Местан: Евроатлантизмът не е предателство!

Не съм работил срещу интересите на България, заяви той
Обновена: 24 дек 2015 21:35 | 24 дек 2015 18:03, Александър Попов
435
Местан: Евроатлантизмът не е предателство!
Снимка: Булфото, архив

Българският национален интерес от години е свързан с Европейския съюз и НАТО, а не с Русия. Не мога да бъда обвинен в изправяне срещу националните интереси на България заради защитата на евроатлантизма. Това се посочва в изявление на Лютви Местан, разпространено до медиите.

Още по темата

Декларацията на ПГ на ДПС за сваления руски самолет е най-висша проява на отстояване и защита на българския национален и евроинтеграционен интерес, според Местан.

Като председател на ДПС и неговите централни партийни органи, както и като лидер на ПГ на ДПС, на първо място съм се ръководил от националните интереси на България и от интересите на нейните граждани - да живеят в свободно, демократично и мултикултурно общество, да се чувстват равноправни в пъстротата и различията си и никой да не бъде отхвърлян или унижаван по етнически, верски или езиков признак, посочва Лютви Местан.

Моя кауза са либералната демокрация и солидарността между всички страни-членки на ЕС и НАТО. Съюзи, в чието бъдеще вярвам безусловно, заключва той.

По-рано през деня Централният съвет на ДПС свали Лютви Местан като председател и го изключи от партията.  Мотивите, които са били изтъкнати от почетния председател на ДПС Ахмед Доган са били, че Местан е работил против интересите на България.

Самият Местан не присъства на извънредното заседание. Сутринта той се появи в Кърджали и даде обширна пресконференция, на която обяви, че няма да подава оставка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
1
 
22
 
! Отговори
5665 преди 8 години
Местан като е толкова загрижен за европеиски и натовски ценности що не пише декларации ,като самолети на Турция на рушават въздушното пространство на Гърция ?
247
2
 
39
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Да, Местан!!! Не е предателство, както и Ти не си предател! Не си предател на турската османистка политика, не си предател на Ердоган, не си предател на идеята за възраждане на Османската империя на болния ердогански мозък! Ти не си и предател на българския народ, защото не си част от него! Ти, Местан, си предател спрямо онези, които наричате ЕЛЕКТОРАТ! Хората от Родопите, Кърджалийско и Пирински край, които посещаваш само преди избори и по време на лов, а тогава се лъже най-много!!!
246
3
 
30
 
! Отговори
тя преди 8 години
ПРЕДАТЕЛ И ТО ГОЛЯМ ПРЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ!!!
245
3
 
29
 
! Отговори
тя преди 8 години
*** , българите те направиха милионер , като" работеше "срещу тях!
244
2
 
21
 
! Отговори
ЦК на ГЕРБ преди 8 години
Угасиха ти тока ,Даскалеееее...
243
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ба,Платонич писал ли е за Мю-изъма.
242
6
 
24
 
! Отговори
Кольо преди 8 години
Бай ви Доган хич не е глупав. Не го харесвам, ама по-кадърен политик от него в тая територия нема. Много умел ход - изрита самозабравилият се Местан, който е на всяка манджа - меродия. За разлика от покровителя си, Местан не се научи на търпение и изчакване. Доган излиза един път в годината и прави нещо, а Местан ежедневно лае. С този ход ДПС се изстрелва нагоре и на следващите избори е втора политическа сила. Тъжно, но факт.
241
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изведнъж се оказа, че Доган имал много обожатели у нас. бре.
240
19
 
24
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 8 години
Господин Местан е един образован, възпитан и достоен човек. Той каза това, което всички 240 з.....а в народното събрание трябваше да извикат на висок глас: "Русия води престъпна политика, не зачита международното право и подписаните от самата нея правила за поведение. Путин е КГБ-ейски бандит и разбира единствено от аргументите на силата, а не обратното. България се върна в Европа, където винаги е била!" Подкрепям Местан!!!
239
3
 
22
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Агенти на ДС да се бият в гърдите като най-големи евроатлантици си е пълна перверзия!
238
7
 
25
 
! Отговори
Осман паша преди 8 години
Ахмет Доган е по голям българофил и патриот от всичките ни политици...скоро ще ви станат ясни доста неща...и който има достатъчно акъл в главата си сам ще го разбере...
237
2
 
24
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Забравих, заговори в теб Догане, българският корен - така се омита ***.
236
4
 
30
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Браво на Доган, за н-ти път ни спасява от наглеци - първият път свали крадците от СДС, втория път удари крадливата тройна коалиция и най- вече испанеца, щеше и трети да има, но гробарите му организираха панахида с газов пищов, и той разбра - бегай - НО СЕГА МУ ПИСНА ОТ ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ И ЗАПОЧНА С подмазвачите от екипа му - давай аркадаш, няма значение етноса, всите са един дол дренки......
235
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има само едно логично обяснение за случващото се. Турция е искала да подпали чергата ни примерно с едно Местаново провокирано искане за Велико народно събрание, автономия, напълване на "автономния район" с "бежанци" и ислямисти и подпалване на Балканите и Европейския съюз. Това напълно отговаря на политиката на Ердоган, повеждана последователно през годините. Ислямизацията на България и Балканите е от първостепенна важност за неоосманистите и подкрепящите ги Катар и саудити. Но палачинката ...
234
5
 
29
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Евроатлантизмът Е ПРЕДАТЕЛСТВО МЕСТАНЕ, и ти го казаха право в очите, че си национален предател и турска ***. И то твоите си ти го казаха, Местане , и твоите те изгониха. За такова нещо би трябвало не само да бъдеш изгонен от партията, а съден и осъден. Ясно ли ти е ибрик долен!
233
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местане, забрави кой ти е шефа! Реши, че като Ердоган ти е зад гърба, ще станеш големия бос.Да, ама не си познал!
232
2
 
23
 
! Отговори
Хем ... преди 8 години
Хем на...н, хем голям! Що е то? - Местан.
231
0
 
20
 
! Отговори
Васо преди 8 години
Евроатлантизма не е предателство, но у нас зад него често се крият предателите. Както някога се криеха зад интернационализЪма. Обаче пък не можем да си зарием главите в пясъка и да наблягаме на исконните ценности, като качамака и пръжките, пък човечеството да ни подмине като бърз влак селска гара.
230
6
 
28
 
! Отговори
аааааааааа преди 8 години
МЕСТАН ИСКА ВТОРО КОСОВО,ОТЦЕПВА КЪРДЖАЛИ ,ТА ЧАК ДО БУРГАС
229
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А да целуваш задниците на ленин ,сталин ,хрушчов ,брежнев ,андропов и джуджето путин бълхар съветски какво е не е ли предателство да подариш пиринска македония на тито да скриеш за аварията в чернобил да направиш . България 16 република не е ли предателство