В БСП искат за лидер Нинова. После Миков и Първанов

Социалистите вярват, че биха управлявали по-добре от ГЕРБ
23 мар 2016 16:00,
20
В БСП искат за лидер Нинова. После Миков и Първанов
Снимка: архив Булфото

Избирателите на БСП залагат на Корнелия Нинова за лидер на столетницата. Най-много социалисти искат тя да застане начело на червената партия. Не малко бесепари предпочитат Михаил Миков да остане техен водач, а някои дори биха заложили на напусналия червените редици Георги Първанов.

Това показва експресен сондаж на "Галъп", посветен на процесите в БСП по избирането на лидер и издигането на кандидат за президент. Конгресът, на който столетницата ще реши кой да я управлява, ще се проведе в началото на май.

Социолозите обещават подобни прогнози и за процесите в ДСБ и ДПС.

Още по темата

Сондажът за БСП е правен между 19 и 21 март сред леви избиратели – такива, които са гласували за червената партия и такива, които биха гласували за нея на следващи избори.

Данните показват, че повечето социалисти нямат категорично виждане кой искат да е техният лидер. В открит въпрос кой е подходящ за председател на БСП половината от запитаните избиратели на партията не могат да отговорят.

Сред останалите отговори като фаворит се отличава депутатката Корнелия Нинова. Тя изпъква пред останалите с над 30% от гласовете. На втора позиция остава сегашният лидер Михаил Миков, макар и със значително по-малка подкрепа от по-малко от 10 на сто от участвалите в допитването. Трети, макар и с резултати почти сходни с тези на Миков, е депутатът Янаки Стоилов. Следват Георги Първанов, Сергей Станишев, Мая Манолова и Илияна Йотова.

От резултатите на сондажа става ясно, че левите избиратели предпочитат обща лява кандидатура за президент. 66 на сто от запитаните смятат, че БСП и АБВ трябва да имат единен претендент за поста, а 31% са на обратното мнение. 3 на сто нямат отговор за момента.

Избирателите на БСП са разколебани по въпроса дали партията се движи в правилната посока. Половината от тях смятат, че това е така. 41% са на мнение, че посоката е грешна, а 9 на сто нямат отговор.

В същото време мнозинството от електората на червената партия смята, че БСП би се справила по-добре с управлението от ГЕРБ. На това мнение са 58% от червените избиратели, 37% от тях обаче са на обратното мнение, а 5 на сто нямат отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
месара преди 8 години
До hmе беше , ама бсп и плащат повече ! и тя е от вида политически пеперуди - който плаща повече , него опрашвам !
14
1
 
1
 
! Отговори
месара преди 8 години
До протестиращкви ги дрънкаш бе другарю , неумърсена , не замесена в корупционни зделки,авторитет имала . ....... тя щяла да изведе партията от блатото . бсп от политическото бунище на което е изхвърлена - ти го наричаш блато - никой не може а и не иска , да бъде извадена !
13
1
 
1
 
! Отговори
месара преди 8 години
Социалистите вярват, че биха управлявали по-добре от ГЕРБ..................да ама не ,а и те самите го знаят ! другарката *** нинова като нов лидер на бсп , е колко лидери ше сменяте бе другари ? това показва само едно - имате вътрешно парийна война - кой кой ше измести , как тогава ще управлявате БЪЛГАРИЯ ? но щом на доган другарката нинова му е на сърцето значи тя ще е новия лидер ! кво да правиш миков ............ съдба !
12
2
 
3
 
! Отговори
протестиращ преди 8 години
О претиндентите действително досега единствено Корнелия Нинова може да изведе Партията от блатото.тя се ползва с авторитетсред гражданитеОстаналите ги видяхме когато бяха във власта на министерски постове.Тя поне досега поне не омърсена и замесена в корупционни скандали.
11
1
 
2
 
! Отговори
матросчо преди 8 години
Не, грешка, в близките месеци ще се създаде предвоенна обстановка - намерете честен и непримирим военен, хубаво да е сухопътен генерал, командвал една от трите армии,той първо, ще спаси партията на народа, а след спечелване на изборите - ще спаси България. След това ще сдаде длъжността на женските остриета, да възродят Родината.
10
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
видяхме ги колко добре управляваха веднага спряха европейските програми и след това южния поток няма по голяма ноглост и на кметските избори се усраха
9
4
 
8
 
! Отговори
Бравоооооооооооооооо преди 8 години
Средно статистическа българка със стил,интелигентност и образование!Браво най-после!
8
4
 
8
 
! Отговори
ист русофила. преди 8 години
Убава, ама бат Бойко по убав.
7
2
 
16
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Каква столетница какви пет лева? Тази партия е създадена на 3 април 1990гд. Това са капиталисти а не комунисти.
6
1
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До до 4Пет съгласни една след друга... - *** овчЕри...
5
8
 
15
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
Управленето на ГЕРБ не е упрвление, а кражба посред бял ден. ГЕРБ е вредна за всички нас, а всеки гербер е търтей.
4
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
к'ви са тея, че не се сещам?
3
3
 
13
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 години
"Социалната дейност" се реализира само от държава на богати граждани, а не от държава на граждани разчитащи на социалната дейност на държавата. Нормалният път е гражданите на богатата държава чрез данъците си да обезпечават социалната дейност на държавата и по този начин да създават условия за просперитет на цялото общество. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат
2
11
 
10
 
! Отговори
hm преди 8 години
Абе тази Другарка не беше ли едно време в СДС ?
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако не могат да надпият Миков, въобще и да не се пробват за председателското място. В този ред на мисли единствено Румен Петков е реална заплаха ако се върне.