Миков: Новото ляво обслужва десницата!

БСП увеличава влиянието си, твърди лидерът на левицата
8 мар 2016 11:44,
19
Миков: Новото ляво обслужва десницата!
Снимка: bgonair.bg

Няма ново ляво, има леви принципи – такъв отговор даде лидерът на БСП Михаил Миков в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR на въпрос за новите леви проекти в България, които бяха създадени след разцеплението в редиците на Столетницата (АБВ, Движение 21, "Нормална държава" на Георги Кадиев – бел.ред.).

Според Миков политически раздор е налице не само при БСП, но и сред партиите от опозицията.

"Фрагментирането е процес, който засяга всички политически партии, включително и десницата. Несигурността на управляващото мнозинство идва от вътрешната фрагментация", посочи той.

По думите му новите леви партии обслужват проектите на десницата и изразяват намерения за отслабване на лявото. Въпреки това той беше категоричен, че БСП удържа стабилни позициите си в парламента.

"БСП увеличава влиянието си, за разлика от ГЕРБ и управляващите партии", увери Миков.

Лидерът на левицата обаче призна, че партията му е допускала грешки в миналото.

"Вземете плоския данък, който нанесе поразии по отношение на лявата идентификация. Сега бавно и трудно трябва да връщаме доверието на тези хора, да им покажем, че компромис с това няма да има", каза Миков.

Няма да има и обединение на партиите в България по отношение на належащи въпроси, заяви Миков. Основната пречка това да се случи били различните интереси, които следват политическите сили у нас.

"Няма надпартийно решение. На една маса можем да седнем, но ако всеки наистина защитава интересите на хората, които са ги избрали, няма как да има общо решение. Едни са интересите на собствениците на частни болници, съвсем други са интересите на гражданите, които отиват в тези частни болници. Печалбата е в основата на интереса на едните, а защитата на здравето като благо е в основата на интереса на българските граждани. Измисленият консенсус води до разочарование у гражданите", обясни Миков.

Той за пореден път изрази убеждение, че исканият вот на недоверие към правителството заради реформите в здравеопазването е бил напълно оправдан.

Миков посочи, че след парламентарния вот, здравният министър Петър Москов промени няколко наредби за доплащането на лекарствата. Внесени са били поправки и в Закона за здравното осигуряване, което още веднъж показва, че мотивите са ни били верни", посочи Миков.

Що се отнася до парламентарната комисия, разследваща външната намеса в политиките на България, лидерът на БСП изрази съмнения за безпристрастното ѝ функциониране.

"Парламентът би трябвало да получи информация доколко тези, които са отговорни за това, което е влияние върху политическите партии в Българи отвън, до колко тези служби си вършат работата. Очевидно премиерът е против, очевидно Местан е против. Тази комисия ще бъде бламирана от мнозинството, което я е създало", заключи Миков.

Чуйте целия разговор с Михаил Миков във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАЩО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ГРУПИРОВКАТА БСП- ВИЕ ДА ЧУХТЕ НЯКОЙ НЕЩО ДА СПОМЕНА ЗА ХАЛА НА РАБОТЕЩИТЕ, А ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ- 45 Г ЧАКАХМЕ КОМУНИЗМА, А ТО САМО ШЕПА СЛУЖИТЕЛИ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА ПОЛИЦИЯ, И ДЕЦАТА НА ПАРТИЗАНИТЕ ГО ДОЧАКАХА- СЕГА ТЕ СА КОМУНИСТИ МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ- ЗАГРАДИЛИ ДВОРЦИТЕ СИ С ВИСОКИ ДУВАРИ- КАК НА ВРЕМЕТО ТЕХНИТЕ МАГАЗИНИ БЕХА СЪС СПУСНАТИ ПЕРДЕТА- А КО ША РИКЪТ ЗА СВОБОДА, РАВЕНСТВО, БРАТСТВО, А ЗА ДИКТАТУРАТА НА ПРОЛЕТАРИАТА- СВИНАРИ И ГУМАНЕТКИ ВЛАДЕЯТ БЪЛГАРИЯ.
11
0
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Другарят милионер Гергов, дето е шефче на БСП-Пловдив и той изповядва левите принципи нали, др. Миков
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миката не може да стане трезвен за сутрешното предаване в 8:00. За да е такава свежарка явно идва директно от трапезата. Наздраве Мише!
9
1
 
8
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Другарю Миков, другарката Масларова от кои "леви" е?Питам защото се возеше в "Бентли" и носеше суперскъп часовник.
8
1
 
9
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
КАКВО "ЛЯВО " , БЕ МИШО --------ВАШАТА РАБОТА Е ....."ЛЕВА РЪКА --В ДЕСЕН ДЖОБ"!!!!ЗНАЕМЕ ВИ ФАТКИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7
2
 
0
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 8 години
Миков подкрепи Игнат Раденков и ще бъдеш благословен.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво ново ляво бе другарю Миков . Кадиев ли е новото ляво или Дончева . Нали и двамата са първи мафиоти от Мултигруп . Тези т.н. нови партии се създават за да намалят влиянието на ГЕРБ , но няма да стане. Просто в България няма ляво , а има назначени капиталисти от БКП-БСП .
5
6
 
9
 
! Отговори
наздраве преди 8 години
Миков пак е снощен.
4
5
 
5
 
! Отговори
Другари преди 8 години
Да вземем от богатите и да дадем на бедните, както са направили нащте деди Жорето Димитров и Другаря Сталин. Когато бедните ошушкат всичко, колелото пак ще се превърти.
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей Миков много ти се радвам. С тебе най-накрая ще погребем тази престъпна партия заграбваща народа от десетки години.
2
7
 
10
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
БСП увеличава влиянието си най-вече в гробищата!!И слава Богу!!
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наздраве и Честит осми декември!