Бриго Аспарухов: Турция не изнудва ЕС, а се възползва!

Генералът успокоява – няма да бъдем залети с бежанци
21 мар 2016 09:52,
12
Бриго Аспарухов: Турция не изнудва ЕС, а се възползва!
Снимка: кадър bTV

На нас няма да ни се случи това заливане с бежанската вълна, смята бившият директор на разузнаването Бриго Аспарухов. Нещата вече изглеждат по-стабилни с постигнатото споразумение с Турция, коментира той.

Още по темата

Според него не може да се говори за натиск от страна на Турция над ЕС. "Правете разлика между натиск и това да се възползва от ситуацията. Нищо лошо, дай боже всекиму да може така да защитава интересите си", заяви Аспарухов.

Той припомни, че в крайна сметка Турция отдавна е заявила желанието си да стане част от европейската общност. Още от 60-те години те са дали заявки за членство.

"Осъзнава се, че тя не е готова, отпускат се по малко бонуси, няма да се изтъргува членството й", обясни той пред bTV.

"Проблемът с бежанците обаче остава за години напред. Единственият начин да се овладее това положение е постигане на мир в Сирия, което би накарало поне половината да се върнат в родината си", посочи още Аспарухов.

По повод залавянето на Салах Абдеслам, оцелелия терорист от парижките атентати, той заяви, че това е знак, че службите си вършат работата.

"Знаете, че хора от всички рискови държави отдавна населяват Европа. Службите си вършат работата, белгийските полицейски и контраразузнавателни служби са изключително опитни и ето резултатът - залавянето на атентантора от Париж. Да се хващат мозъците и изпълнителите - това е важното", настоя генералът.

"Оцеляването на атентатора е риск за него пред господарите му, това евентуално може да го направи словоохотлив", допусна той.

"Трудно у нас ще се задейства подобна клетка, знаят, че спазваме някакви правила, не определяме политиката към тях, не сме решаващия глас в Европа", каза още Бриго Аспарухов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Защо ти нещастнико не защити социализма и НРБ а сега ми се правиш на спец и хвалиш тупските ислямисти?Знам защо за пари предателю за пари почернихте живота на милиони.Нима не знаехте че няма демокрация на запад и всичко е фалш знаехте но искахте да сте богати и поради неможене станахте предатели защото така най лесно се печели.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До истината Кой ще пожелае да остане в Бг??? Те хората от бг се изнасят. Според Бб сме пред румънците може, та може те да додат
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Войната малко нещастие ли е бе ***??? *** ти в сирия да те видим. Не пожелавам на никой да е в положението на сирийците, но явно някои не могат да съчувстват или да проявят разбиране.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво нещастие бре, да не би цунами или земетресение да ги удари? И ЕС и Турция имат полза от това споразумение. Тези пари отиват за бежанците, които ако Турция не спре ще са в пъти повече и пак ЕС ще плати.
5
3
 
11
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 8 години
Вече имам чувството, че другарят Аспарухов е конвертирал и е станал турски ислямист. Нали така, Бригадир бей?
4
3
 
7
 
! Отговори
онбашия преди 8 години
Какво е обещал диктатора Ердоган на другаря Бригадир Аспарухов, за приказките му в полза на безвизовия режим на турците в Европа и в частност в България? След като България стане отново част от османския ислямски халифат, или ако повече ви харесва, турската империя? Да го направи онбашия на пернишкия конак ли?
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Възползват се за сметка на нещастието на горките бежанци, и нашите управници се възползват... Прескъпа храна и издръжка за бежанците, средства за бежанците от ес които не достигат до тях, жалка картинка
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
....продал се е за няколко долара повече....
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не вярвах че тоя още е жив, като знам какви каши забърква от години. Ама на, жив бил, лош късмет за България!