Трима депутати напускат ДПС, Местан ще тества нова партия

Бившият лидер призна, че е бил в турското посолство, осигурявал сигурността си
Обновена: 26 дек 2015 16:40 | 26 дек 2015 14:46,
348
Трима депутати напускат ДПС, Местан ще тества нова партия
Снимка: архив БТА

Трима депутати напускат групата на ДПС в парламента. Заедно с доскорошния си лидер те ще бъдат независими депутати.

Това са Шабанали Мехмед, Айдоан Али и Хюсеин Хафъзов. Новината съобщи Хафъзов в Момчилград, съобщи БНР.

Още по темата
Лютви Местан не даде категоричен отговор на въпроса дали предстои да направи нова партия. Той обаче показа, че тази мисъл не му е чужда и обясни, че дали ще създаде своя формация или не зависи от дебата, който започва с избирателите си.

Местан направи коментара си в Момчилград, където пристигна от Могиляне. Там сваленият лидер на ДПС поднесе цветя на паметника на 17-месечната Тюркян, една от жертвите на Възродителния процес.

Първите бунтове срещу него са били в района на този ден преди 31-години.

Както Dnes.bg писа в Могиляне и в Момчилград Местан бе придружаван от турския посланик и консула на Турция в Пловдив.

Бившият лидер на ДПС призна, че е потърсил подслон в Турското посолство след като се заговори, че вероятно ще бъде свален от поста. ”Бях за много кратко време, причините ще ги коментираме друг път, сега само ще кажа, че изконно право на всеки български политик е да осигури собствената си сигурност”, каза Местан, цитиран от ”24 часа”.

Местан обясни и че не е искал подкрепа в посолството.” Имах няколко часа да организирам сигурността си.” , каза той. Попитан от кого се чувства застрашен, Местан посочи, че е рано даде отговор на този въпрос, съобщи ”Фокус”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната пропаганда на Русия от ИТАР ТАСС и подпомагането за Руската пропаганда от Българската медия - БЪЛГАРСКА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ (БТА) !!!
172
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от валута:към валута:ПРЕСМЕТНИИЗЧИСТИ Резултати X 1 TRY = 24.09 RUB Сами си правете извода, ако Русия имаше силна икономика ако нямаше инфлация и криза, Руската рубла щеше ли да е толкова евтина.
171
5
 
7
 
! Отговори
Горд Турчин преди 8 години
Лютфи Местан не се притеснявай 78 милионовата Турция 81 милиона с бежанците е зад нас, нас ни пази Супер сила освен това и НАТО е със тях, зад нас е не само Турция, САЩ, Германия, Англия и Франция също са с нас. Така че гяурчетата с подкрепата на Русия и Путин няма да се осмелят да повторят същото като възродителния процес 1987 - 1989г. Защото тоя път ще има последствия, вече го няма Вършавския договор да ги пази когато згафят с извършените тяхни глупости!
170
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Швейцария има четири официални езика немският е майчин език на 63,7% от населението, най-вече в северните и централни части, френският на 20,4% на запад, италианският на 6,5% на юг и ретороманският на 0,5% в югоизточния кантон Граубюнден. 9% от населението има друг майчин език.
169
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Белгия се говорят два основни езика нидерландски (често наричан и фламандски) във Фландрия на север и френски във Валония на юг. В източните райони има официално признато малцинство, говорещо немски език, а столицата Столичен регион Брюксел официално е двуезична.
168
0
 
5
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Как да не ги обичаш, миличките ? Няма значение от коя партия са, от коя коалиция и т.н.. Важното е, че са там, където се" говорят лъжи" ! И прескачат от една група в друга, и се карат, и спорят, и решават велики държавни дела --- само от държавната ясла не се отказват. Понеже са гении в много области, членове са на по няколко комисии / нали пара трябва да пада/. И стават " независими" !! Това последното най-ми харесва......
167
0
 
8
 
! Отговори
55 преди 8 години
А защо не отиде в руското посолство...Предател...
166
5
 
6
 
! Отговори
Да преди 8 години
Лютфи Местан-SUPER STAR!!!
165
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още по-гротесктно е протурска партия да свали председателя си и да го изключи от редиците поради накърняване на националните интереси,а органите на властта да оставят въпросното лице да си бъде депутат.
164
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е егати сериала басмашки. Български депутат се крие във турското посолство.
163
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този продажник ,"бил в турското посолство да си подсигурил сигурността"...смешно е като го четеш ,но ако се замислиш по сериозно и се питаш,този "български депутат "търси подкрепа от Турция, ако беше в друга държава щеше вече да бъде подложен и съден за продажничество и в подкрепа на друга държава...къде е съдът,къде е президента ,къде е министър председателя....безмозъчни създания,...този депутат е работил против интересите на родината си ,трябва съд....и изключване от парламента
162
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гайтан Веждьо в-а''Добрият турчин е като добрият индиянец!''---------------------------------------------------------Българина е като простият индиЯнец.
161
1
 
6
 
! Отговори
Karpuzan преди 8 години
Бойко ще си ги прибере отцепниците - него гласове му требат
160
1
 
21
 
! Отговори
ттт преди 8 години
Изобщо не ме интересува какво става в ДПС, дори ако се разпадне още по-добре. Едно не ми е ясно само от какво чак толкова се е притеснил Местан, та се е скрил в Турското посолство. Пълен цирк.Може би го е страх от страната, в която се прави на политик - България. Нямам думи. Тази клоунада край няма.Какво доживяхме наричащ себе си български политик да се крие в чуждо посолство на територията на държавата, за която претендира че уж работи и в която живее.
159
6
 
10
 
! Отговори
Lp преди 8 години
Осазнайте се дпс доган е велик
158
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция се притесни за влиянието си тук и праща министри
157
2
 
23
 
! Отговори
НАЙДЕНОВ преди 8 години
АМА НА КОЙ МУ ПУКА КВО СТАВА В ДПС?????????? АКО ИСКАТ ДА СЕ ИЗКОЛЯТ! ТОВА ИЗОБЩО НЕ ЗАСЯГА ЖИВОТА НА БЪЛГАРСКИЯ ГРАЖДАНИН. НЕ РАЗБИРАМ ЗАЩО ДВЕ ДЕНА ВЕЧЕ, И ТО НА КОЛДЕНИТЕ ПРАЗНИЦИ, НИ ЗАНИМАВАТЕ С АБСОЛЮТНИ ИДИОТЩИИИНИ? А ВИЖДАМ И ЧЕ МНОГО БАЛАМУРНИЦИ ИЗОБРЕТЯВАТ И НЯКАКВИ СИ СКУЧНИ, ПО-СКУЧНИ И НАЙ-СКУЧНИ КОМЕНТАРИ!
156
2
 
16
 
! Отговори
мм преди 8 години
преди 100 години Османската империя беше "болния човек на Европа". Днес ДПС е "болния човек на България". Ай дано да оздравее.
155
1
 
7
 
! Отговори
kenan преди 8 години
nali te paradirat 4e jiweem w hubawa darjawa, ot kakwo se strahuwa za jiwota si. Sam ne si wqrwa w poletikata si. LAPA4I - samo gledat da lapat.
154
0
 
13
 
! Отговори
Горбедко преди 8 години
Крайно време е да има закон,който да забрани хора които се възприемат не като етнически българи,или хора с двойно гражданство,да вземат участие във политиката и власта,закон за едно гражданство също!кой иска в анадолу там кой в бг тук,иначе лошо ни се пишеееее!създайте подписка под къквато и да форма бе хора!тези които живеем извън българия ще е подкрепим със сигурност!