Къде го има? С "Порше" на протест за 8 лв. по-скъпа винетка!

Борисов: Такава социална държава като България няма друга!
30 ное 2015 15:44,
519
Къде го има? С "Порше" на протест за 8 лв. по-скъпа винетка!
Снимка: БТА

Такава социална държава като България няма друга – навсякъде всичко се плаща и дотира от държавата. Този извод направи премиерът Бойко Борисов по време на конференция за предизвикателствата пред местната власт по време на новия програмен период. Министър-председателят се възмути, че у нас се правят протести за 8 лв. увеличение на винетките.

Борисов даде пример с Китай, където да се движиш по магистрала 100 км струвало около 10 лева в български пари.

"Това е все едно за 80 лева да отидеш до Бургас и да се върнеш, а тук за осем лева увеличение на винетка се правят протести", каза той, цитиран от БТА и допълни: "С "Порше"-та на протест, само да запали "Поршето" е изхарчил 12 лева, а за осем лева протестират".

Още по темата

Според премиера само в България има неплатени магистрали. "И те ще са безплатни, но поне да си платят и винетка за тази нова услуга", настоява той и допълва, че, когато създаваш удобство, то се плаща.

Пред кметовете премиерът обясни, че държавата продължава да държи скъпи градове – с ниска безработица и огромни дотации от централния бюджет - "за да става все по-луксозно и да привличаме от по-малките населени места в големите центрове". Борисов попита къде в Европа има такава ситуация - като искаш да живееш във Виена, там таксите са едни, като искаш да живееш на село - други.

"Когато искаш да си на жълтите павета, не може таксата да ти е същата като в някое село", каза още премиерът и допълни: "Не е популярно, но другото е още по-абсурдно - да дотираме метрото всяка година с 20 милиона, за да се возят хората евтино".

Бойко Борисов припомни предложението на управляващите общините да вдигнат с 2% местните данаци, но всички и най-вече РБ се възпротивили.

"Имате дългове, но не искате вие да си ги съберете в населените места, а искате като дойдете при мен, да ви ги извадя", каза той. Борисов каза още на кметовете: "Не искате да си съберете парите от таксите, защото искате да сте готини, добри, но и ние искаме да изглеждаме така". Борисов призова кметовете да престанат с популизма.

Той обясни и че държавата има огромни задължения да плаща за новите предизвикателства - "и отбраната, и службите за сигурност, самолети нови трябва да купуваме, да ремонтираме стари", каза Борисов.

Той предупреди кметовете и че ЕС ще реже лоши проекти, за да осигури пари за сигурността. Затова премиерът призова новоизбраните кметове да бъдат много внимателни при изпълнението и проследяването на проектите, финансирани с европейски средства.

"Пари на Европа й трябват, а няма от къде да се взимат. Затова ще се режат лоши проекти. Всеки отговаря пред всички. Всеки ден си следете проектите. Една-две общини да направят беля, тя ще се отрази на всички", предупреди още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


519
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
15
 
6
 
! Отговори
пепе преди 8 години
Не гласувам за него, но е напълно прав.За тези дето не могат да сметнат 2 и 2 . 8лв на месец струва на човек да кара колата си по пътищата. САМО 8лв!!! Който ги няма просто не трябва да шофира кола. Наистина на протестите имаше коли за по 50бона. *** има кола за десетки хиляди, айфон, 50" телевизор..., но няма някакви келяви 100лв на година за винетка, няма за здравни осигуровки и какво ли не. Безплатен обяд няма другари! Малък но за сметка на това много *** народ!!!!
57
5
 
23
 
! Отговори
няма такова животно преди 8 години
Такова дебелоочие няма...Този ще надмине и Жан Виденов........
56
1
 
34
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Според Бойо ...."Порше" е средно статистическия автомобил на българското население ? И кое наричаш удобство ? Магистралата която не е в състояние да издържи в един и същи вид повече от година и е постоянно в ремонти от фирми за които и децата знаят на кого са ?
55
1
 
29
 
! Отговори
daaaa преди 8 години
Както винаги-НЕАДЕКВАТЕН.
54
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ МОЖЕ ДА ИМА ОПРАВИЯ В ДЪРЖАВА КЪДЕТО 1 МИЛИОН ДУШИ ГЛАСУВАТ ЗА СУБЕКТ КЪЛНЯЩ СЕ В ДЕЦАТА СИ И ПАК ЛЪЖЕЩ И ДОРИ СИ ГО И ПРИЗНА ПУБЛИЧНО!!!! :D НАРОДУ Е ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА!!! ТУК НЕ ГОВОРИМ ЗА ГЛУПОСТ А ЗА ПЪЛЕН ОТКАЗ ОТ МИСЛОВНА ДЕЙНОСТ :D ЖИВА ТРАГЕДИЯ!!!
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде го има магистрала на първата година да се ремонтира. Такава държава като България другаде няма. Това е искал да каже ама сигуно за порше си е мислил. Може би ще си пазари такова?
52
0
 
28
 
! Отговори
uu преди 8 години
Този не е в ред с главата: 1. Уж говори на чист български, а нищо не може да му се разбере; 2. Какво му бодят очите тези с по-хубавите коли? Помните ли преди 2-3 г при едни протести във ВМЗ - една дама със златни пръстени му бола очите....А човека с ладата не видя ли? Как загасна и я бутаха.Откачалник....
51
0
 
7
 
! Отговори
Оставете го преди 8 години
да си изкара мандата и после се запалете, като предния път!
50
1
 
17
 
! Отговори
Жигули Панамера преди 8 години
Борко живее в някакъв измислен свят,8 лева по-скъпа винетка,ха-ха-хаааааааааа.................................
49
0
 
18
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Борисов сам опровергава предишни свои изказвания. Когато се хвалеше, че строи магистрали говореше за инвестиции които щели да ни залеят! Икономиката ни щяла да се съживи! Нооо! Няма икономика и съответно народа плаща неумението му да ръководи държавата!
48
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде г-н Премиер видяхте увеличение на винетките с 8 лева, като то е 30 лв?!Извинявай,но в Англия също не се плаща за магистрали,а там магистрали да видиш,не като тези твоите,Бойко.Направи 200 лв. винетката поне да се нагушите всички *** в парламента.
47
0
 
3
 
! Отговори
Darinka Lamborgini преди 8 години
Ideata na bibi za vinetki e - i bednia s trabanta, i bogatia s ferarito da plastat ednakvo ...:-)estestveno znae se koi ste leti po asfalta chesto i ste go izhabiava poveche:-):-):-):-):-):-)Nema da ti mine nomera, tarikat!:-)Krai na vinetkite. Ste ima patni taksi kato v Italy i France.:-)
46
1
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Уникален кратуняк е ББ, проверете му сметките на тоя и на подставените му лица и вижте за какви милиарди става дума по офшорки и осторови.Над 50% са от далавери свързани с инфраструктура- магистрали. Хубаво , а сега ще ме поучаваш!!! Ти си за затвор до живот пич!
45
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко от бедните не го е страх, обаче от един с порше му станало криво. Що бе, баце?
44
0
 
9
 
! Отговори
sante_dog преди 8 години
Да сложат такси на магистралите! Ама ги е шубе нали. Сега дядо ми който пътува от едното село до другото плаща колкото и този дето ходи всяка седмица от София до морето. Единия по магистрала, другия по разбит 3-то класен път. Ама глобата за без винетка е една. Винетката даже трябва да падне и парите от нея да отиват за всички пътища без магистралите. За магистралите - такси. Та дори в Македония по единствената им магистрала е с такси...
43
1
 
23
 
! Отговори
Йори преди 8 години
Абе той ли не може да смята, грешна таблица ли са му дали? Аз като добавя към 67 лева още 8 лева някак все не мога да ги докарам до 97 лева. Това едно. И второ - тия не схванаха, че не ме интересува цената на винетката, а как се разходват парите от нея и защо освен зорлем 50-ина км. магистрали на година и някой и друг общински път и градска улица, подобрения по цялата друга мрежа няма. Ремонтите се правят през куп за грош, за да има какво да се ремонтира и догодина. Това е.
42
1
 
11
 
! Отговори
Дупка до дупка преди 8 години
Предпочитам да замрязат всички проекти за нови магистрали, но да не вдигате цените на винетките. И вземете ги запълнете тези дупки, че ми ПиснА всяка година на давам луди пари за ремонти по колата, причинени от дупки.
41
0
 
15
 
! Отговори
Петров преди 8 години
Никой няма право да ми гледа в джоба !
40
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Германия - магистралите не са платени и няма винетки! А и в Холандия е така. В Белгия магистралите са осветени - и пак не се плаща!Както обикновенно отново показа невежеството си!
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ясно че ще протестира, с порше без порше е българин и един от нас, докато ни делите на парчета, ще властувате вечно. Българите трябва един за всички, всички за един. Като е изряден гражданин, плаща си таксите и данъците и бензина, няма ли право на глас. И нивото на пътищата е ужасно и за поршето и за ладата, а тротарите са безобразни за майките с колички. Винетки се плащат а пътищата са трагедии, и качеството на ремонтите и новозалятите отсечки са "брак" по немски стандарт