Трима депутати напускат ДПС, Местан ще тества нова партия

Бившият лидер призна, че е бил в турското посолство, осигурявал сигурността си
Обновена: 26 дек 2015 16:40 | 26 дек 2015 14:46,
348
Трима депутати напускат ДПС, Местан ще тества нова партия
Снимка: архив БТА

Трима депутати напускат групата на ДПС в парламента. Заедно с доскорошния си лидер те ще бъдат независими депутати.

Това са Шабанали Мехмед, Айдоан Али и Хюсеин Хафъзов. Новината съобщи Хафъзов в Момчилград, съобщи БНР.

Още по темата
Лютви Местан не даде категоричен отговор на въпроса дали предстои да направи нова партия. Той обаче показа, че тази мисъл не му е чужда и обясни, че дали ще създаде своя формация или не зависи от дебата, който започва с избирателите си.

Местан направи коментара си в Момчилград, където пристигна от Могиляне. Там сваленият лидер на ДПС поднесе цветя на паметника на 17-месечната Тюркян, една от жертвите на Възродителния процес.

Първите бунтове срещу него са били в района на този ден преди 31-години.

Както Dnes.bg писа в Могиляне и в Момчилград Местан бе придружаван от турския посланик и консула на Турция в Пловдив.

Бившият лидер на ДПС призна, че е потърсил подслон в Турското посолство след като се заговори, че вероятно ще бъде свален от поста. ”Бях за много кратко време, причините ще ги коментираме друг път, сега само ще кажа, че изконно право на всеки български политик е да осигури собствената си сигурност”, каза Местан, цитиран от ”24 часа”.

Местан обясни и че не е искал подкрепа в посолството.” Имах няколко часа да организирам сигурността си.” , каза той. Попитан от кого се чувства застрашен, Местан посочи, че е рано даде отговор на този въпрос, съобщи ”Фокус”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
7
 
19
 
! Отговори
цезар преди 8 години
На Сидеров му търсят черно и под ноктите за да го арестуват, затова че защитава интересите на България,а този открито води анти-българска, про-турска пропаганда никой от властта не иска и да му наплюе тоягата. Ами как? след като нашите политици се прегръщат с Ердуган.
152
0
 
8
 
! Отговори
Mести, Местиии преди 8 години
Мести си го самонамести! :)Положението.. имам предвид ;)
151
1
 
16
 
! Отговори
цък преди 8 години
Алоооу Прокуратурата!!!!!!Кога срещу Местан ще бъде повдигнато обвинение - в шпионаж в полза на чужда държава???????Събудете се бе халвиии, събудете се, че шъ ви дръпнат "чергата" изпод краката!!!!!
150
1
 
18
 
! Отговори
чичо преди 8 години
Метане след като твърдиш че ДПС не е етническа партия какво дириш в турското посолство. Нали си български гражданин? Права и свободи, какви права какви свободи искате?Вие подкопавате устоите на държавата, ДАНС трябва да се занимава с вас. Всички сте за затвора.
149
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АНОНИМЕН--193;Не пиши глупости. Тогава при Черните полковници ,Гърция се опита да присъедини Кипър. Турция предотврати това.
148
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РЕШЕНИЕТО!--199;Във всички парламенти ,от учредителното събрание до сега, е имало турски представители ,но членове на различни партии.
147
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен--190; Други пък получават пари от Русия. И затях трябва да се намеси ДАНС
146
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ще един плъх, който довчера лижеше *** на местан, а сега го плюе, ето как постъпват достойните хора в дпс- Бахри Юмер пред 24rodopi: Напускам ДПС и председателския пост в Областния съвет! зад местан са турция, ес и нато, а зад превратаджиите в дпс -кгб, и в тая война между русия и турция на никой не му пука за българия, само промиват мозъците с тая кампания срещу местан, с която го превръщат в мъчениквсеки неутрален ше симпатизира на местан, като чете помиите, изсипващи се срещу негои най смешното е, че ***, които се целувааха с местан и упраавляваха заедно, сега сипят п
145
0
 
19
 
! Отговори
мм преди 8 години
ДПС се разцепва ... има надежда за демокрацията в България.
144
16
 
14
 
! Отговори
бат Здравко преди 8 години
Браво на Лютви! Показа, че няма нищо общо с мафиотските обръчи около Доган.
143
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...изконно право на всеки български политик е да осигури собствената си сигурност."-------------------------Този съвсем прекали! За какво ти е дадена охрана бе, след като българите я плащат, а ходят по улиците самите те незащитени? И кое изконно право е това, да се спасяваш в чужди посолства? Ако не си български политик - кажи си и върви на м.... си!
142
1
 
12
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
Абе не ви ли прави впечатление, че няма коментар от специалиста по въпросите на ДПС Осман Октай! Къде се покри тоя мишок бе??
141
3
 
13
 
! Отговори
РЕШЕНИЕТО! преди 8 години
Крайно време е всички турци да бъдат изгонени от бг парламента а електората с турско самосъзнание да бъде ИЗРИТАН извън пределите на страната както го направи Тодор Живков.
140
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е сега лъснаха задницитее червени на руските агенти, в старото ДПС ще останат само руски агенти и маймунии защото турците ще отидат при местан, а в старото ДПС ще останат само русофилите в проТУРСКА партия ще останат само русофили и руски агенти, гледайте сеир
139
0
 
16
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
Когато преди години Костов казваше че ДПС е ПРОКЛЯТИЕТО НА България тогава разни мастити политолози, ДОНОСНИЦИ и мадам В го плюеха и пишеха глупости и простотии само и само да го очернят, сега се видя че тази клика е структурирана като мафиотска фамилия, а ФАКТОРИТЕ в страната се крият и даже не коментират, а и помним как Винету каза че ДПС е най подготвената партия .
138
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да напуснат и парламента ??
137
2
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 години
Май нищо не разбрахте. Припомнете си Кипър и позицията на НАТО.Е Борисов да е жива и здрава очакваната ти ХАНЪМА..И двата ни СУ на ремонт в ....ПОЛША?????
136
3
 
18
 
! Отговори
турчин преди 8 години
Какво значи напускат ДПС. Ако са хора с достойнство напускат партията и парламента. Не може на яслата на партията досега да си живял като симеончо и хоп напускаш. Заради това трябва да се гласува на референдума за намаление на депутатите на 120 без субсидия за партиите, мажоритарни избори. Тогава да питам как шабан Али и Айдоан Али и Хафъзов ще влязат в парламента, както и независимите отлъчени по рано от ДПС. Те същите са били от същата група.
135
1
 
22
 
! Отговори
Мен преди 8 години
И сега какво излезе - Доган бил повече българин от всички политици, защото изгони тия, дето прокарват турските интереси в БГ. За незнаещите - Доган не го обичат турските ръководители а брадатия козел ходи в турското посолство да съгласува, ББ - в американското, Сидеров - в руското... С такива политици - не знам докъде ще я докараме.
134
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местан получава пари от Турция и ще прави всякакви партии срещу България !Действа толкова открито и гадно, защото няма кой да го спре и него и цялата турска сбирщина !Цацаров, Плевнелиев и Борисов - живи ли са ?