истината от лъжата на един политик, който няма нито лице ,нито позиция да не говорим за национално достойнство !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
35
0
 
32
 
! Отговори
адвоката Недин преди 8 години
Толернти сме към братята РОМИ,Толерантни към турките,Толерантни към Мутрите,Толерантни към чалгата,Толерантни и към Бежанците.Ами ние с тая толерантност се превъврнахме във ходещи мъртавци а младите в бежанци бе Бойко,нащта я остави ами я си представи че младите решът да си вземат държавата какво ще стане със всички вас към които сме били толкова толерантни...
34
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АрнолдБойко какво общо има с политиката на ЕС - общото е, че Бойко е просто слуга и дори не го крие а си признава за началниците. За който и да гласуваш от останалите той ще провежда същата политика като ГЕРБ - политиката на господарите. Това е демокрацията - имаш избор - ГЕРБ, БСП, РБ... Както в САЩ избират между демократи и републиканци - така е най-демократично, демокрацията е най-висшето постижение на човечеството.
33
1
 
28
 
! Отговори
безработен преди 8 години
ЗА КАКВО СА НИ ТИЯ ТУКА? И БЕЗ ТОВА РАБОТА ЗА НАС НЯМА , А ВИЕ НИ ПОСОЧВАТЕ ТЕРМИНАЛИТЕ. СЕГА НИ СМЕШЕТЕ С АРАБИТЕ, ТАКА ПОЛИТИКАТА НА ИЗСЕЛВАНЕ ДА СТАНЕ ОТ ЯСНА ПО-ЯСНА! 3 МИЛИОНА БЪЛГАРИ СА ВПИСАНИ В ГРАФА "БЕЖАНЦИ".
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 49 от НеаСега пък като искаш да им помагаш пак ще те наругаят...