Местан превърна ДПС във функция на турската политика

Джамбазки коментира промените в партията
25 дек 2015 10:06, Петя Славова
409
Местан превърна ДПС във функция на турската политика
Снимка: архив, Булфото

„Безспорно по времето на председателството на Лютви Местан ДПС се превърна във функция на турската политика”, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред Нова тв. 

 
"Това разделение в момента в ДПС вероятно ще доведе до нова радикална протурска партия. Твърдя, че политиката, провеждана в България от агентите на Турция в ДПС, рано или късно ще достигне до много по-сериозни искания, отправени към нас – включително териториални претенции", прогнозира Джамбазки. 
Още по темата
 
 Той даде няколко примера за „агресивното навлизане” на партията в българския политически живот.
 
"Забележете кой стоеше на пресконференцията до Местан. Това беше Хюсеин Хафъзов, който е пряко свързан с превземането на Главното мюфтийство от страна на хора, посочени от Ердоган. Според запознати в българските 11 районни мюфтийства има повече от 70 чужди служители с дипломатически паспорти турски граждани, които са в мюфтийствата и определят вътрешната работа на българите мюсюлмани. Това се нарича национално предателство и настоявам тези хора да бъдат показани.
 
Според него и Доган, и Местан са работили за турския национален интерес и ДПС в момента е заплаха за българската национална сигурност.
 
„Не трябва да се обръща сериозно внимание на коментарите, че случилото се се прави нарочно на Коледа. Докато винаги на избори ДПС намира начин да вдигне градуса с определен тип действия чисто предизборно, според мен сега, когато и да беше станало това изказване на Ахмед Доган и смяната на Лютви Местан, ние щяхме да им обърнем внимание”, на мнение е политологът Татяна Буруджиева.
 
През последните няколко дни турски дипломати в България са звънели на депутати и областни лидери на ДПС и са ги привиквали - явно с цел турската държава да запази някакви позиции в тази партия. Това каза пък пред bTV Красимир Каракачанов.
 
Ние няма нужда да се караме нито с Турция, нито с Русия, изтъкна лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт. Конфликтът в Близкия изток е за ресурсите – петрола и газа. България не участва в този конфликт, разясни той.
 
Декларацията на Местан в парламента, защитавайки Турция, още преди НАТО да се произнесе, е вземане на страна, допълни Каракачанов. В последните 11 години, откакто Ердоган е начело на Турция, тя води политика, която създава сериозни проблеми не само в Балканския регион, но и в Близкия изток. Голяма част от проблема, който съществува в Близкия изток, войната в Сирия, се дължи именно на политиката на Турция, подчерта лидерът на ВМРО.
По думите му за последните 10 години Турция се е скарала с всички свои съюзници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
10
 
! Отговори
До 203 преди 8 години
,,Дори един от тези проекти ако беше станал, щеше да зароби България за 20 години.,,Друго си е да вземеш 22 млрд. заем, да ги откраднеш или да посториш 2 км. магистрала за 120 млн. лв. Тия заеми т-те пр-ти като теб ще ги плащат, ама и всички останали
87
1
 
1
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
цирк точно по коледа - мястото, времето и участниците не са случайни!
86
7
 
5
 
! Отговори
Борис преди 8 години
Като дете видях един надпис в манастир-Християнската вяра е съхранила българският народ през 500-те години турско робство. И от себе си мога да добавя-и отдръпването от вярата може да го затрие.През 45-те години главната задача на комунистите беше да разрушат вярата на българина,а сега във властта са бивши ръководни членове на БКП или техите деца.Да не забравяме,че агента на ДС Доган играе за Турция още от социалистическо време,когато под негово ръководство бяха извършени атентатите 1983 година.
85
0
 
5
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Spyashtite krasavici ot slujbite triat komentari zadushavat etnicheski konflikti,mnogo dobre si vurshat rabotata v imeto na Turciya.Zashtoto tupite generali zabraviha kakvo e Bunovo,zabraviha ubiistvoto vuv Varna na mladeja s izryazano na korema mu mesechina s but ot bira..zabraviha Kaolinovo i zapalenoto ni zname v Kurdjali,bombata na aerogara Burgas prez komunizma i bombata v Sliven hotela i ne vzrivenata bomba s chasovnikov na Zlatnite....i che Dps e protiv konstituciyata ni...Sega yajte ...
84
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честита Коледа!
83
0
 
7
 
! Отговори
Божо преди 8 години
Сега съвсем спокойно борисов и доган могат да "изперат" дружбата си и да царуват на спокойствие !!! местан и сидеров ще лаят за сплашване на обикновените хора, а БСП и абв ще плачат за съветски времена !!! ЦИРК !!! А България ще продължи да си бъде бедна и обезлюдяваща се държава , в която и християни и мюсюлмани ще продължат да бъдат лъгани и крадени от бивши милиционери :(((
82
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русiя ке падне 2015г. !!!! Русiя ке падне 2015г. !!!! Русiя ке падне 2015г. !!!! Русiя ке падне 2015г. !!!! Русiя ке падне 2015г. !!!! Русiя ке падне 2015г. !!!! Русiя ке падне 2015г. !!!! Русiя ке падне 2015г. !!!! Русiя ке падне 2015г. !!!! Русiя ке падне 2015г. !!!! Русiя ке падне 2015г. !!!! Русiя ке падне 2015г. !!!! Русiя ке падне 2015г. !!!! Русiя ке падне 2015г. !!!! Русiя ке падне 2015г. !!!! Русiя ке падне 2015г. !!!! Русiя ке падне 2015г. !!!!
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Големият кошмар за Русия след краха на Турския поток и плановете да блокира алтернативни доставки на газ за Европа през Турция е реализацията на енергийните проекти по границата - риверс и интерконектор.
80
4
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
ДПС е пряка заплаха за България! Това е 5-а колона на турската агресивна политика в България! Сътрудничеството с тях си е чиста проба национално предателство!
79
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия не може да допусне доминация на симпатия към Турция у нас, защото това ще разруши мантрата, проповядвана след Осбовождението за изначалния враг Турция и още по-изначалния съюзник и по-голям брат Русия. Оказа се, че ние сме заедно с Турция в НАТО, а сега и ЕС активира отношенията си с Анкара. И ЕС, и НАТО са опоненти на Русия.
78
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путинизмът и ИДИЛ са реакциони проекти, деклариращи възраждане на традиционните архаични ценности, религиозния морал и патриархалната нравственост. Този опит на консервативната революция срещу "разложението", което идва от Запад, в действителност е срещу демокрацията, човешките права, толерантността и свободата. Основните идеологическа опори и на двата проекта са клерикализмът, традиционализмът, агресията срещу западното общество, ксенофобията и хомофобията, сексизмът.
77
3
 
5
 
! Отговори
по-далече от Русия преди 8 години
Колкото по-далече от Русия - толкова по-близо до цивилизацията!
76
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даже в сферата на войната срещу джихадистите, в Сирия сътрудничеството с Русия би било грешен ход. То ще накара руснаците да мислят, че тактиката на Путин носи добри резултати. А намесата му в сирийските събития е продиктувано от неприемането му на западните ценности, то обостря проблемите на тероризма и европейската мигрантска криза.
75
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато руснаците са тук бензинът, дизелът и газа ще е скъп. Ние макар и в Европа финансираме имперските пристъпи на Путин.
74
2
 
2
 
! Отговори
СОНИ преди 8 години
До ДО ДАНСа вас руските шпиони защо не ви арестуват ЗАЩО
73
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонименало неграмотни руски граждани да не пишат
72
0
 
4
 
! Отговори
Василева преди 8 години
Селяни! Посочете ми една българска партия която работи за добруването на страната и народа! Не се сещате, нали? А и кини сикимде дали на върха на ДПС е агент Сава или агент Павел. А Хафъзов си е чиста проба неоосманист. Агент Раул Еспозито ЦРУ хахаха. Ей това с хагентите било мноо яко беееее.
71
0
 
2
 
! Отговори
коко преди 8 години
До до 170да ти го натупа Доган
70
4
 
1
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Браво на Ахмед Дуган той е по голям българин от всички мишки в народното събрание. Трябва държавата да се заеме да разчисти предателите който са срещо България .трябва да се докара до край всичко
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Idealistей пенсионер гледай да избуташ зимата а пролета си вземете доган и си го сложете на мястото на алкохолика миков той си е ваш и ще си ви отива