Бой по бежанците – само при самоотбрана

Сега 111 военни има на границата, до часове могат да станат 1000
20 сеп 2015 12:10,
60
Бой по бежанците – само при самоотбрана
Снимка: архив, Булфото

В момента по границите ни с Турция, Гърция и Македония има 111 военни. Ако се наложи, може до няколко часа да бъдат изпратени 1000, обяви пред bTV министърът на отбраната Николай Ненчев.

"Военните по границата ни имат оръжие, но имат и ясни инструкции, че могат да използват сила само в случай на неизбежна отбрана", каза той.

Още по темата

Министърът отчете, че за изминалото денонощие 300 имигранти са опитали да влязат в страната ни и не са допуснати, а 100 души са били задържани. Това е съвсем прилично, уточни Ненчев.

Според него статистическите данни, че на всеки пет бежанци само един е сириец са обезпокоителни и показват, че има много икономически емигранти, а сред тях могат да се промъкнат и терористи.

"В тази ситуация трябва да има засилен пропускателен режим. Изпратили сме арабисти от служба "Военна информация", които могат да преценят кой откъде идва", обяви още министърът на отбраната. Засега нямало информация за преминали на наша територия терористи.

Той обясни още, че правителството се готви от края на миналата година за тази криза с бежанския поток.

По думите му добрата и навременна подготовка са причина да се справяме добре в тази ситуация.

"Представяте ли си какво щеше да стане, ако беше на власт още кабинетът „Орешарски” и жандармерията и полицията бяха около Народното събрание", попита риторично Николай Ненчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 47Прав си! Щвеция е европейското гето на бежанците и не се прави нищо за да се избегнат криминалните им набези и изстъпления, тъй като Брюксел така искал, да няма шведи, а ислямисти по шведските земи ....Не бива това да се допуска в други страни.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както виждате цялата политическа световна шайка ходи в Израел на инструктаж.Готвят Израел за новия световен лидер ,да но му трябва още територия следователно Израел има нужда от война и слаба Европа,едни размирици в Европа и тарамбуки по границата на Израел са идеален вариант за нахлуване в Палестина и измитане на половин Азия.
34
1
 
23
 
! Отговори
Граничар-1988 преди 8 години
111 военни ...!!!???Южна граница...752 км.!!!Западана граница...506 км.111 чувала на 1260 км..Ще ме разбиете...
33
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека кажем истината такава каквато е: Нашествениците идват в Европа, за да ИЗНАСИЛВАТ жените на европейците! На някои места като Швеция, където хората са със силно промити от заразата на мултикултурализма мозъци успяват-статистиките в уикипедия са брутални, в швеция стават повече изнасилвания от военна зона, най-много в света, повече от 1400% увеличение на изнасилванията за 10 години! Ако ние бъдем същите меки китки, същото ще се случи и с нашите жени!
32
1
 
19
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Сто души били прилична бройка ,ако трудовака случайно си направи една проста сметка че за месец това прави 3000 души тогава пак ли ще е прилична бройка , но какво да се очаква от министър служил като трудовак
31
0
 
12
 
! Отговори
crx преди 8 години
Пък пред парламента - бой наред...
30
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убежище да се дава само на тези, които го поискат официално НА ГРАНИЧНИЯ ПУНКТ!!!Заловените преминали нелегално границата, да се връщат в държавата, от която са влезли и да им се отказва достъп до ЕС до живот. Дори на децата. Дори и за туризъм или за образование, па ако ще и след 20 г да поискат виза!Мерките трябва да са строги и отказващи!!!
29
0
 
27
 
! Отговори
Оппала! преди 8 години
Европейските права са за европейвките граждани. Бежанците не са такива. Имат право да си стоят кротко и примирено да чакат милостта на Европа. Агресивното нахлуване не е поведение на бежанец, а на нашесъвеник. Правилата трябва да се променят:Всякаква агресия, каквато тези "бежанци" нагло демонстрират, трябва да бъде пресичана със сила. Убежище да се дава само на тези, които го поискат официално!На заловените нелегални имигранти трябва да се отказва всякакъв достъп до ЕС до живот!!!
28
1
 
8
 
! Отговори
232 преди 8 години
Смешно е да се биете в гърдите, при положение, че наплива не е към нас и други му мислят. Ако утре цъфнат 5000 на границата?
27
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По 100 човека като влизали било прилично, не било наплив .Я ги транспортиранте с влак да разберете, каква мърсотия и *** оставят . Словакия показва снимки от престоя им във влак за няколко часа .Да се чудиш там хора ли са се превозвали ! Тия мръсни племена от къде идват ( като малко от тях са сирийци ?)
26
0
 
46
 
! Отговори
Зоро преди 8 години
Заглавието трябва да се смени - "Бой по бежанците - още щом ги видиш".Да им се изпарят всякакви мераци да минават оттук!
25
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
леелеее... по 100 на ден!!! и това са само задържаните... и да минираме цялата граница, пак няма да е достатъчно - след 100 дни мините ще са изгърмели и ще трябва да се подменят.
24
0
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Е, кое му е приличното?Оня ден бяха 250, като прибавим още 300 за изминалото денонощие?Ако пресметнем дори по 200 на ден, то за един месец - 30 дни се получава внушителната бройка от 6 000!Да вземем дори средно по 100 души на ден, то за месец числото е 3 000!И на това му се казва прилично ли?А за месеци наред, колко става "приличният" им брой?Подигравате се с нас!Но на вас, управляващите, ви е широко около врата. Когато стане напечено, ще изчезнете с тлъстите си банкови сметки в чужбина.
23
1
 
30
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Де го Керкенез Мегаломански да разкаже преди 30 години как знаеха да бият българите:-)))Бас държа че още се препотява като си спомни.Минаха години ,ама викнат ли ме запас- отивам да покажа на младите:-))
22
1
 
66
 
! Отговори
тълпа преди 8 години
Толкова агресивни бежанци никога не съм виждал. Щурмуват граници, бият се с полицаи, не изпълняват нареждания на властите. Как си представят нашите тиквеници без бой да се справят с тази тълпа?
21
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този овчар чак сега разбра че повечето не са сирийци...разгеле...а пък "само" 100 човека да нарушат държавната граница било "приемливо" ...боже,боже
20
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Операцията за наводняване на Европа с бежанци е организирана от ЦРУ за да се накара Европа да се съгласи да участва във съвместна директна война на САЩ срещу Башар Асад. И Турция е в играта в помощ на ЦРУ. Но пристигналото в Сирия руско оръжие и специално зенитните комплекси С-300 направиха войната невъзможна. Може да стане световна. Ерго необходимостта от бежанска криза в ЕС отпада. Сега ще видите как наплива на бежанци скоро ще спре.Прочети още на: dnes.bg/world/2015/09/20/merkel-sbyrka-s-pokanata-si-kym-migrantite.277166
19
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Основната причина, поради която България не е в ситуацията на Унгария са предприетите мерки от Орешарски в края 2013 г, а именно засиле контрол по границата и започването на изграждането на оградата,. В и-нет има няколко наръчника на емигранта и във всичките от миналата година България е описана като страна, която трябва да се избягва, а причините са следните-засилен контрол по границите, задължителната регистрация и снемането на отпечатъци и употребата на сила при неизпълнение на разпорежда
18
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не го ли разбрахте, докато Рапонкьо ви се дуе, че прави за вас, ще ви предава толкова колкото му кажат от Фашингтон и ЕС. На него му е обещано, пуска ли у нас амуджи, ще дреме във властта докато умре на трона или изтреби българите.Не случайно го наричат ***! Ние 500 години сме се опазили от турската ***, този *** ще ни затрие за 5-6 години.И не забравяйте на изборите да гласувате за крадците му.Така ще се ускори емиграцията на все още наивните българи, *изацията и ислямизацията.
17
1
 
7
 
! Отговори
важно! преди 8 години
Укрите и татарите стартираха търговската блокада на Кримския полуостров. Кримчани са спокойни и заявяват, че са готови за всякакви провокации.