"Овергаз": Не сме получавали писмо за спиране на газа!

Никой абонат не е застрашен, уверяват от компанията
31 дек 2015 07:00,
141
"Овергаз": Не сме получавали писмо за спиране на газа!
Снимка: архив, Reuters

"Овергаз" не е получавала писмо от "Газпром Експорт", че предстои спиране на природния газ от 1-ви януари 2016 година. Това съобщи Грета Петрова от отдела за "Публични комуникации" на компанията.

Обяснението се появи и на официалната страница на дружеството. 

"Компанията има сключен дългосрочен договор за доставка на синьо гориво с руското дружество до 2017-та година. "Овергаз Инк." изпълнява всички поети ангажименти към контрагентите си. Компанията няма просрочени дългове към "Газпром Експорт", а нормални текущи задължения по доставката на газ", пише в прессъобщението на компанията. 

"Овергаз" е доставчик на синьо гориво за газоразпределителни дружества и индустриални абонати в страната. Най-големи са доставяните количествата за "Овергаз Мрежи", чиито потребители са над 55 хиляди домакинства и 3000 стопански консуматори. 

Още по темата

"Никой от клиентите на компанията не е застрашен от спиране на снабдяването с природен газ", категоричани са от "Овергаз".

Припомняме ви, че вчера се появи информация за изненадващо писмо от "Газпром Експорт", в което руската фирма предвижда 0 количество газ за България от 1 януари.

След срещата при премиера Бойко Борисов, държавните дружества са уверили, че ако "Овергаз" сключи договор с "Булгаргаз", общественият доставчик ще осигури доставките, така че потребителите да не усетят последствия от финансовия спор.

За срещата потвърди изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен и обясни, че премиерът е дал инструкции и държавните дружества "Булгаргаз” и "Булгартрансгаз” имат готовност, в момента в който "Овергаз” се обърне към тях да получи доставките.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
RUSIA NAKAZVA BALGARIA I I KAZVA DA SI OPICA AKALA ZASHTOTO...PREDI MALKO SNN SAOBSHTI CE OBAMA E GOTOV DA IZPRATI AMERIKANSKI GAZ BEZPLATNO ZA EDNA GODINA.
84
0
 
2
 
! Отговори
ХРИСТОВ преди 8 години
До Анонимен: ПО ТОЧНО НА КТБ ХИБРИДКИТЕ ,КОИТО СА ПАТЕНТ НА СДС-ГЕРБ ! ПРЕДСТОЯТ МНОГО ВАЖНИ ОТКРИТИЯ ЗА КТБ !
83
3
 
3
 
! Отговори
ХРИСТОВ преди 8 години
ПИСМОТО Е НАПИСАНО ОТ АЛЕКСАНДЪР ЙОРДАНОВ И ДРУГИТЕ СИНИ ЛИКВИДАТОРИ НА БЪЛГАРИЯ И ДРУЖБАТА НИ С РУСИЯ ! ТЕ НЕ МОГАТ ДА ДИШАТ ОТ ЯД ,ЧЕ НАРОДА НЕ СЕ ПОДЛЪГА ПО ТЯХНИТЕ МРЪСОТИИ И ПРОДЪЛЖИ ДА ТАЧИ ТРОЙНИТЕ СИ ОСВОБОДИТЕЛИ ! ЖАЛКО САМО ,ЧЕ СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА ГЕРБ ,СЛЕДВА ТЕХНИТЕ ЧЕРНИ ПЪТИЩА ,ЗАЩОТО : ГЛАСУВАШ ЗА БОЙКО -ПОЛУЧАВАШ КОСТОВ ! ФАКТ НЕУСПОРИМ !
82
3
 
5
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 8 години
СТИГА С ТАЗИ РУСИЯ,БЕ ХРАНТУТНИЦИ,КАТО ВЗЕМАШ ТРЯБВА ДА СИ ПЛАЩАШ,АЗ КАТО НЕ ПЛАЩАМ МЕ СПИРАТ,КАКВО МЕ ИНТЕРЕСУВА РУСИЯ,ЧЕ НАШИТЕ ПИШМАН БОГАТАШИ СА СЕ НАРЕДИЛИ КАТО ЛАМБЕНИ ШИШЕТА И ЦОЦАТ ОТ РУСИЯ И ОТ НАС.НЕ СТИГА ЗЕТО ПЛАЩАМ ПО 400ЛВ НА АПАРТАМЕНТ,АМИ ЩЕ МЕ ОСТАВЯТ БЕЗ ОТОПЛЕНИЕ,ЕГАТИ ЧОРБАДЖИЙСКИЯ МУТРЕНСКИ БИЗНЕС.
81
0
 
2
 
! Отговори
от Опасна игра до113 преди 8 години
До до опасна играДа ще му вземат на Сашо Дончев фирмата. Но 50% от "фирмата на Дончев" е на Газпром. Това е играта и тя е опасна. А ти го доказваш с блудкавото си писание, без нито един факт в него, само с истеричненето си.
80
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите отдавна разбраха какво се крие зад маската на "вечната дружба" - рекет, заплахи, арогантност,... !
79
1
 
5
 
! Отговори
JacklenKohen преди 8 години
Премиерът и Иван Костов според мен са дали друго разпореждане. И то е: Отнемане на лиценза на Овергаз от КЕВР за неизпълнение на договор за доставка на газ.По-скоро идеята е друга. Овергаз получава газ от Булгаргаз (тръбата е тяхна) и чрез Булгартрансгаз. Шеф на всичко това е шефът на БЕХ Жаклен Коен. На Жаклен Коен му е наредено не друго, а да не пуска количествата на Овергаз, следва отнемане на лиценза на Овергаз от КЕВР (Иванов-Костов) и усвояване от Кой неговия пазарен дял.
78
2
 
3
 
! Отговори
до опасна игра преди 8 години
Кой иска да отнеме бизнеса на един патологичен лъжец, нали беше сключил концесии с повече общини и съвместни предприятия, с помощта на справедливия съд и "честни" дупетати вдигна капитала и им изкупи деловете на безценица. Ако това не са сделки срещу обществения интерес и срещу, които трябва да има съд, ти си почнал да се притесняваш дали няма да му ги вземат, за ГазОвер ли работиш, колкото по-малко маймуни на клона има между производител и потребител, толкова по-добре ще е
77
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е заложник на КГБ "хибридките" !
76
4
 
8
 
! Отговори
Опасна игра преди 8 години
Овергаз няма 200 хил. абонати, а 55 хил.Всичко това е съшита с бели конци лъжа, за да се отмъкне-открадне бизнесът на Сашо Дончев и на негово място да се разположи близка до управляващата клика фирма. Ние знаем методите на нашата мафия. Тя действа единствено на принципа Махни се да седна на мястото ти от 10 ноември 1989 г. до сега. Как не им хрумна нещо ново?Но това е опасна игра, от която постоянно страда и изнемощява България.Тия мафиозо не мислят никога за народа и го презират.
75
4
 
12
 
! Отговори
Щиглиц преди 8 години
Бойко се опитва да клати руснаците ама накрая него ша го клатят
74
0
 
7
 
! Отговори
Просто е преди 8 години
Просто е. Създават истерия върху неверни твърдения, за да откраднат фирмата на Сашо Дончев, както откраднаха парите от КТБ. Познат сценарий и познат резултат. Кой е потърпевшия. Винаги ние, никога ТЕ.
73
1
 
9
 
! Отговори
5 уточнения преди 8 години
1. Не са спрени доставките за България от Русия.2. Не са спрени доставките на Овергаз от Русия.3. Не са спрени доставките на Овергаз за 10 дни, а за денят 1.I.4. Жаклен Коен е най-скъпо платеният държавен чиновник с около 3,5 млн. лв. заплати (официално), който съвместява трите най-отговорни поста в българската енергетика.5. Тн правителство прие програма за увеличаване на делът на газа в енергийното потребление на България до 75%, при сегашните едва 3%, т.е. тук има голям голям пазар.
72
1
 
2
 
! Отговори
дидо преди 8 години
До коментар 102той колкото е агент на ЦРУ толкова и аз съм на КГБ :)
71
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някакъв червен зомбиран *** Василев ли е агент на ЦРУ ли е не знам , но знам със сигурност , че е комплексиран неук наследник на мандраджиите . Пише тъпни и сам се омаява от тъпните си .
70
0
 
4
 
! Отговори
дидо преди 8 години
до Василев Това начинание с което си се заел да разбиваш нечий робски окови май е мнооого глупаво измислено ти по форумите ли ще рабиваш бе умник ако решиш да поведеш някой то решението не е във форумите а на ПЛОЩАДА , наврял си се като мишка и пишеш само глупости а инъче сме много силни такива като теб са ми много добре ясни, хайде лек ти ден и отивай да си вършеш работата и хич не се връщай
69
0
 
5
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Интересното е, от кого получавате стотинки. Троловете тука, и откъде са ви ясни валутни курсове, като сте стояли при овцете и козите. :)))
68
3
 
6
 
! Отговори
дидо преди 8 години
седим и ревем по форумите и точка , никой не се плаши от това и не взима поука , на площада виждам 200 съвестни гражданина които ревът за реформи и протести но това е само една игла в купа сено , трябва цялата държава да подкрепи тези 200 човека а не да седим зад форумите и да си пишеме проблемите ,аз лично всеки път излизам по протести защото имам претенции за живота който живея тук , а не да имам претенции и да си ги пиша във форума , никой няма да ме чуе за това...
67
2
 
8
 
! Отговори
без грешка преди 8 години
Заглавието не е коректно! Коректното заглавие трябва да бъде: Овъргаз отново не си плати дълговете към ГАЗПРОМ и по тази причина ГАЗПРОМ спира подаването на газ!
66
3
 
17
 
! Отговори
ПАРАЛИЕВ преди 8 години
НЕ СЕ ЛИ НАЯДОХТЕ 25 ГОДИНИ,ТА ИСКАТЕ И ТОПЛОТО ДА НИ ВЗЕМЕТЕ,ГОРИТЕ СВЪРШИХА,НЕ ЩЕТЕ ЮЖЕН ПОТОК,НЕ ИСКАТЕ БЕЛЕНЕ,НЕ ИСКАТЕ НЕФТЕНИ КОРИДОРИ,КАКВО ИСКАТЕ,НАЛИ ОКРАДОХТЕ 100 МЛД ОТ НАШИЯ ТРУД,НЕ СЕ ЛИ НАЯДОХТЕ,АЗ 30 ГОДИНИ СЪМ ИМАЛ ПАРНО,НО ТАКОВА ЧУДО СЛЕД 89 НЕ Е ИМАЛО,ТО НЕ БЕШЕ КРАДЕНИ,ТО НЕ БЕШЕ ЛЪЖА,ЧЕ ЩЕ ДОЙДЕ ДЕМОКРАЦИЯТА,ЩЕ СТАНЕМ БОГАТИ,ДРЪЖКИ НА ТЪРКАЛЕТА,ВИЕ СТАНАХТЕ БОГАТИ,ПОНЕ НЕ ПРЕЧЕТЕ ДА СИ ЖИВЕЕМ ЖИВОТА ЩО ГОДЕ,КАКВА Е ТАЯ ЛАКОМИЯ,КОЛКО ЩЕ ЖИВЕЕТЕ,ЧЕ ТРУПАТЕ В МИЛИОНИ,ЕГАТИ ТИ.