"Шоуто на Слави": Старт на референдума!

Екипът започва събиране на подписи за нова политика
9 ное 2015 16:15,
210
"Шоуто на Слави": Старт на референдума!
Снимка: "Шоуто на Слави"

Хора от екипа на "Шоуто на Слави" внесоха днес в парламента уведомление, че започват събиране на подписи за провеждане на референдум за промяна на политическата система.

Тошко Хаджитодоров, Иво Сиромахов и Филип Станев влязоха в парламента с документите за допитването.  Те предлагат въпросите в допитването да са шест:

1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?

3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?

5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на Министерството на вътрешните работи и началниците на районните управления в областните дирекции на Министерството на вътрешните работи да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Събирането на подписи ще започне в 10:00 часа на 10 ноември.

След последните поправки в закона за референдумите "Шоуто на Слави" трябва да събере 400 000 подписа в следващите три месеца, за да принуди властта да насрочи дата за допитването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
3
 
2
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 8 години
До Искрено и личноБраво! Дано повече хора го осъзнаят. С песимизъм нищо не се постига и само омразаа блика. Много е просто: Държава няма и никога няма да има, но част от нас искаме да има осъзнат НАРОД, действащ и мислещ - това е ДЪРЖАВАТА.
157
2
 
3
 
! Отговори
Искрено и лично преди 8 години
БЪЛГАРИТЕ СТЕ *** НЕДНИ. Всички чакате някой да ви оправи държавата, но когато някой започне да прави нещо по въпроса, трябва да бъде оплют вкупом и да му се пречи - кой с каквото може... Щом тъй ви харесва повече, ЖИВЕЙТЕ СИ В СВИНСКАТА *** И БЪДЕТЕ ДОВОЛНИ.
156
4
 
1
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 8 години
До всички мили сънародници с дребни душички, които веднага щом някой предложи нещо този път СМИСЛЕНО, се заемат да оплюват, критикуват, анализират, припомнят миинало и вещаят мъдро бъдещето. На думи всички сме Top of the Top, на дела скриваме се и си църкаме и трепнем, някой да не ни накара да свършим нещичко за някой, за другите, полезно не само за собствения ни ***. ЕВАЛА МУ НА СЛАВИ! Какъвто и да е бил, каквото и да е правил, както и да е пял, какъвто и да иска да стане - ПОДКРЕПАА!!!!!!!!
155
2
 
2
 
! Отговори
Избирател преди 8 години
Давай Слави да видим докъде ще докараш. Ти си ни последен шанс. Цялото ми семейство ще те подкрепим дано и ти кат Бареков и др. политици не ни оставиш сред пътя. Иначе си подбрал най-болните за БЪЛГАРИЯ въпроси. Ако това се осъществи - край на вечния преход. Ще си 2 ри ЛЕВСКИ. а излъжеш ли ни - ГОСПОД ДА ТЕ НАКАЖЕ.
154
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1.разследване(истинско )на абсолютно всички депутати,министри бивши настоящи2.измитането на абсолютно всички които сега са в политиката депутати и прочие3.вкарване в затвора на злопоутребилите-т.е-абсолютно всички!за 26г нямаме един осъден от власимащите-те как да имат страх тогава!има само един единствен начин за оправия и е с четери букви!
153
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въздухар Нов Бареков
152
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия се вземат много на сериозноОще като правеха КуКу бяха пример за поръчкови артистченца. Тогава изправиха цяла България на нокти с лъжливото предаване за "авария" в Аец КозлодуйДокато не затвориха реакторите не се успокоихаПлатиха им луди пари за тази измамаМошенници
151
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевнския ш'у'т и мърморковците около него се взимат прекалено на сериозно и току виж решат че не искат вече водата да е мокра и нищо чудно да съберат последователи. Масонските номера на Дългия вече стават досадни. Всичко това се прави с намерението да се внуши на тълпата че има алтернатива на сегашните престъпници в парламента. Реалностите са че алтернатива няма и Дългия го знае това но се опитва да ви убеди че уж нещо ще се промени. Масонския пар'цал ви хвърля прах в очите.
150
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който няма средно образование няма да гласува и за кметове да се гласува само по постоянен адрес
149
2
 
2
 
! Отговори
До 172 преди 8 години
Ама и без две камари пак може половината да са мажоритарни. А другата 1/2 пропорционално Спонги
148
7
 
3
 
! Отговори
Emigrant преди 8 години
Tezi do koga ste se vsemat na seriozno????Klinikata na 6-kilometar nqma li ve4e mesta???
147
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2 3 4 5 и 6 са ясни и като цяло си имат подкрепа но 1 е доста не ясна какво ще рече в два ? тура парламента си остава едно камерен
146
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако се приеме това атака нема да види парламент а бсп сигурно ще са 4 политическа сила НА ПРАКТИКА ЩЕ Е ГЕРБ И ДПС на всякъде
145
2
 
1
 
! Отговори
До Спонги преди 8 години
Защото едната камара се избира мажоритарно, другата - пропорционално. А областните - съгласен!
144
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
демократичната пяна е пълна с алчни боклуции за загубен народ като българите си им прилягаако искате да не ви управляват *** не им обръщайте внимание
143
2
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
До До СпонгиВ монархиите е разбираемо, а за Чехия сега научавам наистина и не разбирам защо. Може би е останало от Чехословакия. И пак не схващам за какво трябва да има Двукамерен Парламент у нас, както и не разбирам защо трябва да има Областни управители с цялата им никому ненужна дублираща централната власт администрация.
142
2
 
1
 
! Отговори
До Спонги преди 8 години
Полша, Чехия, Япония, Ирландия, Холандия - федерални държави???? Пич, я поограмоти се!!!
141
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да добавят към задължителното гласуване..да е само ако имаш завършен 8ми клас!!!
140
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Maжоритарните кандидати ще бъдат купени предварително ! Никакви избори , никакви референдуми могат нещо да променят в България !Тя е обезкръвена ,унизена, .съсипана и почти унищожена. За съжаление нищо не може да се направи !
139
3
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
До Чимиджимичамиджоми 161Двукамерни Парламенти има във федералните държави. Ти какво искаш, турска автономия на Родопите и Лудогорието ли.За корупционната тежест съм съгласен. освен това 400 души по-трудно се кандардисват да са послушни. Все някой ще кривне от правия път.