Местан превърна ДПС във функция на турската политика

Джамбазки коментира промените в партията
25 дек 2015 10:06, Петя Славова
409
Местан превърна ДПС във функция на турската политика
Снимка: архив, Булфото

„Безспорно по времето на председателството на Лютви Местан ДПС се превърна във функция на турската политика”, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки пред Нова тв. 

 
"Това разделение в момента в ДПС вероятно ще доведе до нова радикална протурска партия. Твърдя, че политиката, провеждана в България от агентите на Турция в ДПС, рано или късно ще достигне до много по-сериозни искания, отправени към нас – включително териториални претенции", прогнозира Джамбазки. 
Още по темата
 
 Той даде няколко примера за „агресивното навлизане” на партията в българския политически живот.
 
"Забележете кой стоеше на пресконференцията до Местан. Това беше Хюсеин Хафъзов, който е пряко свързан с превземането на Главното мюфтийство от страна на хора, посочени от Ердоган. Според запознати в българските 11 районни мюфтийства има повече от 70 чужди служители с дипломатически паспорти турски граждани, които са в мюфтийствата и определят вътрешната работа на българите мюсюлмани. Това се нарича национално предателство и настоявам тези хора да бъдат показани.
 
Според него и Доган, и Местан са работили за турския национален интерес и ДПС в момента е заплаха за българската национална сигурност.
 
„Не трябва да се обръща сериозно внимание на коментарите, че случилото се се прави нарочно на Коледа. Докато винаги на избори ДПС намира начин да вдигне градуса с определен тип действия чисто предизборно, според мен сега, когато и да беше станало това изказване на Ахмед Доган и смяната на Лютви Местан, ние щяхме да им обърнем внимание”, на мнение е политологът Татяна Буруджиева.
 
През последните няколко дни турски дипломати в България са звънели на депутати и областни лидери на ДПС и са ги привиквали - явно с цел турската държава да запази някакви позиции в тази партия. Това каза пък пред bTV Красимир Каракачанов.
 
Ние няма нужда да се караме нито с Турция, нито с Русия, изтъкна лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт. Конфликтът в Близкия изток е за ресурсите – петрола и газа. България не участва в този конфликт, разясни той.
 
Декларацията на Местан в парламента, защитавайки Турция, още преди НАТО да се произнесе, е вземане на страна, допълни Каракачанов. В последните 11 години, откакто Ердоган е начело на Турция, тя води политика, която създава сериозни проблеми не само в Балканския регион, но и в Близкия изток. Голяма част от проблема, който съществува в Близкия изток, войната в Сирия, се дължи именно на политиката на Турция, подчерта лидерът на ВМРО.
По думите му за последните 10 години Турция се е скарала с всички свои съюзници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
5
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
АТАКИСТИТЕ, РУСОСИФИЛИСТИЦИТЕ, КОМУНИСТИТЕ СТЕ МНОГО МАЛКО / СПРАВКА :ИЗБОРИТЕ ОТ 15 Г. НАСАМ / МНОГО СТЕ СЛАБИ, НЕ КВИЧЕТЕ ЩЕ СЕ РАЗБОЛЕЕТЕ, ВИЕ ЖИВЕЕТЕ С 50 Г. НАЗАД! АЗИАТСКИТЕ РУСНАЦИ ИМАТ НУЖДА ОТ ВАС ДА ИМ ПОМОГНЕТЕ В РУСИЯ !!!! ЗАМИНАВАЙТЕ, ГОСПОДАРИТЕ ВИ СА ПРЕД ФАЛИТ !!!
107
6
 
2
 
! Отговори
Сезо преди 8 години
Абе, какъв патриот е този?! Срам и позор, че носи турска фамилия! Весели празници на всички!
106
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма никакво разцепление в ДПС-ДОГАН доказа още веднъж на тези лъжепатриоти че милее,обича и се грижи за народа по-вече от тях
105
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Между Местан и Доган разлика няма-просто в последно време ДПС се поизгубиха по изборите.И все някой трябва да изгърми (Местан),или поне така да изглежда за пред балъците.Доган никога не е работел за България-дори когато беше агент на ДС и член на БКП.И не се пънете драги анонимни агенти-и сега няма да работи за България.Просто с този ход ще се върне отново начело на протурската ДПС.
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спокойно.Щом Шиши се е заел с ДПС значи ДПС скоро няма да ги има.Преди имаше КТБ мощна ,силна,сега няма.
103
2
 
11
 
! Отговори
Борис преди 8 години
И Местан,и Доган провеждат една и съща политика и тя не е в полза на България.Доган е бивш сътрудник на ДС,организирал с помощта на Турция атентатите в България от 1983 година. Местан влиза в политиката с българско име с квотата на СДС. Абе българи-бере ли се грозде от трънка- ДПС трябва да се закрие като антибългарска и протурска партия,обслужваща налудничавите имперски интереси на Ердоган
102
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Lutfi Mestan pone zashtitaval balgarski grajdani ot turski proizhod ,a onq DOGAN puk rabotel za rusnacite predatel
101
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя шушляк джaмбaзки зaщо не ревне срещу рускaтa петa колонa, a *** сaмо срещу местaн aгa???? елементaрно е, зaщото е именно от гейгрупaтa нa бaльшой теaтър- рускaтaaгентурa в Бългaрия. Коледa е, и не върви дa му споменaвaм мaйчицaтa и фaмилийкaтa, но когaто се прaвиш нa пaтриот, трябвa поне дa опитвaш дa си ОБЕКТИВЕН И ДA МЕРИШ С ЕДИН AРШИН И турското и руското робство! aмaн от скaпaняци
100
1
 
3
 
! Отговори
Сега?! преди 8 години
Сега много знаете. Всички сте всезнайковци. А досега ?!
99
7
 
4
 
! Отговори
PSICHOHIPNOZA преди 8 години
Турско робство е Проект на Русия като Проект Възродителен Процес
98
2
 
0
 
! Отговори
До 253 преди 8 години
Кой здраво мислещ човек се радва, че става мишена? Аз не съм се радвал. Затова съм против каквито и да е чужди войски, било руски, било американски(криеще се зад престъпния съюз НАТО) да се разпореждат на нашата територия, сякаш сме бащиния. Или искаш да станем като Германия със 108 бази на НАТО. Или пък нямаш нищо против на нашата територия да се произвеждат оръжия, с които се снабдява ИД?
97
2
 
7
 
! Отговори
Борис до КГБ преди 8 години
Ти да не си турчин бе? Ердоган ги разправя такива-нямало турско робство в България,нямало арменски геноцид.Ти ли искаш да махнат Ботев и Вазов от учебниците?
96
0
 
0
 
! Отговори
До 249 преди 8 години
Кой ти е спомевал ,,евреи"? А може би ти имаш някакъв документ, дето да пише колко бомби ни е приготвил Путин. Ако е така, сподели го. Ама не да дрънкаш глупости без реални факти и документи.
95
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обичам България обичам Васил Левски но не обичам Тодор Живков дъщеря му е жива и си върти бизнеса напук
94
8
 
5
 
! Отговори
КГБ преди 8 години
- Откъде идва негативната представа за османския период като робство?- Това се случва заради интересите на Русия. По времето на Екатерина Велика там се появяват идеите на панславизма. Русия се опитва на базата на език, а не на база етнос, да обедини славяните. Руснаците смятат, че ние сме славяни, и започват една културна експанзия към България. Идеята е да се овладеят тези земи и евентуално да се достигне до Цариград.
93
2
 
4
 
! Отговори
До 245 преди 8 години
А ти виж статият от ония ден за 16 ядрени бомби, които Вашингтон ни е подготвил по време на Студената война. Виж и кои влиятелни бизнесмени от няма да казвам какъв произход изгони Путин. А да и няма да те нарека тапир, защото имам най-елементарно възпитание.
92
1
 
2
 
! Отговори
Борис до 2311 преди 8 години
Искам да те попитам наборе,ти като си кръщаван в Рилския манастир чел ли си Библията и спазваш ли 10-те заповеди.И колко хора познаваш-няма значение от възрастта да са правили това нещо.За съжаление анонимните искат да изкарат,че няма процеси срещу поповете,които не са искали да сътрудничат с ДС и властта.А за безверието на българина сега няма да говоря-идете в църквата в делничен ден,дори идете в неделя. И идете в джамията-познайте къде е по-пълно
91
7
 
6
 
! Отговори
do 239 преди 8 години
Петата колона е ционизмът, с глвано седалище във Вшингтон. Тя беше изгонена безцеремонно от Путин и всячески се опитва да му отмъсти, ала не може. Никой не ви се връзва на евтините пропаганда, Соросчета. Ама продължавайте да опитвате, докато най-накрая си разбиете дървените глави в бетона.
90
1
 
5
 
! Отговори
Борис до анонимния преди 8 години
За това говоря братле-за съжаление не си писал името си ,че да се обърна към теб по име. На българина не му прави впечатление дали ще гледа *** турски сериали или ще почива в Турция, защото в Турция мутрите не ги пускат да събират плажна такса.
89
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се бойте - сега доган ще я превърне във функция на руската политика......