Местан превърна ДПС във функция на турската политика

Джамбазки коментира промените в партията
25 дек 2015 10:06, Петя Славова
409
Местан превърна ДПС във функция на турската политика
Снимка: архив, Булфото

„Безспорно по времето на председателството на Лютви Местан ДПС се превърна във функция на турската политика”, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред Нова тв. 

 
"Това разделение в момента в ДПС вероятно ще доведе до нова радикална протурска партия. Твърдя, че политиката, провеждана в България от агентите на Турция в ДПС, рано или късно ще достигне до много по-сериозни искания, отправени към нас – включително териториални претенции", прогнозира Джамбазки. 
Още по темата
 
 Той даде няколко примера за „агресивното навлизане” на партията в българския политически живот.
 
"Забележете кой стоеше на пресконференцията до Местан. Това беше Хюсеин Хафъзов, който е пряко свързан с превземането на Главното мюфтийство от страна на хора, посочени от Ердоган. Според запознати в българските 11 районни мюфтийства има повече от 70 чужди служители с дипломатически паспорти турски граждани, които са в мюфтийствата и определят вътрешната работа на българите мюсюлмани. Това се нарича национално предателство и настоявам тези хора да бъдат показани.
 
Според него и Доган, и Местан са работили за турския национален интерес и ДПС в момента е заплаха за българската национална сигурност.
 
„Не трябва да се обръща сериозно внимание на коментарите, че случилото се се прави нарочно на Коледа. Докато винаги на избори ДПС намира начин да вдигне градуса с определен тип действия чисто предизборно, според мен сега, когато и да беше станало това изказване на Ахмед Доган и смяната на Лютви Местан, ние щяхме да им обърнем внимание”, на мнение е политологът Татяна Буруджиева.
 
През последните няколко дни турски дипломати в България са звънели на депутати и областни лидери на ДПС и са ги привиквали - явно с цел турската държава да запази някакви позиции в тази партия. Това каза пък пред bTV Красимир Каракачанов.
 
Ние няма нужда да се караме нито с Турция, нито с Русия, изтъкна лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт. Конфликтът в Близкия изток е за ресурсите – петрола и газа. България не участва в този конфликт, разясни той.
 
Декларацията на Местан в парламента, защитавайки Турция, още преди НАТО да се произнесе, е вземане на страна, допълни Каракачанов. В последните 11 години, откакто Ердоган е начело на Турция, тя води политика, която създава сериозни проблеми не само в Балканския регион, но и в Близкия изток. Голяма част от проблема, който съществува в Близкия изток, войната в Сирия, се дължи именно на политиката на Турция, подчерта лидерът на ВМРО.
По думите му за последните 10 години Турция се е скарала с всички свои съюзници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Modra.tur da ti *** maykata za kvo me triesh ve mirizliv por da ti vkaram rqzaniya
127
0
 
1
 
! Отговори
точно! преди 8 години
Българските държавници и НС да гледат ЗАД ДУМИТЕ на Доган и Местан:1.Това е съглашение и инструкции на Кремъл и Турция.2.Да създадат 2 партии на турския етнос: протурска и проруска.3.Около тези партии ще гравитират и се ВЛЕЯТ ПОЧТИ всички съществуващи:и ще ИЗЛЕЗЕ "добрият дядо ИВАН спасителт", който ще намигне на Турция и ще ДЕЛИ ОТНОВО както 1944.Виновни няма да има: ще кажат "ваша воля".А в действителност- Русия и Турция коварно ще водят война ЧРЕЗ НАШАТА ГЛУПОСТ на наша територия.ВНИМАНИЕ
126
0
 
7
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: 305Франция е била окупирана от Англия. Била е окупирана и от Германия.Сега нито Англия нито Германия си искат Франция обратно.
125
0
 
8
 
! Отговори
do 303 преди 8 години
Тогава и РИМСКАТА империя трябва да си иска старите граници?Или Австро-Унгария?А Ние?Да искаме границите на България по времето на ИванАсен Втори?( всичко това е толкова смешно, все едно да искам "да съм център" както бях на 20 години..;-))) Времето лети и онова, което е било вчера, го няма днес: стига архаизми и османизми средновековни!
124
4
 
7
 
! Отговори
БАЙ ГАНЬУ преди 8 години
МЕСТАНЧО КОЛКО СЛАДКА УСТА ИМАШЕ СТИГА ТИ ТОЛКОС ПЕНСИОНЕР СИ ВЕЧЕ
123
11
 
8
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
НИКОЙ НЕ ОБИЧА , ШПИОНИТЕ ДОНОСНИЦИТЕ И КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ РУСКИ ПРЕДАТЕЛИ -----ДОРИ И ТЕЗИ ...НА КОИТО "ПРЕДАВАТ"...ха,ха,хааааааааа....МЕСТАН Е ПАТРИОТ----ЗАЩОТО СЕ ГРИЖИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ И ТУРСКИ ЕТНОС!!!А ВИЕ.......СТЕ ЧЕРВЕНО РУСКО ГЮБРЕ...!!!!
122
1
 
8
 
! Отговори
тя преди 8 години
Това , което вършеше Местан се виждаше от българските политици , но никой не посмя да му каже това , което направи Доган , защото винаги са разчитали на техните гласове в парламента , а това е пагубно за България!
121
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След 1878 г., черна гора, сърбия, румъния, австрия, гърция, унгария, хърватия, албания, молдова и тогавашната територия на украйна изселват 100% всички турци и болшинството от мюсюлманите, а османците правят същото с християните. България е ЕДИНСТВЕНАТА държава на Балканите, която не постъпва така! Всички про- и анти-дпс или вмро- реторики задължително трябва се базират на този исторически факт!
120
0
 
13
 
! Отговори
просто преди 8 години
Няма нужда от предпочитания; ако Турция и Русия искат да се ОСПОРВАТ- ние сме в ЕС : който обича РУСЬ- да ходи там; който обича Турция - да ходи там.Няма нужда на НАШ ТЕРЕН ДВЕТЕ държави да образуват пАРТИИ!ЗАТОВА нашите държавници трябва да ЗАБРАНЯТ етническата ДПС и да предотвратят образуване на РУСКА партия, в която ще се "влее БКП/БСП."Предупреденият е наполовина спасен".Това са КОВАРНИТЕ замисли на Кремъл и Турция под формата на "БЪЛГАРСКИ ПАРТИИ": НИЕ сами да се избием.Това е ХИБРИДНА в
119
18
 
12
 
! Отговори
Го4о преди 8 години
Аз предпочитам турската пред руската империи! При комунизма - трева те тикне!
118
12
 
17
 
! Отговори
ТУРЧИН преди 8 години
АХМЕТ ДОГАН , НЕ Е ТУРЧИН-----ТОЙ Е РУСКИ ШПИОНИН И ДОНОСНИК!ТОЙ --Е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ И УБИЕЦ НА А.ЕМИН!
117
4
 
7
 
! Отговори
? преди 8 години
Хибридно театро, ЗАМИСЛЕНо в Кремле: всяване на смут и объркване с ЛОШО( протурско ДПС) и ДОБРО( ПРОРУСКО ДПС).За да се "ХВЪРЛЯТ български граждани в прегръдката( ХВАТКАТА) на Кремъл. Ще се създаде и партия "Българи и Руснаци" за православие ( или под.)И НЯМАЛО ХИБРИДНА война????
116
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да, вярно, че сърбите наричат ванче михайлов терорист..след като са им стреляли палачите и надзирателите..въпросът е какво правят обаче сърби в този български форум? и между другото, за протокола - всички маймунки, които днес пият ракийка в разлог, карат ски в банско, ходят на санаториум в сандански или се правят на много вярващи във ванга и посещават дома й в петричко - не е зле да научите, че тези градове са 100% български САМО заради вмро, не заради някой друг.
115
0
 
3
 
! Отговори
дс преди 8 години
Върнете карабината на юнак ПЕТКО от лясковец той ще го оправи, както баретите
114
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Политиката е като МодатаДнес е една Утре съвсем ДругаРечта на Доган е в Крак С модата Днес
113
0
 
4
 
! Отговори
овеч преди 8 години
кучето лае а кервана си върви.
112
12
 
7
 
! Отговори
менте - Българин преди 8 години
След падането на Османска Империя много Роми минават от другата страна , тоест стават Българи по желание , Джамбаски е един от многото в България
111
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Покушението срещу Ахмед Доган бе Публична Инсценировка Той се отегли от Власта за да може да я вземе Тогава когато Партията му започне да губи Гласоподаватели С Публичната си Реч срещу Местан той има какво да СпечелиДОГАН НЕ Е ОБИКНОВЕН ПОЛИТИКАНТДОГАН Е РОДЕН ИНТЕЛИГЕНТЕН И МОЖЕ БИ ЕДИН ОТ НАЙ ДОБРИТЕ ПОЛИТИЦИ В БЪЛГАРИЯВЪПРЕКИ ЧЕ АЗ НЕ ОДОБРЯВАМ НИКАКВИ ПАРТИЙ НА МАЛЦИНСТВАТА КЪДЕТО И ДА Е БИЛО ПО СВЕТАНА ДОГАН МУ ПРАВИ ЧЕСТ КАЗАНОТО В РЕЧТА МУ СРЕЩУ МЕСТАН
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
9 грама в тиквата
109
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като Джамбазки коментира що не му сложихте негова снинка на тоя побългарен Ром дето се прави на българин