Цветанов доволен, изборите били най-успешните

Най-сериозен проблем били недействителните бюлетини
18
Цветанов доволен, изборите били най-успешните
Снимка: БТА, архив

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов определи изборите през 2015 година като най-успешните за участието на партията в местната власт.

Цветанов направи анализ на резултатите на ГЕРБ от изборите в рамките на конференцията на тема "Перспективите пред местната власт и новия програмен период", организирана от сдружение "Граждани за европейско развитие на България" и фондация "Ханс Зайдел" в столицата.

Той отбеляза, че през 2007 година партия ГЕРБ е положила сериозна основа, която през годините е надграждана. Имахме 10 областни града, 326 кметове на кметства, 993 общински съветници и 445 кмета на общини, посочи зам.-шефът на ГЕРБ, цитиран от БТА.

По думите му през 2011 г. вече имат 14 областни града, 464 кметове на кметства, 1601 общински съветници и 94 кмета на общини. На тези избори областните центрове са 22, имат 1020 кметове в малки населени места, 1727 общински съветници и 129 кметове на общини.

Има райони, където имаме проблеми, отбеляза Цветанов и даде като пример областите Добрич и Разград.

Той посочи, че в момента се правят по-задълбочени анализи и през първите три месеца на 2016 г. ще посети всяка община, за да се направи по по-детайлен преглед на резултатите по места. Като положителен пример Цветанов даде Петрич, Враца, Хасково. Той отбеляза и постигнатото в Кърджали, където ГЕРБ е единствената алтернатива на ДПС в региона.

Цветанов определи като най-сериозен проблем на тези избори преференциалното гласуване и получените недействителни бюлетини, които при вота за общински съветници са достигнали до 458 000 или 17 процента.

Преференцията доведе до състезание на вътрешно ниво, а забравихме, че то трябва да се води с политически опоненти, отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ. Има общини, в които процентът на недействителни бюлетини е толкова смразяващ, че една трета от гласовете са "отишли на кино", коментира Цветанов. Той посочи, че във Вълчедръм недействителните бюлетини са 38%, в Исперих - 32%, във Ветово - 33%, в Две Могили - 31%.

Цветан Цветанов призова общинските съветници да имат приемен ден поне два пъти в месеца. По думите му общинските съветници на ГЕРБ трябва да бъдат посредник между хората и местната власт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Цветан ЦветановГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С едни 15милярда как няма да са успешни.
9
0
 
22
 
! Отговори
Коце Маца преди 8 години
Ето, преди минути съобщиха по средствата за масова информация,че другият хайдук от управляващата ни мафия Бисеров е освободенот отговорност при доказани сметки за близо 1 000 000 евро в швейцарскибанки !?Позор . . . !?А през това време господа управляващите се опитват да хвърлят прах вочите на хората, като измислиха сагата със "счупения микробус"на Аерогара София !
8
0
 
20
 
! Отговори
Гербконтрол преди 8 години
Уф, днеска си доволен, утре гушнеш букета. Днес купуваш избори, утре продаваш държавата и те така.
7
0
 
27
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Най- успешните... Да, но за кого? За народа, който ден след ден става все по- беден, за държавата, която затъва в дългове взети от правителството или за управляващите, които си пълнят джобовете с комисионни и грабят и без това обеднелия народ. За кого са успешни изборите? Може би за тези 32 %, които отидоха да гласуват, а може би за останалите 68%, които възмутени от случващото се останаха по домовете си? По- нагли и некомпетентни управници не сме имали. ОСТАВКА
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За него може и да са успешни, но за народа определено не са.
5
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е народа го подкрепи за да не са червените Не че герб е много стока но просто другите са в пъти по зле
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е,писна ми вече!Явно че нашия министър-председател барабар с всичките му мутри-министри и приятелчета като тоя на снимката трябва да се трепят!!!То бива гавра с народа ама тия се освиниха вече!!!*** и народа сме-по сме зле и от овцете!!!
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Със 700 000 главанака гласували за тях, може да се нарекат успешни. А това е два пъти по-малък резултат от 2009г.
2
2
 
33
 
! Отговори
Това ще Ви е! преди 8 години
То и аз се излъгах да гласувам за Вас ...ама това ще Ви е! След изборите- вдигнати данъци,винетки...... най- ме отвратихте със четкането на Търция.......Срам ! Долни ченгеджийски номерца.......Наистина вълкът кожата си мени но нрава не........
1
0
 
22
 
! Отговори
Kaji mu преди 8 години
Goranov da izkara publichno prihodite po pera i obstini, zer letite uspeshno.