...Болгария не заграница! Русия още ни смята за тяхна

Александър Йорданов зове политиците ни да погледнат нашия живот
24 ное 2015 10:00,
330
...Болгария не заграница! Русия още ни смята за тяхна
Снимка: Reuters

Бившият председател на Народното събрание Александър Йорданов подкрепи президента Росен Плевнелиев в тезата му, че Русия иска да дестабилизира Балканите с хибридна война.

"Тази дестабилизация започна преди две години с хибридно нападение срещу независимата държава Украйна – това е дестабилизация на Европа", настоя той.

Още по темата

По думите му българските политици трябва да престанат да обслужват руската политика.

"Трябва да се интересуваме от нашия живот, от нашето семейство, а не от Русия. Те ни смятат като тяхна територия", продължи той.

"При всички конфликтни ситуации винаги се задава въпросът кой има интерес от това, което се случва. Едната гледна точка – в арабските пустини има някакви хора, които имат интерес. Ако поставим въпроса, че при една война изведнъж ще се вдигне цената на петрола – коя държава би спечелила от по-високи цени – и отговорът е елементарен – Русия", катогоричен бе Йорданов по bTV.

Според него именно тя е държавата, която очаква нещо да се случи и цената на петрола да се вдигне.

"Западният свят иска по-ниски цени, значи той не е заинтересован да има конфликти", отсече той.

Александър Йорданов коментира, че в момента светът става свидетел на нова фаза на основния пораждащ фактор на тези радикални движения и групировки, ислямски, в съвременния свят.

"Първоначално ги водеше анти-американизма, омразата към Америка, към американския начин на живот, или както се казва американските ценности – свободата, бизнеса, богатите хора, корпорациите, и дори мечтите, а сега вече имаме и омраза към европейския начин на живот, към европеизма сам по себе си, към ценностите на нашето семейство, на нашия свят и това наистина е голяма заплаха, не просто за Европа, а и за човечеството", заяви още той.

Той допълни, че разбирането на терористите е, че халифатът, ислямската идея е там, където е конкретният ислямист.

"Няма конкретна държава в случая – Ислямска държава. Ислямска държава в тяхното съзнание е там, където има човек, чието съзнание може да бъде превзето от радикалната ислямска идея. Проблемът е в умовете на тези хора, а войната с умовете е най-трудна", коментира Йорданов.

"Прави са тези, които казват, че европейските държави не бяха подготвени за това явление, като че ли и самите политици не реагираха веднага адекватно, но това не означава ние да загърбим европейската идея, европейските ценности, разбирането ни за свобода, за демокрация, за свободна придвижване и прочие, и да клекнем пред терористите", заключи политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
4
 
! Отговори
учител преди 8 години
До МишоМишо, ама ти съвсем не си в час, моето момче! Как може да не знаеш толкова важни неща от българската история? Я вземи прочети за Цар Борис, поинтересувай се! Прочети кои две важни неща е отказал на Хитлер, за които Хитлер много е настоявал, с което си е навлякъл гнева на фюрера.Между другото, знаеш ли какъв е бил девизът на този велик български цар по отношение на външната политика на страната ни? "Винаги с Германия, НИКОГА СРЕЩУ РУСИЯ!' Запомни го. Струва си да го помниш!
177
0
 
7
 
! Отговори
Филолог преди 8 години
'Болгария не заграница' има съвсем друг смисъл, неграмотни ***! Няма нищо общо с никакви територии и никакви политики, а означава само, че сме родни, близки, свои! Също както, ако кажеш на прител: 'Чувствам се при теб като у дома си", не означава, че искаш да му задигнеш жилището!И тия селяни ако са политици, Господ да пази България от собствената й простотия!
176
1
 
1
 
! Отговори
Прост преди 8 години
До прогресЗначи имаш идея за нещата и пишеш "турска империя" с малка буква, което казва много... Турската империя не съм я учил сигурно за това не знам как се пише.
175
4
 
2
 
! Отговори
прогрес преди 8 години
Преди си мислех ,че е имперска арогантност- сега съм убеден,че е руска дебилност.Това, че са отнели едно парче земя от турската империя не значи ,че е тяхно...
174
1
 
6
 
! Отговори
gtf преди 8 години
Щото американските / европейските ценности са за пример - пълна деградация и изродия. Русия има достатъчно петрол, но на другите той свършва и най-лесно се набавя, като се започне гражданска война там, където има
173
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Болгария не заграница..... Някой знае ли как се превежда? Не буквалния превод, а смислов? Седнали сте тук да разсъждавате, но смисъла на този израз не разбирате.....
172
7
 
7
 
! Отговори
ДО пУТЕНОИДИТЕ преди 8 години
Май забравихте урока със советските граждани Луканов и Г.Димитров и кой ги прати в отвъдното. Май забравихте и църквата св. Неделя 1925г
171
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците и комунистите са различни неща
170
3
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
До Анонимен--219;Казвал ли ти е някой колко си глупав? Преди Руско--турската война ,Англия установява 4 консулства с Б--я. 1853 г.във Варна ,1860 г.в Русе ,1864 г. в Бургас и след това в София.Ти историята си я учил в кварталната кръчма. Русия бързаше за да не я изпревари Англия. Българската Екзархия е 220 000кв.км. Картата на Б--я определена на Цариградската конференция е блзка до нея. Русия ни раздаде земите на съседите. Тя искаше малка и послушна Б--я. Затова ни раздели.Аман от неуки
169
11
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 8 години
До Анонимен--222;Имено любимата ти Русия отрови нашия любим ЦАР БОРИС . Проклета да е Русия.
168
9
 
7
 
! Отговори
Миошо преди 8 години
До Цветанка--229;Цветанке цялата ни история е пълна с примери за злините причинени ни от Русия. Зараяди нея влязохме на страната на Германия със съюзник Турция през ПСВ. Тя ни обяви война , окупира ни и ни натресе ПЕЩЕРНИЯ комунизъм след ВСВ. Колкото по--далеч от нея толкова по--добре.
167
6
 
13
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Ако погледнете назад в историята, когато сме били срещу Русия,или не сме били с нея.....винаги сме страдали!!!....
166
1
 
11
 
! Отговори
щит и меч преди 8 години
православен християнин до православен християнин,пръст при пръстта ,пепел при пепелта докато Феникса на българо-руската дружба не помете мерзската русофилска ***...БОГ С НАМИ !
165
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А САЩ за какво ни смята?
164
18
 
36
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Болгария - РоссияВсегда вместе!!!
163
8
 
1
 
! Отговори
От Русия преди 8 години
До TRAKIEC 215 "Няма нищо общо с славянски ***"Славянските хора не претендират родствен произход с турско- татарския (българския) хората. Вие - индивидуално, ние - индивидуално. Кой е по-добре и кой е по-лошо няма смисъл да се спори. Това ще покаже история!
162
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много елементарно се коментира по този казус.Нама що.Всички сме големи многознайковци,познавачи,на политиката.Досуш като сегашните.Царят ни като истински цар на българите които мисли за държавата си и плати със живота си много мъдро е одговорил на Хитлер на въпроса му"А вие българите със кого сте"Царя одговорил:Винаги с Германия и никога против Русия"С празни тикви е излишно да се спори,особено с такива които не са помирисвали барут и още се държат за фустата на маика си
161
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Можете да забравете за Русия. България живее като част от западната демокрация за повече от 25 години, обаче вие продължавате да се оплакват непрекъснато и всеки ден. Какво искате, накрая? Никой не е длъжен да създаде рай за вас! Само вие, братя!
160
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От английско говорящи *** какво хубаво е видяла България плана на Диьраели да стоим под турско варварските англоамерикански бомбадировки над София в по ново време палнът Ранът интрумент на хумания геноцид намаляхме с 2-3 милиона деиндустраиализация съсипвне на селското стопанство и на път сме да изчезнем и да станем отново част от турско. За разлика от тях Хитлер ни удвои теритоията Руснаците едно че ни осовободиха от турско в по-новата история ни построиха еднаатомна централа и втора
159
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това го знаят и децата, и всеки който познава руснаците, а нашите русофили ПРЕДАТЕЛИ са горди от това