Борисов със зов за толерантност към бежанците

Премиерът: След десетилетия това ще ни се върне и то с благодарност
Обновена: 13 сеп 2015 17:10 | 13 сеп 2015 15:07, Красимир Ангелов
236
Борисов със зов за толерантност към бежанците
Снимка: БТА

В предишния мандат ми се случи най-тежката финансова и икономическа криза. Сега ни се случи едно от големите преселения на народите. Стотици хиляди хора - жени, мъже, деца, бягат от ятаган. Това заяви министър-председателят на България и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидатите за кметове на партията в "Арена Армеец".

Още по темата
“Стотици хиляди българи също са бягали. На никой не му е приятно да му се развали комфортът, но нас са ни приемали тогава. Виждате реакцията срещу тези хора. Една по една цивилизованите държави смениха политиката и отношението си", посочи Борисов, цитиран от “Фокус”.

По думите му българите сме доказали своята толерантност, като посочи за пример спасяването на българските евреи. “Нека не се поддаваме на национализма и патриотизма, и то криво разбран, нека бъдем по-хуманни. Няколко поколения сирийци, иракчани, кюрди, турци живеят в България”, призова премиерът.

Той бе категоричен, че България се справя добре в сложната ситуация и пази добре границата си от трафиканти и нелегални емигранти. “Имаме пунктове, където те могат да минат, да се регистрират и съответно да си пазим националната сигурност. Нека позицията на ГЕРБ бъде позиция на толерантност, на помощ и в следващите десетилетия това ще ни се върне и то с благодарност”, подчерта той.

Премиерът посочи в своето слово пред кандидатите на ГЕРБ, че на България й трябват кадърни, честни и дейни кметове. “Там, където има по-кадърен кандидат за кмет от ГЕРБ, му пожелавам успех”, посочи Борисов. Според него единственият сериозен опонент за неговата партия в тези избори ще бъде ДПС.

“В тях етническият модел съществува. Те бягат от него, не го показват, но винаги може и с външна подкрепа този модел да се задейства”, заяви Борисов и допълни: „Ние, като отговорна партия, винаги ще имаме едно на ум етническата толерантност и докъде може да се стигне!”

Министър-председателят посочи, че в ГЕРБ са готови да отидат на избори във всеки един момент, "но няма да съм аз човекът, който ще ги предизвика".

"Моля да водите толерантна кампания, да не се нападате, а повече показвайте идеите си. Оттук насетне предстои приемане на бюджет - между двата избора. Доста реформи, които трябва да завърша. Всички, които водим тази битка, трябва да знаем, че парламентът в София трябва да успее да си приеме законите, бюджета и да продължи напред", заяви Борисов, който пожела успех и на РБ.

"Няма как да не се похваля и с това, което направихме в сферата с борбата с корупцията и контрабандата. На сайта на МФ се вижда колко пара е отивала в предишната година в различни места от бюджета. Благодарение на МВР, ДАНС, прокурорите сме събрали с над 2 млрд. лева повече пари. Това ни даде възможност стотици милиони да кофинансираме в европейски проекти”, обяви премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОИ УМНИЦИ ГЛАСУВАХА ЗА ТОЗИ УМНИК БЕ? А БЕ МНОГО СТЕ УМНИЧКИ БЕ! ДА ВИ ИМАМ САМО ЕДНА ДЕСЕТА ОТ МОЗЪКА ЩЕ СТАНА ОВЧАРЧЕ. ТОЛЕРАСТИЯТА ДО НИКЪДЕ НЕ ВОДИ УМНИКО. ДНЕС ЗАПОЧНАХА ДА СЕ КОЛЯТ ПОМЕЖДУ СИ НАСРЕД ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ ВАШИТЕ БЕЖАНЦИ. НЯМА ДА МИНЕ МНОГО ВРЕМЕ И ЩЕ ЗАПОЧНАТ НАРЕД ДА КОЛЯТ. САМО ЧЕ ВИЕ СТЕ С БРОНИРАНИ ДЖИПЧЕТА И С ОХРАНА И НЕ ВИЖДАТЕ КАКВО СТАВА ДОЛУ У ДУПКАТА. НО И ВИЕ ЩЕ ВИДИТЕ. НЯМА ДА ЗАКЪСНЕЕ ВИДОВ ДЕН. ТОГАВА НЕ ОХРАНА НЕ ДЖИПЧЕТА АМИ И ГОСПОД НЯМА ДА МОЖЕ ДА ВИ СПАСИ.
90
0
 
28
 
! Отговори
НЕ ! преди 8 години
Утре ще бъде късно. Пред очите на неподготвена Европа Ислямът я превзема по мирен път отвътре. Тоя проблем може и трябва да се реши на място в Близкия Изток с непосредственото участие на богатите арабски държави !
89
1
 
31
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Тикво, Тикво.......... Матрялеее, виж си избора!
88
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко не Бъди наивен.Бе много голям този град Кобани, той излезе колкото Истамбул.Всички са от там!Абе много учени хора, то инжинери,доктори бол. Искат ние да се бием с ятагана, а те на соц. Помощи вЕвропа
87
2
 
32
 
! Отговори
О преди 8 години
ТОКУ ЩО СЪОБЩИХА ПО НЕМСКИТЕ НОВИНИ,ГЕРМАНИЯ ВЪВЕЖДА ГРАНИЧНИЯ КОНТРОЛ ЗАРАДИ ГОЛЕМИЯ НАПЛИВ НА БЕЖАНЦИ-МАНДАЛОТО ХЛОПНА -АРАБИ МРЪСНИ-ВЪРВЕТЕ НА МАЙНАТА СИ СЕГА!
86
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов не говори за това как тези хора да бъдат интегрирани гармонично в българското общество! Това е истински проблем, на който трябва да се търси решение!
85
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как ще откажем квотите като България се управлява от продажници назначени от чужди държави с помощта на стотици хиляди купени гласове и милион мъртви души в изборните списъци и фалшифицирани изборни резултати. Тези хора които управляват държавата против интереса на народа и служат на американските и турските интереси
84
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След Чехия, Полша, Унгария и Словакия, Румъния също е съобщила, че ще откаже задължителните квоти за бежанците, информация от Дарик от преди малко. А ние?! Защо не смеем да го направим?
83
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си гербаджия е тарикатско и доходно, но пък е много долно.Б-отборът на комунистите. Но България си го заслужава.
82
1
 
53
 
! Отговори
греда преди 8 години
Как беше Гласуваш за ГЕРБ получаваш РБ и Костов,е вече не е така като Гласуваш за Герб получаваш и мюсюлмани с бради без бради и жени с фереджета директно от Арабския свят,ай честито на печелившите идиоми...
81
0
 
33
 
! Отговори
държавните хрантутни преди 8 години
държавните хрантутници са членската маса на мутрите и те и техните семейства им докарват 24 % от всички с право на глас.
80
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МУТРА
79
1
 
54
 
! Отговори
ще си платите преди 8 години
Рано или по-късно ще си платите за всчко, което причинихте на българите!
78
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те бежанците не искат да остават в България бе, какво се пените, за какви се мислите - хе хе хе. Ще намерят начин да се изнесат на запад, мизерна държава като България не влиза в плановете им, успокойте се.
77
1
 
41
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 8 години
На тиквата му трябват още *** за да гласуват за него
76
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя какво иска да ни каже - "Прибирайте ги тук безразборно, че така ми наредиха от Американското посолство"?!?Като се намъкнат тука 5 млн бежанци - мюсулмански фанатици, България престава да съществува като културна и християнска държава.При това, този етнос се държи точно като малцинството, което и без това ни виси на шията като воденичен камък - не работи, плоди се масово, краде, върши престъпления и само иска, иска, иска...Тоя ни съветва да се самоубием ритуално, по команда от USA.
75
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Първо - вие не сте Европа, а задния двор на Европа, не се взимайте толкова насериозноВторо - бежанците изобщо нямат намерение да се заселват в мизерната ви държавичкаТрето - няма да има никакви реки от кръв, ако се стигне до ислямизация вие сте такива страхливци, че само като видите ония с ***, с големите ножове и брадите ще напълните гащите и сами ще сложите ***"ТИ ИМАШ ПСИХИЧНИ ПРОБЛЕМИ МОМЧЕ
74
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е очаквах че национализма е изградил негативни конотации, но не очаквах тово да се случи и с патриотизма. Мисля че Бойко може да спре да копира държанието на политици от други страни, и да предлага предложения как да се решат проблемите.
73
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наглата мутра е поредния защитник,на олигарси,комунисти, мафиоти и пр. ***. Вместо да говори,защо сме най бедни,защо емигрират българите от неговия раи,защо пенсионерите взимат по 80 евро пенсия,той говори глупости. Но пък той лично обеща на корумпираните политици и престъпници,че няма да допусне в България да бъдат съдени корумпирани политици КАКТО СТАВА В РУМЪНИЯ. Честито на избирателите на ГЕРБ.
72
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борисов да си вземе по един зет от бежанците от африканските , та да му се навъдят ***..